JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kylähyvinvoinnin teematyöryhmä
Advertisements

Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta –hanke Helsinki Kunnallinen järjestöstrategia/- järjestöohjelma.
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
YHDESSÄ TULEVAAN Asukkaat, kylät, yhdistykset ja kunnat Hämeessä – Hämeen Kylät ry: Kanta-Häme Päijät-Hämeen kylät ry: Päijät-Häme.
Pohjois-Karjalan kylätoimijat ja maaseudunkehittäjäverkosto
Vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmä Hanna Kääriäinen
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
palomestari Jukka Taskinen
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
Teematyöryhmien tilannekatsaus
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
JAKE-hanke kylien hyvinvointia edistämässä Kyläasiamies Tuomo Eronen
TURUN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTIKUMPPANUUS TAUSTAA Turun koulut liikkeelle – hankkeen myötä syntynyt innovatiivinen kumppanuus koulujen ja kaupungin.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
JAKE Teemaryhmät JAKE verkostopäivä I JAKE verkostopäivä II Sidosryhmä- kysely 10/2015 Teema- työryhmä x Teema-
JAKE Teemaryhmät Tilannekatsausta.
Yhdistyshuoltamo VISIO Pohjois-Karjalan yhdistyshuoltamo 2017 tukee, auttaa ja kehittää yhteistyössä maakunnan yhdistystoimintaa. Yhdistyshuoltamo kokoaa.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Yhdistykset kumppaneina kunnan kanssa – tasavertaista yhteistyötä Huhmari Kari Hyvärinen, yhteistyökoordinaattori Pohjois-Karjalan kansanterveyden.
MIUN YHISTYS– Pohjois-Karjalan yhdistysohjelma , Kuopio.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Osallistumisesta ja vapaaehtoistoiminnasta Pohjois-Karjalan järjestökysely 2016 Jatkoa järjestökyselylle 2014 Vapaapäivä JAKE-hanke
JAKE-hanke / Moni-JAKE Järjestöjen monikulttuurisuuden kehittäminen Monikulttuurisuus-teemaryhmä – Järjestö-kunta-yhteistyö – Järjestöjen monikulttuuristaminen.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
Itä-Suomen alueverkosto
Järjestöt Satasotessa
Liperin järjestöyhteistyön ohje 2017
Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Miksi ja miten järjestöyhteistyötä maakunnassa ja kunnissa?
SENIORIKAHVILA KESKI-POHJANMAALLA
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
PoSoTe – työryhmän kokous
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Pohjois-Karjalan vapaaehtoistoiminnan verkosto
Maakunta/hankkeen nimi Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Maakuntien hyte-valmistelijoiden VERTAISFOORUMI J-Sali 1
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Monikulttuurisuuden teematyöryhmän I kokous
Lisätietoa Sokra-koordinaatiosta
Kylähyvinvointi teematyöryhmän tiekartta 2015
Järjestöjen sote- ja maakuntapäivään
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Järjestöasiain neuvottelukunta JANE
Monikulttuurisuus teematyöryhmän II kokous
Puheenjohtaja Kati Turtiainen
Kysymykset työskentelylle: Verkoston vastuut, pelisäännöt ja hyödyt 1
Monikulttuurisuus teematyöryhmän I/2015 kokous
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Pohjois-Karjalan malli
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Osatyökykyisille tie työelämään
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Osatyökykyisille tie työelämään
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen tukena Aika: 19.4.2017 klo 13.00-16.00 Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus Tiina Vlasoff Yhteistyökoordinaattori +358 50 579 0604 tiina.vlasoff@kansanterveys.info

TOIMINNAN SUUNNITTELU JA TOTEUTETUN TYÖN ARVIOINTI

KUNNAT JA YHDISTYKSET YHDESSÄ JÄRJESTÖ- JA KANSALAISTOIMINNAN KEHITTÄMISHANKE KYLÄTIETO Pohjois- Karjala kokoaa kylät yhdelle sivustolle kylat.fi Kuntaraportti kuntien ja yhdistysten taloudellisen yhteyden kuvaus KUNNAT JA YHDISTYKSET YHDESSÄ Järjestöraati keskustelufoorumi YHDISTYKSET YHTEISTYÖSSÄ Vaikuttajaryhmä kansanterveysjärjestöt yhteistyössä Hyvinvointikertomus Yhdistykset mukaan valmisteluun Yhdistyshuoltamo tukee, auttaa ja kehittää yhteistyössä maakunnan yhdistystoimintaa Järjestökysely kertoo, mitä maakunnan yhdistyksille kuuluu Järjestöyhteistyön ohje yhteistoiminnan pelisäännöt JANE Pohjois-Karjalan Järjestö- asiain neuvottelukunta JANE, uusia keinoja ja resursseja toimia maakunnallisena vaikuttajana Kuntaraati keskustelufoorumi Kunnan Järjestöyhdyshenkilöt tukevat ja helpottavat yhteis- työtä yhdistysten kanssa Viestintärinki vertaisoppimista ja koulutusta Hyvinvointihytinät kunnan ja yhdistysten kohtaamispaikka yhteistyön tiivistämiseen Viestintäopas antaa vinkkejä yhdistysviestintään MAKE-verkosto maaseudun kehittäjien yhteistyö maakunnalle Kylähyvinvointi tukea toimintaan Silta maahanmuuttaja- työn keskus JAKE SEMPPI-terveyspisteet ympäri maakuntaa tarjoavat tietoa, vinkkejä ja tapahtumia hyvinvointiin Vapaaehtoistoiminnan verkosto kehittää ja tekee näkyväksi vapaaehtoistoiminnan TERVEYS Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen semppi.fi Maahanmuuttajien osallisuuden tukemiseen koulutusta ja opas Järjestövetoiset monikulttuuriverkostot MOVE, SuMo, Lieksan m-tapaamiset jne. MONI tuulet Järjestö- ja vapaaehtois-toiminnan uudet Verkostopäivät tuovat kaksi kertaa vuodessa yhdistystoimijat yhteisen teeman ja koulutuksen äärelle. KYLÄT Kylät ja paikallisyhteisöt hyvinvointitoimijoina kehitetään yhteistyössä KANSALAISTOIMINNAN KEHITTÄMINEN

KUNNAT JA YHDISTYKSET YHDESSÄ Hyvinvointihytinät kunnan ja yhdistysten kohtaamispaikka yhteistyön tiivistämiseen Hyvinvointikertomus Yhdistykset mukaan valmisteluun Kunnan Järjestöyhdyshenkilöt tukevat ja helpottavat yhteis- työtä yhdistysten kanssa

Kunta- ja järjestöraati keskustelufoorumi

Kuntastrategia > Järjestöstrategia Foorumitoiminta ja yhteistyömuodot Kumppanuustoiminta Avustukset ja tuet Järjestöille tarjottavat tilat Järjestöt hyvinvointityössä Järjestötoiminnan kehittäminen Tiedottaminen Järjestöyhteistyön vuosikello Järjestöyhteistyöhenkilöt Yhteistiedot Esimerkki ohje Kontiolahden kunta http://bit.ly/2ngwlCc

AURINKOISTA KEVÄTTÄ OSALLISTUJILLE! KIITOS HUOMIOSTANNE! AURINKOISTA KEVÄTTÄ OSALLISTUJILLE! JAKE-tiimi