Itä-Suomen yliopiston julkaisu- ja datapolitiikka

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kristiina Hormia-Poutanen Mitä Suomessa voitaisiin tehdä? OPEN ACCESS-keskustelutilaisuus Opetusministeriö Kristiina Hormia-Poutanen, Kansalliskirjasto.
Advertisements

Avoin julkaiseminen hiukkasfysiikassa ja kosmologiassa Syksy Räsänen Helsingin yliopisto, fysiikan laitos ja Fysiikan tutkimuslaitos.
AVOIN TIEDE EUROOPPALAISIA HANKKEITA JA VERKOSTOJA.
Avoin tiede ja tutkimus -hanke Vaikuttavuustyöryhmä 09/2014-
TUHAT tutkimustietojärjestelmä Matri-seminaari Arja Lappalainen
Kirjastot ja Google Ari Muhonen ylikirjastonhoitaja Teknillisen korkeakoulun kirjasto
DViikki Kokemuksia kokotekstien taltioinnista DSpace-ohjelmistolla Kimmo Koskinen Viikin tiedekirjasto.
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
ATT-vaikuttavuusryhmä –alustavia suosituksia Avoin tiede ja tutkimus -hankeen työryhmäseminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Avoin tiede ja tutkimus-hanke - oikeuksien hallinta Oikeuksien hallinta-työryhmän puheenjohtaja, tekijänoikeusneuvos Viveca Still, opetus ja kulttuuriministeriö.
Avoimuuden mahdollisuudet tutkimusprosessissa Tuuli Toivonen Helsingin yliopisto Geotieteiden ja maantieteen laitos Tämä teos.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut FinELib ja Open Access Arja Tuuliniemi, palvelupäällikkö, FinELib Kirjastojuridiikan seminaari
Avoin tiede ja tutkimus ammattikorkeakouluissa AMK-kirjastopäivät, Jyväskylä Jaana Latvanen, informaatikko / projektikoordinaattori Seinäjoen.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Theseus avoimen julkaisutoiminnan edistämisen välineenä ammattikorkeakouluissa Minna Marjamaa, Laurea ja Tiina Tolonen, Oamk Tämä teos on lisensoitu Creative.
Avoimen tieteen keskeiset käsitteet, periaatteet ja toimintatavat Avoimen tieteen koulutus, Suomen Akatemia, johtaja Sami Borg Yhteiskuntatieteellinen.
Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla. Tarkastele käyttölupaa osoitteessa
Avoin tiede ja tutkimus ammattikorkeakouluissa ATT Osaajakoulutus, Helsinki Seliina Päällysaho, tutkimuspäällikkö, SeAMK Jaana Latvanen, informaatikko,
Arkkitehtuurityön hyödyntäminen ATT seminaari 4.3 Anne Sunikka, asiakkuuspäällikkö, Aalto-ylipisto, ITS Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä.
Avoin tiede ja tutkimus -tiekartan vastuut tutkimusrahoittajille Ilona Lundström
Avoimen tieteen palvelut ATT-palvelutyöryhmän pj. Ville Tenhunen © 2015 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu.
Tutkimusaineistojen säilytyspalvelu IDA © 2016 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Tutkimusjulkaisujen avoimen saatavuuden edistäminen Stefan Oino Rinnakkaisjulkaisutyöryhmän kokous
Rinnakkaistallentaminen ja organisaation julkaisupolitiikka Pekka Olsbo Jyväskylän yliopiston kirjasto Avoimen tieteen osaajakoulutus URN:NBN:fi:jyu
Tutkimuksen tietoaineistot (TTA) ja tiedon saatavuuden linjaukset Juha Haataja
Avoin tiede –keskustelutilaisuus TTA-hanke, Opetus- ja kulttuuriministeriö Liisa Siipilehto, Helsingin yliopiston kirjasto.
AVOIN TIEDE JA TUTKIMUS HY:SSA EEVA NYRÖVAARA CC BY 4.0.
Tampereen yliopiston avoimuuden käytännöt ja palvelut tutkijoille Minna Niemi-Grundström johtaja, Tampereen yliopiston kirjasto Avoimen tieteen osaajakoulutus.
Tutkijoiden osaamiskoulutus Työpajankooste
Tieteellinen julkaiseminen hiukkasfysiikassa Syksy Räsänen Helsingin yliopisto, fysiikan laitos ja Fysiikan tutkimuslaitos Avoin.
Tavoitteista toimenpiteisiin; avoimen tieteen käytännöt lisäävät tutkimuksesi vaikuttavuutta.
Open Access -lehtien julkaisumaksujen organisointi Arja Tuuliniemi, Kansalliskirjasto Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Avointen aineistojen julkaisualusta AVAA © 2016 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Tutkimusaineistojen hakupalvelu Etsin © 2016 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Avoin tiede ja tutkimus (ATT-hanke) TUTKIMUKSEN AVOIMUUDELLA YLLÄTTÄVIÄ LÖYTÖJÄ JA LUOVAA OIVALTAMISTA.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Avoin tiede Suomen Akatemian näkökulmasta Avoin tiede –koulutusPentti Pulkkinen
Avoin tiede ja tutkimus – tutkimusdatan hallinnan palvelut © 2014 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons.
© SUOMEN AKATEMIA 2 Avoin tiede Suomen Akatemian hakuohjeissa Avoimen tieteen huomiointi tutkimuksen suunnittelussa tiedeasiantuntija Jyrki Hakapää
Tutkimustietovaranto
Tutkimusrahoittajien keinovalikoima tutkimusdatan avaamiseksi
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
Avoimen datan jakaminen ja uudelleenkäyttö
Tutkimustietojen näkyvyys ja hyödynnettävyys
Miten FinELib-neuvottelut edistävät avointa julkaisemista?
Open Science Turun yliopistossa
Oikeudelliset vaatimukset avoimuudelle & lisenssit
Tutkimusjulkaisujen avoin julkaiseminen
Kotilava Kotimaiset tieteelliset lehdet avoimiksi ja vaikuttamaan
Tutkimusinfrastruktuurien tietopankki
OA julkaisemisen lisenssit ja muut ehdot
Avoin tiede tutkijoille
Aineistonhallintasuunnitelmatyökalu dmpTuuli
Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4
Open Science Turun yliopistossa
Organisaatiotason linjausten huomioiminen tutkimuksen suunnittelussa
Avoin tiede ja tutkimus - viitearkkitehtuuri
Avoin TKI: case LAMK Amkien Avoin TKI & opetus -päivä
Julkaisuneuvotteluiden tilanne
Avoin tiede ja tutkimus Case Karelia
Mitä avoimuus on?.
Kommenttipuheenvuoro: Tutkimuksen rahoittajan näkökulma
Avoimen tieteen ja tutkimuksen foorumi
Books, Libraries and Open Access Avoimen tutkimuskirjallisuuden edistäminen Helsingin yliopiston kirjastossa Marjo Kuusela Helsinki University Library.
Johdatus aiheeseen: Tutkimusdatan elinkaari ja FAIR-periaatteet
Avoin tiede tutkijoille
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Avoin tiede ja tutkimus
Avoin tiede ja tutkimus - viitearkkitehtuuri
Kohti valtakunnallista tutkimustietovarantoa
Esityksen transkriptio:

Itä-Suomen yliopiston julkaisu- ja datapolitiikka Tutkimuksen kehittämispäällikkö Anu Liikanen

Avoimen tieteen ja tutkimuksen tiekartta 2014-2017 Kansallinen periaate: Tutkimuksen tulokset (tutkimusjulkaisut, tutkimusdata, tutkimusmenetelmät ja tutkimusjulkaisujen tuottamiseen tarvittavat työkalut) ovat avoimesti ja pysyvästi saatavilla ja käytettävissä tietoverkoissa standardoitujen rajapintojen kautta tutkimuseettisiä periaatteita noudattaen ja oikeudellista toimintaympäristöä kunnioittaen. Toimenpide: Tutkimusorganisaatiot luovat julkaisu- ja datapolitiikat ja sisällyttävät avoimuuden periaatteen strategiaan. Tutkimusrahoittajien vaatimukset avoimeen julkaisemiseen ja aineistoihin: Horizon 2020, SA, Tekes

Open UEF

Avoimuus UEF:n julkaisupolitiikassa Tieteelliset julkaisut saatetaan avoimesti saataville aina kun mahdollista. Otetaan kantaa avoimen julkaisemisen muotoihin Julkaisut saatetaan avoimeksi saataville rinnakkaistallentamalla julkaisut yliopiston julkaisuarkistoon. Julkaisuja suositellaan julkaisemaan myös tieteellisissä Open Access lehdissä, jotka ovat tieteellisesti korkeatasoisia ja jotka tekevät julkaisuille luotettavan vertaisarvioinnin. Hybridi-julkaiseminen ei pääasiallinen kanava avoimeen julkaisemiseen Tutkijan on huomioitava Open Access -julkaisemiseen liittyvät erilliset kulut jo tutkimus- ja rahoitussuunnitelmassa. Yliopisto kustantaa julkaisuarkiston kulut (ylläpito ja palvelu)

Avoimuus UEF:n datapolitiikassa Julkisella rahoituksella tehtyyn, julkaistuihin tutkimustuloksiin liittyvä tutkimusaineisto on lähtökohtaisesti avointa aina kun se on tehtyjen sopimusten (omistajuus, käyttöoikeudet, immateriaalioikeudet ja salassapito), lainsäädännön ja tutkimuseettisten periaatteiden puitteissa mahdollista eikä vaaranna yliopiston etua. Yliopiston tavoitteena on tarjota tutkijoille tutkimusaineistojen tallennuspalveluita sekä avoimen tutkimuksen tietoarkiston yhdessä kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Hyödynnettäessä Itä-Suomen yliopiston tutkimusaineistoja aineistojen tekijät on mainittava hyvän tavan mukaisesti ja Itä-Suomen yliopisto on mainittava tutkimusaineistojen lähteenä.

Julkaisu- ja datapolitiikan edistämiseksi Avoin tiede ja tutkimus osaksi yliopiston vaikuttavuusstrategiaa UEF data-arkisto/portaali? Avoimet oppimateriaalit Kansalaistiede? Avoimet innovaatioekosysteemit Avoimen tieteen tukipalvelut KIRJASTO: Julkaisuarkisto ja rinnakkaistallentaminen: keskitetysti, 1.1.2017 alkaen. SURIMA-hanke. KIRJASTO: Tutkimusaineistojen hallinta, koulutus ja opastus, valmius kevätlukukausi 2017 TIETOTEKNIIKKAPALVELUT: tutkimuksen IT-tuki, valmius kevätlukukausi 2017 Koulutus U5 yliopistojen yhteistyö Kansallisten palvelujen ylläpito ja hyödyntäminen

European Commission: Open Science, Digital Science in H2020

EU: Building a competitive data and knowledge economy in Europe

Kiitos! uef.fi