HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kiuruveden seurakunta 150 vuotta
Advertisements

Rauhanmerkki.
UNKARIN KIERTOMATKA.
Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä.
Turun linna.
Pispalan kirkko Pispalalaiset kaipasivat omaa kirkkoa, jonka suunnittelijaksi valittiin arkkitehti Wivi Lönn. Pispalan Rukoushuone valmistui 1908.Pispalan.
Jarno Pitkänen Tietokone työvälineenä. Forssa pähkinänkuoressa Asukasluku (2001/2002) Pinta-ala254,7 km² Maapinta-ala249,4 km² Asemakaava-alue13.
Maailman seitsemän ihmettä
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Ortodoksinen kirkko Pinja, Roosa ja Verneri. Tampereen ortodoksinen kirkko Tunnetaan myös nimellä Pyhän Nikolaoksen kirkko Rakennettu vuosina
Toimintaympäristö Muuttoliike Leena Salminen.
Kotka -satamakaupungista merikaupungiksi. Meri työllistäjänä SATAMA  Steveco eli Suomen suurin satamaoperaattori on kolmanneksi suurin työnantaja Kotkassa.
HEINÄVESI asukkaan kunta ( ) Itä-Suomen läänissä Etelä-Savon maakunnassa. Kunnan pinta-ala km², josta vesialueita 20%. Kunnan perustamisvuosi.
MAT PÅ SVENSKA / OPINTOMATKA KÖÖPENHAMINAAN
Studio El Nino Nauttikaa esityksestä Sara-Tuuli Kauppinen 9J
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
THL:n sairastavuusindeksi Julkaistu Etelä-Savo-modifiointi Kari Kangaspunta.
Tässä on kuva kivikautisesta asumuksesta
Kultakuume Mikko ja Vili.
Janakkalan nähtävyydet
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Tietoja Koivukylän suuralueelta
Venäjä.
Matkalla Meijän maakuntaan Maakuntavaltuusto
Jesuiitat Jesuiitat eli jesuiittaveljestö on katolisen kirkon sääntökunta ja sotilaallinen osasto. Se sai alkunsa 1500-luvulla Pariisissa opiskelleiden.
Hangon kansallisen kaupunkipuiston hoito- ja käyttösuunnitelman luonnos Verkostotapaaminen
Tietoja Tikkurilan suuralueelta
Kuvia helluntaiseurakunnasta
Elämää lapissa Emmi ja Santeri.
Yritykseni pahimmat kilpailijat
Aapo Manni,Veera Ollila ja Jussi Meriläinen
RADIO ja televisio suomessa
SAMURAIT.
UNESCOn maailmanperintö
Lehikoisten vaiheet ennen Pielisen Karjalaa
Paavi Paavali III vahvistaa jesuiittojen sääntökunnan vuonna 1540
Kiina Kiina on myös toisiksi varakkain maa.
Historian kotiseutuprojekti
Neekeriorjuus Tehnyt: Miro Ja Nelli.
Yhdistävä tekijä. © Irene Vuorisalo 2017.
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Mint Aloittelijoille suunniteltu Ubuntuun perustuva jakelu.
Rooman kirkosta koko Euroopan kirkoksi
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Ekspressionismi Anni, Sege ja Emmi.
Pietarsaari ( Jeppis ).
Jesse Ääpälä, Nelli Mattila, Joni Matalamäki
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Tilastoja Vantaalta Tilastokeskuksella on ongelmia väestön ennakkotilastojen tuottamisessa. Alkuvuoden ennakkotiedot tammi-syyskuulta joudutaan.
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2016, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta,
Työn muutos – ja yhteiskunnan muutos
Paanajärven kansallispuisto
Savikko.
Wivi Lönn Puistokoulu Viljami Riekkinen ja Aaron Salonen Jyväskylän normaalikoulu Lähteet: Intervet / Wikipedia ja opintoretki Puistokoululle.
Keski-Suomen museo Alvar Aalto Alvar Aalto on merkittä- vä vaikuttaja.
Historia2 Eurooppalainen ihminen
Suomen tunnetuimmat teatterit
Pöytätennis.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkeli ,
SUKUTUTKIMUS Kaikki pystyvät tutkimaan sukuaan helposti ja kiinnostavasti Koko tutkimus tehdään tietokoneella Jokainen opiskelija tutkii itsenäisesti.

Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
Portugali 5 asiaa -Valtavat hiekkarannat -Lämmin ilmasto
III KE SKIAJAN EUROOPPA
Rakennerahastot maakuntien strategioiden toteutuksessa Case Etelä-Savo
LASTENVAUNUT Tekijät: Hytölän koulun 5. -6
Valtuustoaloitteesta yhteiseen tahtotilaan
Mikael Agricolan elämä ja teokset
Porlammin kotiseutumuseon esittely
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2017, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta, Business Finland, avoin.
Esityksen transkriptio:

HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI Hirvensalmi

Hieman perustietoa Hirvensalmi on kunta, joka sijaitsee Etelä- Savossa Puulaveden äärellä. Hirvensalmella asuu noin 2600 vakituista henkilöä. Hirvensalmi on myös suosittu kesänviettopaikka se sen naapurikuntia ovat mm. Mikkeli ja Mäntyharju. Kokonaispinta-ala on 746,59km2. Hirvensalmen kunta on perustettu vuonna 1869.

Tietoa Puulavedellä sijaitsevat Rantamaat ovat Savon vanhimpia asutusseutuja. Varsinainen Hirvensalmen asuttuminen alkoi 1300-luvulla, jolloin ensimmäinen talot sijaisivat Lahnaniemen-Lelkolan selänteellä, Monikkalassa, Kilkinkylässä, Lelkolassa ja Soikkalassa. Hirvensalmesta perustettiin oma kappeliseurakunta vuonna 1656..

Tietoa Kissakoskelle rakennettiin 1,1km pitkä avokanava 1850-luvulla. Kissakoskella on myös toiminut paperitehdas vuosina 1907-1920. Hirvensalmen ensimmäinen lukkari oli Mikael Relander, joka määrättiin siihen hommaan 16- vuotiaana. Pappilanniemessä on kirkoherran pappila, jonka päärakennus tuhoutui ja sen tilalle rakennettiin uusi vuonna 1929 ja sen on suunnitellut John Malmberg.

Tietoa Hirvensalmen kirkko palloi kokonaan 12. toukokuuta vuonna 1914 ja uusi kirkko valmistui seuraavana vuonna ja sen suunnitteli arkkitehti Josef Stenbäck. Puulanvedellä alkoi höyrylaivaliikenne 1890-luvulla. Vuonna 1855 valmistui Hirvensalmen ja Otavan välinen tie, ja vuonna 1869-79 rakennettiin Hirvensalmi ja Joutsan tie, joka oli merkittävin tiehanke. Hirvensalmen asukasluku oli vuonna 1880 6 055 asukasta.

Tietoa Hirvensalmen kirkko palloi kokonaan 12. toukokuuta vuonna 1914 ja uusi kirkko valmistui seuraavana vuonna ja sen suunnitteli arkkitehti Josef Stenbäck. Puulanvedellä alkoi höyrylaivaliikenne 1890-luvulla. Vuonna 1855 valmistui Hirvensalmen ja Otavan välinen tie, ja vuonna 1869-79 rakennettiin Hirvensalmi ja Joutsan tie, joka oli merkittävin tiehanke. Hirvensalmen asukasluku oli vuonna 1880 6 055 asukasta.

Väestönkehitys taulukko Kuten huomataan, väestö on vähentynyt

Tunnettuja Hirvensalmelaisia 1800-1900-luvulla tunnettuja Hirvensalmelais henkilöitä, Ahti Karjalainen - Poliitikko ja Ministeri A.F. Puukko – Professori Kasperi Tanttu – Työläiskirjailija

Kuvia 1600-luvulla rakennettu ensimmäinen kirkko.

Kuvia

Juho Vitikainen Lähteet http://fi.wikipedia.org/wiki/Hirvensalmi 28.3 Hirvensalmen Historia II 10.4 Modernin jäjillä 13.4 Juho Vitikainen