Kuntien parhaat palvelukäytännöt Hyvä Suomi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kestävät yhdyskunnat Hallinto – ja kuntaministeri Mari Kiviniemi
Advertisements

KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä ALUEHALLINNON UUDISTAMISHANKE SEKÄ KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS MAAKUNTAVALTUUSTON.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Avoimen tiedon ohjelman tavoitteet ja toiminnan kohteet keväälle 2015.
Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osakokonaisuus Ohjausryhmä Projektipäällikkö Leila Mukkala.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Kanta-palvelujen tulevaisuus ja Sote- uudistus Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö Sosiaali- ja terveysministeriö.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi Koordinaatin.
Projekteista pysyviksi käytänteiksi Sakari Kainulainen Sokran hanketyöpaja , Kuopio.
Kanta-Hämeen Sote III Ajankohtaiskatsaus Kanta-Hämeen alueverkosto Jukka Lindberg Projektipäällikkö Hämeen liitto Hämäläisten hyväksi – Hämeen.
Timo Valli, ICT-johtaja, ylijohtaja
Alueverkoston ohjelma Rovaniemen Järjestötalon esittely, Suvimaria Saarenpää Sote-uudistus Lapissa, Sanna Hiltunen Sote-uudistuksen valtakunnallinen.
Kulttuurilautakunta /Tarja Saarelainen 1 Transmodernin julkisen hallinnon tilaaja - esimerkkinä kulttuurilautakunta Fokus tehokkuuden, tuottavuuden.
Yhteistyösopimuksen laadinta
Avoimen tiedon toimintalinjaukset vuoteen 2020
Kansallinen palveluarkkitehtuuri Tilanne ja lainsäädäntö
Lainvalmistelua taustoittava kokous, STM
10%:n sääntö opettajien lukumäärä Tehtyjä kokeiluja Muuttuva oppimaisema Innovaatiot *Tuote / vuosi Perusaste ,6 Lukio
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
LARK 5 MERCURIAn osahanke
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Sote-järjestöt osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumista
Monialainen yhteispalvelu
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Uudenmaan SOTE-valmistelu Lapset, nuoret ja perheet
Sote- ja aluehallintouudistus sekä itsehallintoalueiden perustaminen
Avoimen tiedon ohjelman tavoitteet ja toiminnan kohteet keväälle 2015
Datan avaamisen ohjeistus
Kuntauudistushankkeiden tilannekatsaus ja aikataulu
Esityksen nimi / Tekijä
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Maakuntakierros -ETELÄ-SAVO UUDISTUKSENMYLLERRYKSESSÄ?
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Ehdotus: sote-viestinnän strategiset painotukset 2017
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Osallisuus maakunnissa ja niiden valmistelussa
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Talous- ja henkilöstöhallinnon ja ICT-palvelukeskusten perustaminen
Luova- muutosohjelma Päivitetty Hanketoimisto
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Viestintäsuunnitelma
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Sote-uudistuksen toimeenpano
Valtakunnallisen valmistelun tilanne järjestönäkökulmasta
Pohjois-Karjalan maakunta- ja soteuudistus
Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
SDP:n linjaukset sote-valmisteluun
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Kys. 8. Maakunnan talouden ohjaus perustuu erityisesti maakuntalakiin ja maakuntien rahoituslakiin. Ohjaavatko maakuntien rahoitusmalli ja maakuntalain.
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Järjestötieto muutoksessa
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Research Data Management Agents
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Sote hallitusohjelmassa
Esityksen transkriptio:

Kuntien parhaat palvelukäytännöt Hyvä Suomi 7.11.2007 Timo Reina, valtiosihteeri, VM

Hankkeen asettaminen Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi asettanut Kuntien parhaat palvelukäytännöt -hankkeen 6.11.2007. Tausta: Käynnissä olevan Paras-uudistuksen vaikutusten tehostaminen ja hallitusohjelman kirjaukset. Kuntapalveluiden kehittäminen edellyttää erityistä suunnittelua, eri toimijoiden kokoamista, kuntapalveluiden innovaatiopolitiikan täsmentämistä, innovaatioiden kokoamista niiden käytön edistämistä kuntien parhaiden käytäntöjen mallintamista ja markkinointia.

Hankkeen tavoite Julkisten menojen kasvun hillintä kehittämällä ja tehostamalla kuntapalveluita. Kuntien toiminnan kokonaistuloksellisuuden paraneminen. Palveluiden saannin ja laadun turvaaminen tulevaisuudessa. Tiedon tuottaminen valtion ja kuntien käyttöön palveluiden tuottavuuden kehittämistä varten.

Hankkeen tehtävä Edistää kuntien palvelutuotannon uudistamista. Tuottavuuden ja tehokkuuden lisäämistä. Parhaiden käytäntöjen ja innovaatioiden leviämistä.

Suhde meneillään oleviin uudistuksiin Hanke täydentää ja vauhdittaa Paras-uudistusta. Paras- toimeenpanossa tarvitaan uusia palveluiden järjestämis- ja tuottamistapoja sekä palveluprosessien, palveluketjujen, työnjaon, yhteispalvelujen ja paikkariippu-mattoman sähköisen asioinnin kehittämistä. Hankkeessa huomioidaan muut käynnissä olevat valtion- ja kuntahallinnon sekä muiden toimijoiden samansuuntaiset toimet.

Muut samansuuntaiset toimet, mm TEKES: Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalvelu-järjestelmässä -ohjelma, FinnWell -ohjelma, Serve - Innovaatiiviset palvelut-ohjelma. STM: Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluinnovaatio-hanke. Syntyvän työ- ja elinkeinoministeriön innovaatiostrategiatyö. Kuntaliiton Innovatiiviset palvelukonseptit -ohjelma. EK:n toiminnassa innovaatioiden edistäminen on keskeisiä toiminnan alueita. Sitra on aloittamassa kuntapalveluohjelman valmistelua, ohjelmajohtaja aloittanee syksyllä 2007. Suomen Yrittäjillä ja kunta-alan henkilöstöjärjestöillä omat hankkeet.

Palvelukäytännöt -foorumi Hankkeessa valmistellaan Kuntien palvelukäytäntöjen foorumin perustamista. Foorumi suuntaa keskusteluillaan ja suosituksillaan kuntien vastuulla olevien palveluiden kehittämistä. Se identifioi tuloksellisia palveluinnovaatioita ja edistää niiden tuotteistamista, siirtämistä hyödynnettäväksi ”innovaatiopankkiin”ja käytäntöön. Se edistää seudullisten palvelumarkkinoiden synnyttämistä, joilla tuotanto ja kysyntä kohtaavat.

Parhaat käytännöt Hankkeessa kootaan yhteistoiminnassa Kuntaliiton kanssa liitospäätöksiä tehneiden kuntien parhaita käytäntöjä palveluprosessien uudistamisessa ja hallinnon keventämisessä, sekä kootaan kuntien arviot syntyvistä taloudellisista säästöistä ja mahdollisuuksista resurssien uudelleen suuntaamiseen. Tavoitteena on tehokkaiden toimintatapojen mallintaminen, tuotteistaminen ja levitys. Yhteistoiminnassa Kuntaliiton kanssa kootaan ja mallinnetaan vastaavasti kuntien yhteistoiminta-alueiden parhaita käytäntöjä samalla tavalla. Kartoitetaan tuloksellisen ja tehokkaan toiminnan esteenä olevat normit.

Jatkotyön suunnittelu Syksyn 2007 aikana tarkempi suunnitelma miten kuntien rakenteiden uudistumisen avaamia mahdollisuuksia voidaan käyttää edistämään kuntien palvelutoiminnan tuloksellisuutta, tuottavuutta ja tehokkuutta. Suunnitelmassa huomioidaan muut käynnissä olevat samansuuntaiset toimet.

Aikataulu ja vastuut Hankkeen aikataulu: suunnitteluvaihe ja tavoitteiden toteutuksen aloittamiseen 2007 loppuun asti. Kuntien palvelukäytäntöjen foorumi asetetaan erillisellä päätöksellä loppuvuodesta 2007. Hanke päättyy 31.3.2009. Kuntaosasto johtaa suunnittelua ja organisointia, vastuuvirkamies Cay Sevón/SM/VM; pääsihteeri Raili Mäkitalo/VM.