KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Advertisements

Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Hämeen ammattikorkeakoulu Leena Koivisto, opintoneuvoja
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Yhteishaku 2015.
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksen ja ylempien AMK-tutkintojen yhteishaku Outi Kivipelto
Usein kysyttyjä kysymyksiä Miten työkokemus huomioidaan pisteytyksessä? -Työkokemuspisteet huomioidaan vasta lopullisessa valinnassa, ei siis esivalintavaiheessa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Yhteishaku 2015.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
 Rehtorin puheenvuoro Timo Kettunen  Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta  Opinto-ohjaaja Tuula Petäjäjärvi  Oulun Seudun Ammattiopisto.
Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja tavoitteen.
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
KEVÄT 2017 YHTEISHAUT Vaihtoehtoja löytyy! Tuovi Liimatainen.
Vanhempainillan ohjelma
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Ammatillinen koulutus Oppisopimuskoulutus
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Hakuinfo Kevät 2017.
Jatko-opintoinfo 2017.
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
4. oppitunti Jatko-opintojen hakuinfo.
Yhteishaku 2017.
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
Mitä peruskoulun jälkeen?
ASPA-ryhmän kuulumiset
Opintopolku
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Jatko-opintojen hakuinfo
OPO 1 Kastellin lukio, Anja kunnari & mervi tuomela
Jatko-opintoinfo 2018.
Opintopolku
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Yhteishaku 2018.
9. luokan oppilaanohjaus
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Lentokonealan jatko-opinnot
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
Ajankohtaista korkeakoulujen yhteis- ja erillishauista
MITÄ LUKION JÄLKEEN?
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
YHTEISHAKU 2019.
Opetushallitus / Jaana Saha
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteishaku 2019.
Turun kauppakorkeakoulu Opiskelijavalinta 2019
Lukiolaisen jatko-opinnot
Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat 2020
Esityksen transkriptio:

KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017 OPINTOPOLKU.FI

Valitse sinua kiinnostavat koulutukset Voit hakea yhteishaussa yhdellä hakulomakkeella yhteensä kuuteen eri koulutukseen. Yhteishaussa on kaksi erillistä hakuaikaa, mutta voit silti hakea yhteensä korkeintaan kuuteen koulutukseen. Ensimmäisen hakuajan päättymisen jälkeen et voi poistaa koulutuksia, joihin olet jo hakenut. Jätä siis hakulomakkeelle tilaa, jos aiot hakea myös myöhempänä hakuaikana. 1. Hakuaika 10.1. – 25.1.2017 (klo 15.00) » Vieraskielisiä koulutuksia (amk:jen vieraskielinen koulutus + joitakin yliopistojen koulutuksia) » Taideyliopiston koulutukset, Tampereen yliopiston teatterityö 2. Hakuaika 15.3. – 5.4.2017 (klo 15.00) » Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen muut suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset » Suurin osa korkeakoulujen koulutuksista on haussa on 2. hakuaikana.

Mieti mikä koulutus sinua kiinnostaa eniten ja hae Priorisoi koulutukset eli järjestä koulutukset keskinäiseen mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeella. Harkitse järjestys huolellisesti. Sinulle tarjotaan korkeakoulujen yhteishaussa opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää. Voit saada vain yhden opiskelupaikan. Jos haet yhteishaussa molempina hakuaikoina, priorisoit koulutukset silti vain yhteen mieluisuusjärjestykseen.

Ota vastaan opiskelupaikka Paikan voi ottaa vastaan Opintopolussa tai palauttamalla paperinen ilmoitus paikan vastaanottamisesta korkeakouluun Valinnan tulokset ilmoitetaan viimeistään 30.6.2017. •Paikka on otettava vastaan määräaikana, kevään yhteishaussa 14.7.2016 klo 15 •Paikan voi ottaa aina vastaan sitovasti, jos tulee hyväksytyksi korkeimpaan mieluisuusjärjestyksen koulutukseen •Kaikkien hakutulosten julkistamisen jälkeen voit ottaa sitovasti paikan vastaan, vaikka olisit varalla korkeammalle priorisoimiin hakukohteisiin tai ottaa paikan ehdollisesti vastaan ja jäädä odottamaan ylempien hakukohteiden valintapäätöksiä •Läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuminen paikan vastaanoton lisäksi Ensimmäisen vuoden poissaoloilmoittautumisen rajoittaminen ns. laillisiin perusteisiin (asepalvelus, äitiysvapaa, sairaus tai vamma joka estää opintojen aloittamisen)

YLIOPISTOJEN KOULUTUSTARJONTA OPINTOPOLUSSA Opintopolussa on haettavana myös maisterikoulutukset ja ylemmät amk-tutkinnot, joihin ei voi hakea lukiopohjalla. •Rajaa siis hakusi pohjakoulutuksen mukaan  lukio- ja/tai ylioppilastutkinto •Koulutukset on nimetty pääosin siten, että kandi ja maisterikoulutukset yhdessä •esim. Matematiikka, Luonnontieteiden kandidaatti ja Filosofian maisteri, (3v + 2v)

YHTEISHAKUUN KUULUMATTOMAT ALAT TARKISTA HAKUTIEDOT OPPILAITOKSEN KOTISIVUILTA Hakuaika voi vaihdella vuosittain, samoin valintaperusteet Esimerkiksi poliisi, pelastusala, lentäjä…

Kertausta: •Tutustu niiden koulutusten valintaperusteisiin, joihin aiot hakea •Erilaisia valintatapoja: todistus ja valintakoe, pelkkä todistusvalinta, pelkkä valintakoe •Samaan hakukohteeseen voidaan käyttää useita valintatapoja •Korkeakoulu ilmoittaa valintaperusteissaan, montako hakijaa hyväksytään kullakin valintatavalla kuhunkin hakukohteeseen •Osa korkeakouluista (amk:t) kutsuu valintakokeeseen, osa ei. Selvitä käytäntö hakukohteesi osalta. USEIMMITEN kokeeseen osallistutaan ILMAN ERILLISTÄ KUTSUA. •Valinnat perustuvat useimmiten pisteiden laskentaan -> hakijat asetetaan keskinäiseen järjestykseen •Jos hakija tulee hyväksytyksi jossakin koulutuksessa, hän ei voi enää tulla hyväksytyksi alemmaksi hakulomakkeella sijoitettuihin koulutuksiin, ylemmäksi sijoitettuun voi •Hakija voi päästä varalle ja tulla varasijalta hyväksytyksi (ehdollinen vastaanotto)

Kevään 2017 haun aikataulut kertauksena •Hakuaika I 10.1. – 25.1.2017 klo 15 •Hakuaika II 15.3.-5.4.2017 klo 15 •Valinnan tulokset viimeistään 30.6.2017 •Paikka otettava vastaan viimeistään 14.7.2016 klo 15 •Varasijoilta voidaan hyväksyä viimeistään 14.8.2017 mahdolliset lisähaut vapaiksi jääneille paikoille käynnistyvät 3.7.-30.8.2017

Muita vaihtoehtoja lukion jälkeen: Ammatillisen koulutuksen yhteishaku 21.2. – 14.3.2017 klo 15.00 Avoin korkeakoulu Avoimen yliopiston väylä Avoimen ammattikorkeakoulun polku-opinnot Kansan- ja kansalaisopistojen linjat Korkea-asteelle valmistavat opinnot Ammattitaitoa edistävät opinnot Oppisopimuskoulutus Kansainväliset vaihto- ja työmahdollisuudet: maailmalle.net

Neuvontaa ja ohjausta Voit varata aikoja Mikko- tai Tanja-opolle Mikko: mikko.a.varis@joensuu.fi 050-4651185 Tanja: tanja.paasikallio@joensuu.fi Facebookissa: facebook.com/aikuislinjanopot Wilman kautta Tai voit jäädä nyt varaamaan ajan