Keskusta Saija ja Julia. Yleistä ”Suomi kuntoon!” Keskustapuolue perustettiin vuonna 1906 Maalaispuolueen nimellä – Vuonna 1965 puolueen nimi muuttui.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KUNNALLISVAALIT 2008 PROJEKTISUUNNITELMA
Advertisements

Suomi kylmän sodan aikana
Eduskunta 20112015 Tasavallan hallitus 2011?
VIHREIDEN TYÖPAIKKOJEN MAHDOLLISUUKSIA Ville Niinistö
Nuoret ja eduskuntavaalit
Eduskuntavaalit Huolehdi päästäsi Pidä pyörät pyörimässä Polje kestävämpi maailma Ehkäise ongelmat ennalta.
Tervetuloa! MTS:n puheenjohtaja Lauri Kaira. MTS toimii foorumina turvallisuuspoliittiselle ja maanpuolustus- keskustelulle.
MTK:n valtuuskunnan syyskokous Maaseutuyrittäjyyslinja.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Puolueet: Puolueiden merkitys:
Presidentin asema: Perustuu perustuslakiin (HM, VS) Uudistettu 2000
Malta.
Suomen presidentit.
EDUSKUNTAUUDISTUS JA ÄÄNIOIKEUS
Suomi luvuilla s luvulla Suomen tilanne helpottui suhteessa itänaapuriin: sotakorvaukset maksettiin, Porkkala palautettiin, maltillinen.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.
YHTEISKUNTAOPPI YH1 PERUSKÄSITTEITÄ - TEHTÄVÄ!. POLITIIKKA 1. Organisoituneen ihmisryhmän hallitsemista  Esim: koululaiset  koulupolitiikka, vanhemmat.
EUROOPAN UNIONI JA EUROOPPALAISUUS YH 4 EU:N TOIMIELIMET.
YHTEISKUNTAOPPIA VALTIONEUVOSTO.  Kansankielellä sama kuin hallitus  Virallisesti kuitenkin:  Ministerit = valtioneuvosto  Valtioneuvosto + presidentti.
YHTEISKUNTAOPPIA PRESIDENTTI. PRESIDENTIN ASEMA  Suomessa presidentillä ollut vahva asema (vrt. kuningas)  Vuoden 2000 perustuslaissa siirryttiin pääministerivaltaiseen.
Tärkeimmät tehtävät 1. johtaa valtion keskushallintoa (ministeriöt) 2. käyttää ylintä toimeenpanovaltaa ja antaa asetuksia presidentin kanssa 3. valmistella.
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
Uusi ulkopoliittinen linja  J.K. Paasikivi presidentiksi v  Paasikivi halusi luoda hyvät ja luottamukselliset suhteet itänaapuriin  Tämä oli monille.
Missä valta Suomessa sijaitsee? Poliittinen valta on perustuslain mukaan kansalla, joka käyttää sitä suoraan tai edustajiensa välityksellä. Suomi on edustuksellinen.
Suomi Toisen Maailmansodan jälkeen
Helsingin perustaminen
Mikä ViNO? -tietovisa
Vaalit Suomessa.
Alla on katkelma pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta keväältä Julkisen talouden tasapainottaminen käynnistetään välittömästi. Suomen.
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
Valtioneuvoston toiminta
Taulukuva ja tuntitehtävä: Miten Suomi säilyi demokratiana ja eheytyi?
6. Miten kansanvalta toimii? B
Presidentti.
TASAVALLAN PRESIDENTTI
Alla on katkelma pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta keväältä Julkisen talouden tasapainottaminen käynnistetään välittömästi. Suomen.
YHTEISKUNTAOPPIA PUOLUEET.
VALTIONEUVOSTO = HALLITUS
Powerpoint-esitys.
Mistä suhdannevaihtelut johtuvat?
Edustajistoryhmien tuki 2015 (tilanne )
SUOMEN PUOLUEET Vasemmisto Porvarit Keskusta Oikeisto
Edustajistoryhmien tuki 2016 (tilanne )
EDUSKUNTA ©Toni Uusimäki 2017
Eduskunta Eduskunnan tärkeimmät tehtävät
Sosialidemokraatit (SDP)
Pietarsaari ( Jeppis ).
Jesse Ääpälä, Nelli Mattila, Joni Matalamäki
Lähtökohtana aktiivisuus
Radikalismia ja eheytystä luvuilla
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
22. Suomen yhteiskuntahistoria – lyhyt versio
33 Laki ja budjetti syntyvät yhteistyöllä s
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Sidosryhmiin / viranomaisiin vaikuttaminen
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Edustajistoryhmien tuki 2017 (tilanne )
SUOMEN PUOLUEET Vasemmisto Porvarit Keskusta Oikeisto
SUOMEN OIKEUSJÄRJESTYS
MTK 100 -juhlavuosi MTK-Pohjois-Suomen alueen tuottajayhdistysten puheenjohtajien ja sihteereiden neuvottelukunnan kokous Klaus Hartikainen viestintäjohtaja,
Edustajistoryhmien tuki 2018 (tilanne )
Lähde: Kuntaliitto/Sanna Lehtonen
TEHTÄVÄ s . 95.
Metsäteollisuuden työvoima
YH9, Yh1, Tehtävä 6.
Esityksen transkriptio:

Keskusta Saija ja Julia

Yleistä ”Suomi kuntoon!” Keskustapuolue perustettiin vuonna 1906 Maalaispuolueen nimellä – Vuonna 1965 puolueen nimi muuttui Keskustapuolueeksi, ja vuonna 1988 nimi muuttui nykyiselleen, Suomen Keskustaksi – Keskusta on olemassaolonsa aikana nähnyt sekä hyviä että huonoja aikoja kannatuksen osalta

Linja ja politiikka Keskustan tavoitteena on hajautettu yhteiskunta, joka perustuu markkinatalouteen, työhön kannustavaan sosiaaliturvaan ja mahdollisuuksien tasa-arvoon Keskusta myös kannattaa maaseudulla asumista ja ajaa maaseudun asiaa Taloudessa kestävä kasvu

Linja ja politiikka (jatkuu) Turvallisuuspolitiikassa Keskusta kannattaa sitoutumattomuutta – Yleinen asevelvollisuus, laaja säännöllisesti kertausharjoitettu reservi, ajantasainen varustus ja moitteettomasti toimiva yhteistyö viranomaisten ja sidosryhmien kanssa

Paikat eduskunnassa On hallituksessa, eduskunnassa 49 paikkaa Keskusta on tällä hetkellä suurin puolue  Juha Sipilästä tulee pääministeri

Viimeaikaiset linjanvedot ja kannanotot Enemmistö keskustalaisista kannatti tasa- arvoista avioliittolakia Keskusta ei kannata nato-jäsenyyttä

Jäsenmäärä ja vaalitulokset Vuoden 2013 jäsenmäärä oli Puoluekokousedustajista maanviljelijöiden osuus on noin kolmannes ja toimihenkilöiden noin kolmannes; seuraavaksi suurin ryhmä on eläkeläiset. Vasemmistoliiton tavoin kaksi kolmasosaa puoluekokousedustajista on miehiä ja osallistujien keski-ikä on korkea

Jäsenmäärä ja vaalitulokset (jatkuu) Keskusta on ollut eduskunnan suurin puolue vuosien 1929, 1948, 1962, 1991, 2003, 2007 ja 2015 eduskuntavaaleissa Keskustalaisia presidenttejä ovat olleet Lauri Kristian Relander, Kyösti Kallio sekä Urho Kekkonen Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Keskusta sai eniten kannatusta

Puolueen keskeisimmät vaikuttajat Juha Sipilä – Puolueen puheenjohtaja, tuleva pääministeri