Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Heini-Marja Järvinen Turun yliopisto
Advertisements

Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
Kielitaidon kartuttaminen kuuluu kaikkeen opiskeluun
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Tavoitteena monipuolinen kielitaito
HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
WoSCos Work, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
Eurooppalainen kielisalkku ammattikorkeakoulussa
Oulun aikuislukio 2014.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
Suomen kieltä ja viestintää yhteisnäyttelyn myötä Ilona Tanskanen
Hämeen ammattikorkeakoulu AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
Suomalaisen koulujärjestelmän kieliopinnot
TraiNet-verkosto puhuu nyt kielillä − harjoittelu ulkomailla antaa kilpailuedun Haaga-Helia amk, Helsinki.
Kielitaito on kilpailuetu
FUAS Kielet ja viestintä
HY:n Oodi-päivä: Opintosuorituksen kieli Esko Koponen Asiantuntija, kansainväliset opintoasiat Rehtorin kanslia/opintoasiat
W w w. h a m k. f i / a o k k AMK-opintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajataustaisille Riihimäki Vesa Parkkonen ja Riitta Metsänen.
Tutorkoulutukset Mikä Aaltonaut? Aalto-yliopiston upouusi kanditason sivuaineohjelma, joka opettaa poikkitieteellistä tuotekehitystä. Poikkitieteellinen.
2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
Kieliopintojen tavoitteet Perusopintoihin kuuluvien pakollisten kieliopintojen tavoitteet on määritetty ammattikorkeakouluopinnoista annetussa asetuksessa.
Sidosryhmäseminaari Oulun seudun ammattikorkeakoulu Hakeminen vieraskielisiin koulutusohjelmiin Marjo Pääskylä, puh.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Kielivalinnat 2. luokalla
Siirtymät koulutukseen ja työelämään
Yhteiset opinnot  * Toteutus 1. vuoden keväällä * Laajuus 3 op * Valtakunnallisesti yhteneväiset sisällöt - Svenska för turism- och kosthållsbranschen.
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
RAPORTOINNIN PERUSTEITA Tekniikan viestintä/Soili Fabritius 2006.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
KIELTEN LAITOS Kielten laitos PÄÄAINEET … joita kaikkia voi opiskella myös sivuaineena: englannin kieli latinan kieli romaaninen filologia (ranska) ruotsin.
Tervetuloa opiskelemaan kielikeskukseen! into.aalto.fi - palvelut - kielikeskus.
Ready Study Go Around Europe! RSGAE Projektin esittely.
Kielten laitos HALUATKO KIELENKIINTOISEN OPISKELUPAIKAN?
Eurooppaoikeus ja integraatiohallinto. Monitieteinen pääaine ●Opiskelija saa monipuolisen juridis-lingvistisen tieto-taidon vaativiin oikeudellista osaamista.
T YÖSSÄOPPIMINEN ULKOMAILLA Portfoliotyöskentelyn ohjeistus.
Kieliopinnot KyAMKissa Svenska? Ja, tack! English? Yes, please!
Opettajan pedagogiset opinnot Kielten opettajien koulutukseen valitut 2016.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Lähde vaihtoon kauniiseen Baden-Württembergiin, Saksaan!
Tervetuloa kielivalintailtaan
Yhteiset valinnaiset tutkinnon osat (=VYTOT)
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
TYÖHARJOITTELU.
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Aluekokeilu Pohjois-Karjala
Vanhempainilta Tervetuloa!
MIKSI LUKIOON???.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
YHTEISHAKU 2019.
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Englannin ja ruotsin tasokokeet
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Aineistoja taloustiedon opetukseen Iina Lario Suomen Pankki
Tervetuloa opiskelemaan avoimeen ammattikorkeakouluun
OSAAMISKANSIO Nimi.
Englannin ja ruotsin tasokokeet
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Esityksen transkriptio:

Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu Kieli- ja viestintäopinnot ja valmentavat kieliopinnot Karelia ammattikorkeakoulussa 2017 Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu

Sisältö Miksi opiskella kieliä? Millaisia ovat ammattikorkeakoulun kieliopinnot? Miksi opiskelisin enemmän kieliä jo ammattiopistossa? Mikä on lähtötasosi? Miten parannan kielitaitoani jo ammattiopiston aikana? Mistä saan tietoa ammattikorkeakoulun valmentavista opintojaksoista? Valmentavat kieliopinnot keväällä ja kesällä 2017 Valmentavat kieliopinnot syksyllä 2017

Miksi opiskella kieliä? Opiskelu on kansainvälistä. Oppilaitoksessasi on opiskelijoita eri kansallisuuksista. Ryhmässäsi on vaihto-opiskelijoita. Lähdet opiskelijavaihtoon tai kansainväliseen työharjoitteluun. Osallistut vieraskielisen luennoitsijan opetukseen. Sinulla on vieraskielistä oppimateriaalia

Miksi opiskella kieliä? Työelämä on kansainvälistä. Kielitaito on osa ammattitaitoasi. Työskentelet ulkomaalaisessa yrityksessä. Työkaverisi ja asiakkaasi ovat ulkomaalaisia. Työtehtäväsi vievät sinut ulkomaille. Työpaikallasi käy ulkomaalaisia vieraita, joille esittelet esim. työpaikkaasi, työtehtäviäsi, koneita, laitteita, tuotteita. Luet ja kirjoitat käyttöohjeita, esitteitä ja ohjelmistoja vierailla kielillä. Osallistut monikansallisiin projekteihin. Työnantajasi voi edellyttää usean eri kielen osaamista.

Millaisia ovat ammattikorkeakoulun kieliopinnot? Kieliopinnoissasi harjoittelet työelämässä tarvittavia viestintätaitoja mm. kirjoittamalla työelämän dokumentteja (raportteja, muistioita , sähköpostiviestejä ja tarjouksia) ja harjoittelemalla suullisia työelämän viestintätilanteita (asiakastilanteita, kokouksia, ohjaustilanteita ja tuote- ja yritysesittelyjä). Teet osan kieli- ja viestintäopinnoistasi projektien tai työelämän toimeksiantojen yhteydessä. Kulttuurienvälinen viestintä on tärkeä osa kieli- ja viestintäopintojasi. Kielten oppiminen on itseohjautuvaa (lähi-, etä- ja itseopiskelua). Tarvitset tiedonhaun, ajanhallinnan, ryhmässä työskentelyn ja oppimaan oppimisen taitoja. Kieli- ja viestintäopintojesi tavoitteena on saavuttaa hyvät esiintymis- ja vuorovaikutustaidot.

Miksi opiskelisin enemmän kieliä jo ammattiopistossa? Tarvitset kieli- ja viestintätaitoa jatko-opinnoissa. Kielitaitoasi testataan ammattikorkeakoulun pääsykokeissa. Ammattikorkeakoulussa opiskelet kieliä yhteensä vähintään 15 op (suomen kieli ja viestintä, englanti ja ruotsi). Osa opintojaksoista toteutetaan englannin kielellä. Osa opintojaksoista kansainvälisiä projekteja Voit lähteä opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun ulkomaille. Ammattikorkeakoulussa sinulta edellytetään kansainvälistymistä.

Mikä on lähtötasosi? Aloittaessasi ammattikorkeakouluopinnot englannin ja ruotsin kielen taitotasosi tulee olla B1 (ymmärrät yleiskielisiä viestejä, selviät kohdemaassa matkustaessa, pystyt tuottamaan selkeää tekstiä, peruskielioppi hallussa). Opiskelun alussa lähtötasosi testataan englanissa ja ruotsissa: https://dialangweb.lancaster.ac.uk/getals Mikäli testien tulos on alle B1, sinun on osallistuttava englannin ja ruotsin valmentaviin opintoihin ennen varsinaisten kieliopintojen alkamista.

Miten parannan kielitaitoa ammattiopiston aikana? Voit osallistua ammattikorkeakoulun valmentaville englannin (English Refresher, 3 op) ja ruotsin (Svensk klinik, 3op) opintojaksoille. Nämä opintojaksot kartuttavat amk:n opintopisteitä.

Mistä saan tietoa ammattikorkeakoulun valmentavista opintojaksoista? Kurssit, paikka, aika/ilmoittautumisaika ja opettaja löytyvät väyläopintojen nettisivuilta: www.vaylaopinnot.fi Lisätietoja antavat: oma opinto-ohjaaja ja nettisivuilla mainitun opintojakson opettaja(etunimi.sukunimi@karelia.fi)

Valmentavat opinnot keväällä 2017 Svensk klinik, virtuaalitoteutus Ilmoittautuminen 3.3.2017 mennessä Aloitusinfo: 14.3, klo 16.30 https://connect.funet.fi/karelia_lauravaisto Opettaja: Laura Väistö laura.vaisto.karelia.fi, +358505508339

Valmentavat opinnot kesällä 2017 English Refresher, virtuaalitotetus Ilmoittautuminen 15.3-30.4 Aloitus: 1.6 Opettaja: Sanna Lötjönen sanna.lotjonen@karelia.fi, +358504089716

Valmentavat opinnot kesällä Svensk klinik, virtuaalitoteutus Ilmoittautuminen: 15.3-30.4 Aloitus 1.6 Opettaja: Marita Suomalainen marita.suomalainen@karelia.fi,+358504046869

Valmentavat opinnot syksyllä Svensk klinik, sekä lähi-, että virtuaalitoteus Aloitus syyskuussa English Refresher?