Modernismi ja populaarikulttuuri s Modernismi 1920-luvulla 1920-lukua kutsutaan modernismin vuosikymmeneksi: kaupungit kasvoivat, autot ja lentokoneet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KAUHAJOEN EVANKELINEN OPISTO TAIDE JA KULTTUURI HOITOALA MUU KOULUTUS
Advertisements

Nykytaide -Mitä se on?.
Kulttuuria massoille.
Populaarimusiikki Pop, popular = suosittu.
Populaarimusiikki Pop, popular = suosittu.
Elokuvaesteettisiä periaatteita
 Sähkökitara on kielisoitin, jossa sähkömagneettiset mikrofonit muuttavat kielten värähtelyn sähköisiksi signaaleiksi, jotka sitten kitaravahvistin vahvistaa.
KAUHAJOEN EVANKELINEN OPISTO TAIDE JA KULTTUURI HOITOALA MUU KOULUTUS
Murtoluvun supistaminen
Keskiajan taiteesta Fokus Jumalan ja maailman suhde; hieraattisuus
Sommittelu.
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Monikielinen ja moniarvoinen Suomi. Laajat ja tiiviit kontaktit muihin kulttuureihin ennen nyt  jo vanhastaan Suomessa on ollut monia kieli- ja kulttuuriryhmiä.
NUORISOKULTTURIEN SYNTY
Modernismin tulo Suomeen
Järvenpään Kirkko ja betonibrutalismi
1.M IKÄ ON SARJAN SEURAAVA JÄSEN ? 1, 2, 3, 4,…. 2.M IKÄ ON SARJAN SEURAAVA JÄSEN ? A, B, C, D, …
ELM04 RAAMATUN- KÄÄNNÖSTYÖ Jokaisella ihmisellä on oikeus lukea Raamattua äidinkielellään.
Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä. Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman.
Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin.
Oulun konservatorion musiikkialan perustutkinto Musiikin koulutusohjelma 120 ov.
Luvun jakaminen tekijöihin Luvun tekijät ovat ne luvut, joilla luku on jaollinen. Esim. luettele luvun 12 tekijät. 1, 2, 3, 4, 6, 12. Alkuluku on luku,
o Musiikki on ääneen perustuva taiteen, itseilmaisun ja kommunikoinnin muoto o Musiikki jaotellaan yleensä kolmeen lajiin; - Popmusiikki - Kansanmusiikki.
Modernismi Määrittelyä Taiteen, kirjallisuuden ja yhteiskunnan totaalinen uudistaminen johon kuului yksinkertaisuus Tyyliltään vapaampaa, ”rajojen.
YHTEISKUNTAOPPIA MEDIA. MEDIAN HISTORIAA  Sanomalehdet syntyivät  1600-luvulla  Radiolähetykset alkoivat  1907  Televisiolähetykset alkoivat  1920-luvulla.
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
KULTTUURIEN KOHTAAMISIA AFRIKASSA. Afrikan valtakunnat Afrikan valtakunnat.
Modernismi (Sivu 133). Modernismin synty luvun alussa maailmasta oli tullut entistä monimutkaisempi: kaupungit olivat kasvaneet, tiede ja tekniikka.
MEDIAKULTTUURIN NOUSU
Tekijät Jonne ja Sami.
Pirstoutunut kristikunta ja uusi maailmankuva
Modernin maailman taide
Nuorisokulttuuri 1950-luvulta nykyhetkeen.
1800- ja 1900-lukujen vaihteen kirjallisuus
Modernin kulttuurin synty
SUPERSYMMETRIA SUSY.
Oulu Suomen kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus
Mitä taide on? Sari Toivakka, Kauhavan lukio.
RADIO ja televisio suomessa
Keisari kannustaa uudistuksiin
Tekstinhuoltoa 3.
Kultakaudesta uudelle vuosituhannelle
Lainsäädäntö ja sen merkitys
HISTORIAA 1990-luvulle saakka
Nykyaikaa etsimässä.
Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille.
Mangan historiaa.
Klassismi 1600 – 1800-luvun kirjallisuus.
Viisauden rakastamista……
ARKKITEHTUURI MAAILMALLA
Matkailu Matkailija on ihminen joka käy tilapäisesti oman paikkakuntansa ulkopuolella Matkailulla pitkät perinteet (jo antiikin aikana), alkoi yleistyä.
Propaganda 1700 – 1800-luvuilla
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
1980-luvulta nykypäivään.
Kertomuksen sirpaleita muutoksen moukarissa
Savikko.
Keski-Suomen museo Alvar Aalto Alvar Aalto on merkittä- vä vaikuttaja.
Suomalaisen tanssin kehitys
kKestävä kehitys: kuvataide
Tango Suomessa aikajana
SURREALISMI Surrealismi on taidesuuntaus, joka syntyi Dada-ryhmän hajotessa ja André Bretonin vuonna 1924 julkaiseman surrealismin manifestin mukana. Manifestissa.
2.4. Kirkkotaide ja taide uskonnoissa
Ulkomainen modernismi
Bysantti.
VALISTUS.
Romantiikka.
8. Periytyminen.
Median aikajana TV v some Ensimmäinen älypuhelin 1993 IBM
Kirja Soikoon! on Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosaston ja Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteen vuonna 2009 kehittämä musiikkiaineiston.
Esityksen transkriptio:

Modernismi ja populaarikulttuuri s

Modernismi 1920-luvulla 1920-lukua kutsutaan modernismin vuosikymmeneksi: kaupungit kasvoivat, autot ja lentokoneet yleistyivät, turismi alkoi kukoistaa ja uudet avantgardistiset taiteen tyylisuunnat alkoivat kukoistaa

Avantgarde Avantgarde oli yleisnimi kaikelle kokeilevalle taiteelle, joka rikkoi sovinnaisia tapoja ja taiteen sääntöjä Esimerkiksi kubismissa (mm. Pablo Picasso) sommiteltiin taideteos geometrisiin muotoihin

Avantgarde Funktionalismi korosti puhtaita muotoja ja käytännöllisyyttä (Bauhaus) Surrealismi kuvasi unenomaisia ja tiedostamattomia tunteita 1960-luvulta lähtien puhutaan siirtymisestä postmoderniin kulttuuriin, jossa kulttuuri hajosi useisiin alalajeihin (tilataide, mediataide, performanssit…)

Bauhaus: funktionalismi

Alvar Aalto: Savoy-maljakko

Populaarikulttuuri luvulta 60-luvulle Populaarikulttuuri tarkoittaa massakulttuuria, joka on tarkoitettu viihdyttämään suuria joukkoja 1920-luvun pop- kulttuuria edusti Jazz, jota esitettiin radioiden välityksellä

Populaarikulttuuri Lumieren veljesten keksittyä elokuvan Hollywoodissa tehdyistä elokuvista tuli suosittuja ja synnytti tähtikultin (mm. Chaplin, Greta Garbo, Marlene Dietrich)

Populaarikulttuuri Televisiolähetykset yleistyivät luvuilla: saippuaooppera, visailut luku toi myös bluesista kehitetyn kapinallisen rock´n rollin: Bill Haley, Elvis Presley luvuilla rockmusiikki monipuolistui ja sai uusia tyylilajeja: mm. Bob Dylan, Beatles, Jimi Hendrix, Sex Pistols