Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kirja Soikoon! on Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosaston ja Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteen vuonna 2009 kehittämä musiikkiaineiston.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kirja Soikoon! on Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosaston ja Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteen vuonna 2009 kehittämä musiikkiaineiston."— Esityksen transkriptio:

1

2 Kirja Soikoon! on Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosaston ja Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteen vuonna 2009 kehittämä musiikkiaineiston vinkkausmetodi. Sen ideana on vinkata Lapin koululaisille (kouluissa ja kirjastoissa) erityisesti soitonoppaita soittamalla ja laulamalla. Kirja Soikoon! -vinkkausta on tehty ympäri Lappia ja itse metodia on käyty esittelemässä myös Ruotsin Luulajassa, Venäjän Arkangelissa ja Murmanskissa ja Singaporessa (Ifla).

3 TALKING VINKKAUKSET BLUES, JAZZ, ROCK´N ROLL, BEATLES …

4 TALKING BLUES

5 Talking Blues eli bluesin historia soittaen ja tarinoiden
Esitys kulkee Mississippin deltalta sähköiseen Chicagoon, koukaten myös Euroopan puolella vauhtia ottamassa. Historiaa valottaa erikoiskirjastonhoitaja Marko Niemelä. Mukana musisoimassa: Jarmo "Slim" Puhakka kitara ja laulu, Hannu Raudaskoski basso sekä joukko vierailevia tähtiä: Georgios Apostolakis, Andrew Black, Harri Raudaskoski, Uki Ollila, Mikko Silander, Irving Louis Lattin …

6 TALKING JAZZ

7 Talking Jazz kertoo jazzin historiasta soittaen ja tarinoiden
Ragtimen takovista rytmeistä edetään svengaavan swingin kautta kiihkeään be boppiin ja räjähtävään freejazziin. Välillä viilennellään tunteita cool-jazzaten. Tarinan kertoo Rovaniemen musiikkikirjaston erikoiskirjastonhoitaja Marko Niemelä ja soitannosta vastaavat rovaniemeläiset muusikot Hannu Mikkola, Terho Keskitapio, Vesa Norvanto, Uki Ollila ja Hannu Raudaskoski. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelukeskus, Rovaniemen musiikkikirjasto ja Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipiste.

8 TALKING ROCK´N ROLL !

9 Talking Rock´n Roll! Musiikkia, joka nosti Elviksen ja Hurriganesin maineeseen. Musiikkia, jonka vaikutukset tuntuvat ja kuuluvat yhä vahvasti. Rovaniemen musiikkikirjasto ja kulttuuritoimen rytmiyhtye Kunnan Pojat on valmistanut esityksen rock-musiikin historiasta. Tunnin mittainen esitys kertoo rockin alkuajoista, jolloin tyylisuunta syntyi kantrin, bluesin ja gospelin kohdatessa. Musiikkipitoinen tarina vie läpi rockin syntyaikojen ja osoittaa yhteyksiä aikamme rytmimusiikkiin.

10 TALKING

11 Jee, jee, jee. Kaikki tuntevat legendaarisen Beatlesin
Jee, jee, jee! Kaikki tuntevat legendaarisen Beatlesin. Myös yhtyeen jäsenet ovat kaikille tuttuja. John, Paul, George ja Ringo mullistivat lauluillaan koko maailman. Talking Beatles on Kunnan Poikien ja musiikkikirjaston yhteistyönä kypsytetty 12 kappaleen musiikkiesitys, jossa kaikkien aikojen merkittävimmän pop-yhtyeen tarina käydään läpi laulaen, soittaen ja kertoen. Esityksessä myös vinkataan olennaisia Beatles-kirjoja, elämäkertoja ja soitonoppaita musiikkikirjaston kokoelmasta. Esityksessä musisoivat ammattimuusikot Jari Karjalainen (laulu, kitara, piano), Jaakko Niemi (rummut, laulu) ja Heikki Vaara (kitara, laulu). Viulubasistina, laulajana ja vinkkarina hääräilee musiikkikirjaston Marko Niemelä.

12 B - DAY PÄIVÄ BASSONSOITOSTA KIINNOSTUNEILLE

13 B-Day 2 -tapahtuman aikana Rovakadun soitinliikkeessä ja kello 14 lähtien Rovaniemen musiikkikirjaston tiloissa Hannu Raudaskoski, Jouko Isokangas ja Jan-Olof Strandberg esittelevät bassonsoittoa ja kertovat kokemuksiaan kiinnostuneille. Hannu Raudaskoski on pitkän linjan muusikko, basisti ja Lapin populäärimusiikin läänintaiteilija. Hannu on myös D-Day -tapahtuman isä ja avainhenkilö. Jouko Isokangas on nuori, mutta jo varsin kokenut basisti Rovaniemeltä. Jan-Olof Strandberg on erittäin kokenut basisti ja on julkaissut useita soololevyjä, joista tuorein kamerunilaisen bassovirtuoosi Armand Sabal-Leccon kanssa. Molemmat soittajat hallitsevat bassonsoiton erilaiset tekniikat ja erityisesti peukkubassottelun. Rovaniemen tapahtuman järjestävät Taike eli Taiteen edistämiskeskus ja Rovaniemen musiikkikirjasto.

14 Kirjastotanssit

15 - Täytyy sanoa orkesterin pojille, että kuuluttavat sekahaun, niin kaikki saavat tanssia, humpasta hengästynyt läänintaiteilija Hannu Raudaskoski totesi. Kirjastotanssien tahdit takasi ihan oikea orkesteri Foxy Boys, jonka muodostavat Risto Nyqvist (laulu ja rummut), Seppo Raistakka (kosketinsoittimet) ja Tuomo Tepsa (basso ja laulu). Raudaskosken mukaan vanhusten päivätansseille on kysyntää ja niitä on järjestettykin jo useampana vuonna. Rahoittajana on Rovaniemen kaupunki.

16 Tsöh, Tsöh! Kuuluuko? Lappilaisen populaarimusiikin historiaa -näyttely esittelee kattavasti Lappilaisen populaarimusiikin historiaa painopisteenä luvut. Näyttelyssä on esillä vintage-bändisoittimia, harvinaisia valokuvia, historiallisia äänentoistolaitteita ja tallentimia sekä muita mielenkiintoisia kuriositeetteja. Näyttelykävijä pääse tutustumaan 1960-luvun bändi- ja tanssilavaan takahuoneineen sekä 1970-luvun teinitytön huoneeseen värikkäine yksityiskohtineen. Lappilaisuus näkyy näyttelyssä myös mikrohistoriallisella tasolla; kaikenlaiset lappilaiset musiikintekijät kaikkialta Lapista aina harrastajista ammattilaisiin halutaan tuoda näkyville ja kuuluville. 

17 Kolme vuotta sitten itse Kirjastorokki sai Lapin taidepalkinnon; palkintorahoilla on hankittu musiikkikirjastoon laadukas äänentoistojärjestelmä elävän musiikin tilaisuuksiin, joiden määrä vain lisääntyy. - Kun levyjen lainaus on vähentynyt dramaattisesti, aikaa jää muuhun. Kirjastorokin ympärille on kehittynyt kokonainen tuoteperhe, johon kuuluvat Kirjastometalli, Kirjastopunk ja Kirjastotanssit, Niemelä luettelee. Hän korostaa yhteistyön merkitystä. Kumppaneita on paljon, mutta erityisen tärkeä on populaarimusiikin läänintaiteilija Hannu Raudaskoski. Kun Raudaskoski aloitti työssään, alkoi tapahtua paljon. Niemelä toteutti hänen kanssaan supersuositun näyttelyn maakunnan populaarimusiikin historiasta. Näyttelyn nimi Tsöh! Tsöh! Kuuluuko? liittyy bänditoiminnassa olennaiseen soundcheckiin, siihen miten tuo check kääntyy suomalaisen suussa ja miltä se kuulostaa suomalaisen korvissa.

18 KOLME VARISTA Lastenmusiikkiyhtye

19

20 KIITOS! Hannu Raudaskoski Kulttuurituottaja Rovaniemi 040 706 0658


Lataa ppt "Kirja Soikoon! on Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosaston ja Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipisteen vuonna 2009 kehittämä musiikkiaineiston."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google