STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Valmennuksen kausisuunnitelma
Advertisements

MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
SEURASTRATEGIA JÄRVENPÄÄN PALLOSEURA MISSIO, ARVOT, VISIO -> KOHTI VUOTTA 2021
Suomen Jääkiekkoliitto1 JÄÄKIEKKO PELINÄ LTV1.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
LTV 1 Jokilaakso. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2016 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
PELIROHKEUDEN KEHITTÄMINEN- KOULUTUSPÄIVÄT Suomen Urheiluopisto, Vierumäki JÄÄKIEKKOVALMENTAJAKERHO.
LTV 1 Oulu. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2016 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDINTEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
LoPa - PELAAJAKEHITYS PELAAJAPOLKU. PELAAJAPOLUN OHJEISTUS Lahjakkaille yksilöille taattava mahdollisuus kehittyä kohti omaa huippuaan, vaikka muu ikäkausijoukkue.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
Mitä on valmentajuus? Miksi tämä valinta?
TOIMENKUVAKARTTA / VALMENTAJAT
ke ohjelma Joukkueen/ikäluokan viikko/jaksosuunnitelma ja rytmi
PORIN PRIKAATI Niinisalon toimipiste
Valmennuksen pelisäännöt
PELAAJASIIRRON EETTISET SUOSITUKSET (nämä ohjeet perustuvat Palloliiton eettisiin suosituksiin) Perusperiaate nro 1: Emme estä sopimuksettoman, velvoitteensa.
HKV VOITTAMINEN JA VAATIMUSTASO
Infoa tutoropettajille
SEURAN VALMENTAJAKERHO
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
ORGANISOINNIN PERUSTEET
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
1. Blogin pitäminen ja hallinta
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 2
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
KESKI- SUOMEN PELASTUSLAITOKSELLA VUONNA 2013 KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
FB FActor Strategia
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Harjoituksen ohjaaminen
Pelaajalle tehtävät ennen fba-tapahtumaa - tunnusten aktivointi huoltajan toimesta - harjoituspäiväkirjan pitäminen.
Kausisuunnitelma nuorille
Haaga-Helia amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
PaRin valmentajapolku
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
167. Sinettiseurojen tyytyväisyyskysely - Seuratoimijat ja valmentajat
Yksilöllinen kehityksenseuranta
Myeway ohjeita Valmennuspäälliköille tehtävät ennen fba tapahtumaa - valmentajien ja joukkueenjohtajien lisäys.
Harjoituksen ohjaaminen
Ajanhallinta opiskelussa
12 suositusta pelastustoimen viestinnästä
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Kehittämispäällikkö Eija Lappalainen
Innostuminen toiminta Valinta tavoiTE
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
MAALIVAHTIPELI ja MAALIVAHTIVALMENNUS
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Esityksen transkriptio:

STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli

2. MAALIVAHTI- VALMENNUKSEN ORGANISOINTI Meidän Peli

MAALIVAHTIVALMENNUKSEN ORGANISOINTI, HARJOITTELUN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Hyväkuntoinen, taitava sekä hyvät pelitaidot omaava maalivahti on tärkeä osa joukkuetta ja siksi jokaisella joukkueella tulisi olla maalivahtivalmentaja ja seurassa maalivahtivalmennusvastaava joka koordinoi, kouluttaa ja ylläpitää joukkueiden mv- valmentajien ja maalivahtien valmennusta. Hyvin organisoitu maalivahtivalmennus yhteistyössä muun valmennuksen kanssa tukee pelaajien maalintekotaitoa sekä maalivahtien kehittymistä. Maalivahtivalmentajien rooliin kuuluu myös auttaa pelaajia maalintekotaidon kehittämisessä. On tärkeää että seuraan luodaan toimiva ja yhtenäinen maalivahtivalmennuskulttuuri. Hyvin toimivassa seurassa on maalivahtivalmennusjärjestelmä missä on selvillä, mitä pelitaitoja maalivahdeille on eri ikäkausina opetettava ja kuinka niitä harjoitellaan. Tämä luo kaikille maalivahdeille mahdollisuuden kehittyä ja päästä eteenpäin omien halujen ja kykyjen mukaan. Seuran valmennuspäällikkö ja seuran johtohenkilöt ovat avainasemassa luotaessa resursseja laadukkaan maalivahtivalmennuksen toteuttamiseksi.

MAALIVAHTIVALMENNUKSEN RESURSSIT JÄÄAIKA KOULUTUS BUDJETTI VALMENTAJAT KIINNOSTUS JA PÄÄTTÄVÄISYYS Jokaisessa joukkueessa tulee olla maalivahtivalmentaja tai yksi valmennusryhmän jäsen, joka on saanut maalivahtivalmennuskoulutusta ja joka vastaa yhdessä joukkueen valmennuksen kanssa maalivahtien harjoittelusta. Seurojen/joukkueiden on järjestettävä säännöllisesti maalivahtijäitä. Maalivahtijään tulee kuulua maalivahtien viikko-ohjelmiin. Maalivahtivalmentajille ja asiasta kiinnostuneille on omat alueella järjestetyt tai seurakohtaiset koulutukset.

SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI Maalivahdin pelaajapolku ja ikäkausiohjelma antavat maalivahtipelin sisältöjen lisäksi hallinnollisen pohjan seuran mv-valmennuksen järjestämiseksi. Ensin on sovittava seuran mv-valmennuksen strategiat ja tämän jälkeen rakennetaan mv-valmennusorganisaatio, lopuksi päätetään urheilutoiminnasta.

SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI JOUKKUEEN MAALIVAHTIVALMENTAJAN TEHTÄVÄT: Vastaa joukkueensa maalivahtien päivittäisestä harjoittelusta ja harjoittelun suunnittelusta Suunnittelee ja toteuttaa muun valmennusryhmän kanssa joukkueharjoitusten mv- osiot Ohjaa maalivahteja joukkueen harjoituksissa eri pelitilanteissa esim. liikkumisen, liikkumisen ajoituksen, liikkumistekniikoiden, pelinlukemisen ja perustorjuntojen suhteen. Suunnittelee ja valvoo oheisharjoittelun Osallistuu seuran maalivahtien erikoisjäille Osallistuu seuran mv-valmentajien palavereihin Seuraa maalivahtien pelejä ja antaa ottelupalautteen Opastaa pelaajia maalinteossa

SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI TOIMINNAN SUUNNITTELU Seuran ja joukkueiden toiminta tulee maalivahtivalmennuksen osalta suunnitella pidemmän tähtäimen ja yhden kauden mittaisina jaksoina. Suunnittelun tulee noudattaa seuran mv-valmennuksesta sovittujen urheilutoimien linjausta. Kausisuunnitelman teko auttaa jakamaan kautta pienempiin paloihin ja helpottaa ymmärtämään koko vuoden kokonaisuutta. Siihen merkataan kauden tavoitteet sekä painopistealueet. Kausi on syytä jakaa seuraaviin osiin: Kesäkausi, kauteen valmistava aika. Kilpailukausi sekä kauden jälkeinen aika. Muista, että suunnittelun perusta on aina se mitä maalivahdit osaavat ja ikäkausiohjelma. Kausisuunnitelmaan on syytä liittää myös mv-valmennusryhmän sovitut palaverit, maalivahtien kanssa sovitut henkilökohtaiset palaverit, valmentajien koulutukset ja leirit. Kun seurassa on sovittu strategiat, linjattu urheilutoiminta ja kausisuunnitelma on tehty, on tältä pohjalta myös helppo informoida vanhempia ja muita sidosryhmiä mv-valmennustoiminnasta.

SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI TOTEUTUS: 1) Selvitä maalivahtijäiden ja joukkuejäiden kokonaismäärä Koko kausi Syys- ja kevätkausi tai harjoittelu- ja kilpailukausi 2) Analysoi maalivahtien taso Ikäkausittain ja taidollisesti 3) Suunnittele ohjelma tavoitteelliseksi ja nousujohteiseksi Huomioi ikäkausiohjelma Etene perusasioista kokonaisuuteen Älä ”oikaise” perusasioissa, se kostautuu myöhemmin 4) Pyri johdonmukaisesti säännöllisyyteen Valitse harjoituspäivät niin, että muu toiminta ei häiriinny Vaadi tinkimätön osanotto, se auttaa pysymään aikataulussa Älä anna aikaisen kilpailutoiminnan häiritä aikataulussa pysymistä 5) Kärsivällisyyttä Jo lyhytkin harjoittelujakso voi tuoda parannuksen pelisuoritukseen, älä anna sen hämätä suunnitelmaasi. - Mv-valmennus on pitkäjänteistä työtä. Pyrkimyksenä on saada perustorjunnat automaatiotasolle niin, että jokaiseen laukaukseen löytyy varastosta oikea torjunta. Vasta sen jälkeen voidaan odottaa varmaa ja tasaista maalivahtityöskentelyä. Valmentaminen vaatii myös valmentajalta pitkäjänteisyyttä, sitkeyttä ja ”luupäisyyttä”.