Abiturientin ohje syksy 2017

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS - KEVÄT 2014 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä
VANHEMPAINILTA ABIEN.
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta ABIN LOPPUSUORA Preliminäärit Rehtorin ja opon infot Kaikki pakolliset kurssit oltava suoritettuna Tutkintomaksut.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto.fidigabi.fi ERITYISEN TUEN TARPEESSA OLEVAT KOKELAAT YLIOPPILASTUTKINNOSSA SURE:n koulutustilaisuus Kuopio Tiia Kiuru ylioppilastutkintolautakunta.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
YLIOPPILAS - KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Lukion oppimäärä.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Tietoja ja taitoja 1) Erityisjärjestely t 2) Ilmoittautumin en 3) Osallistumisoik eus 3) Tutkinnon rakenne 4) Valmistuminen 5) Arviointi Kypsyyttä 1) Vastuu.
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
Ro -12B Oppituntien ajat, opinto-opas s. 6 Miten lukiossa opiskellaan, s.9.
Tervetuloa vanhempainiltaan. Opiskelu lukiossa Lukion oppimäärä 75 kurssia ( 3v) Lukion päättötodistus edellytys ylioppilastutkintotodistuksen saamiseksi.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABISTA YLIOPPILAS AIKATAULUJA.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Ykkösten vanhempainilta
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) ERITYISJÄRJESTELYT.
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Lukion päättötodistus
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Kevään 2018 ylioppilaskirjoitukset
2. Luokan OPO1 osa 2.
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
Esityksen transkriptio:

Abiturientin ohje syksy 2017

Ylioppilaaksi valmistuminen EDELLYTTÄÄ: vähintään kahden vuoden opintoja lukiossa lukion päättötodistukseen vaadittavien kurssien suorittamista ylioppilastutkinnon läpäisyä

Ylioppilastutkinto Valtakunnallinen päättökoe Toimeenpano kaikissa lukioissa yhtä aikaa samoin tehtävin Tehtävien arvioinnin suorittavat ylioppilastutkintolautakunnan sensorit ytl:n antamin ohjein Lukiossa suoritettu alustava arviointi vain suuntaa antava

Ylioppilastutkinnon toimeenpano Yo-tutkintoa hallinnoiva elin on ylioppilastutkintolautakunta Käytännön toteutus lukioiden velvollisuus Erityisjärjestelyistä, suoritukseen vaikuttavista olosuhteista ym. päättää aina ytl:n jaos Yo-kokeen arvioinnista voi tehdä tarkistuspyynnön sekä kokelas että opettaja

Yo-kokeeseen valmistautuminen Kirjoituksiin voi valmentautua osallistumalla - preliminäärikokeisiin - opettajien järjestämiin erillisiin preppaustilaisuuksiin, - ainereaalin ohjaukseen - lukemalla ja harjoittelemalla pakollisten ja syventävien kurssien oppimäärää itseohjautuvasti Ainereaali on neljänneskurssin laajuinen (9,5 oppituntia) lukiokurssi, jolle ilmoittaudutaan ja osallistutaan normaalin lukiokurssin tapaan.

Lukion päättötodistus Lukion oppimäärän suorittaminen tarkoittaa Vähintään 75 lukion opetussuunnitelman mukaisen kurssin suorittamista ennen lakkiaisjuhlaa (keväällä viikon 22 lauantai) Lukion vähimmäisoppimäärän 75 kurssin tulee sisältää: kaikki 47 tai 51 pakollista kurssia vähintään 10 syventävää kurssia

Oppimäärän suorittamisen aikataulu keväällä 2018 Jos lukion oppimäärä on suoritettu viimeistään 3.5.2018, kokelaalle annetaan ylioppilastutkinto-todistus ja hänet julistetaan ylioppilaaksi lakkiais- juhlassa 3.6.2017 Jos lukion oppimäärän suorittaminen on kesken 4.5.2018, mutta kurssit valmistuvat viikkoon 22 mennessä, kokelas julistetaan ylioppilaaksi lakkiaisjuhlassa, mutta hän ei saa yo-todistusta Ylioppilastutkintolautakunta lähettää todistuksen kesäkuun aikana lukiolle. Yo-todistus tulee noutaa rehtorilta henkilökohtaisesti kesä- tai elokuussa

Lukion oppimäärään kuuluvien arvosanojen korottaminen Arvosanojen korottaminen on mahdollista toukokuun loppupuolelle saakka yhteis- ymmärryksessä oppiaineen opettajan Lukion päättötodistukset tulostetaan ja allekirjoitetaan viikon 22 alkupuolella

Lukion arvosanojen korottaminen Arvosanoja voi korottaa osallistumalla henkilökohtaiseen oppimäärään perustuvaan kuulusteluun eli oppiainetta koskevaan tenttiin Kuulustelua varten opiskelija asettaa arvosanatavoitteen, jonka mukaan opettaja laatii tentin Kuulusteluja voidaan järjestää aikavälillä 20.2.- toukokuun loppu riippuen aineenopettajan tarvitsemasta arviointiajasta Kuulustelu voi olla joko suullinen tai kirjallinen tentti tai molempia.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen EDELLYTTÄÄ: vähintään 4 pakolliseksi valitun ylioppilaskokeen läpäisyä tai kompensaatiopisteiden kautta mahdollistuvaa kompensaatiota (hyväksilukemista) kompensaatiopisteitä kertyy yo-kokeiden arvosanoista: A= 2p, B=3p, C=4p, M=5p, E= 6p, L=7p Hylätyn arvosanan (i) kompensoimiseksi kokelas tarvitsee 12-18 kompensaatiopistettä

Tulosten julkistaminen Yo-kokeiden tulokset tulevat koululle YTL:n myöhemmin ilmoittamana ajankohtana, kuitenkin viimeistään 25.5.2018. Kokelaan saamia arvosanoja ei ole lupa ilmoittaa eikä julkaista ilman erillistä luvan kysymistä Ellei kokelas ole kieltänyt erikseen nimensä julkaisemista uusien ylioppilaiden listassa, koulu antaa valmistuvien nimet kaikille kysyjille

Siikalatvan lukion lakkiaiset ja kevätjuhla Keväällä valmistuneiden ylioppilaiden lakitus ja ylioppilaaksi julistaminen tapahtuu lukion kevätjuhlassa lauantaina 2.6.2018 Juhla alkaa klo 10 ja kestää n. 1½ tuntia Juhlaan toivotetaan tervetulleeksi kokelaan lähipiiri rajoituksetta