Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

YH9, Yh1, Tehtävä 6.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "YH9, Yh1, Tehtävä 6."— Esityksen transkriptio:

1 YH9, Yh1, Tehtävä 6

2 a) • Indeksijäädytys: -Eläkkeet, asumustuki, lapsilisät, peruspäivärahat, opintotuki ym. Eivät nouse, vaikka elinkustannukset nousevat. • Käytettävissä olevat tulot: -Palkat, yrittäjätulot, pääomatulot ja tulonsiirrot (eläkkeet, sosiaalituet…)

3 b) -Alimpien tuloluokkien tulot laskevat – Ylempien kasvavat -Alimpien tuloluokkien tulot koostuvat suurelta osin tulonsiirroista, joihin jäädytykset vaikuttavat eniten. -Asumistukea saadaan alemmissa tuloluokissa. -Alimmissa tuloluokissa tupakoidaan enemmän. -Kaikille tulevat veronkevennykset hyödyttävät enemmän ylempiä tuloluokkia, jotka saavat vähän tulonsiirtoja

4 c) -Oppositiopuolueet: SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, PS, RKP, KD
c) -Oppositiopuolueet: SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, PS, RKP, KD. -Esitys annettiin syksyllä 2017, jolloin vanha Perussuomalainen puolue oli hajonnut: Siniset jäi Hallitukseen ja Halla-ahon PS oli oppositiossa. -Vasemmistopuolueet SDP ja VL vielä enemmän ovat perinteisesti vastustaneet tuloerojen kasvua ja vaatineet korjauksia pienituloisten työntekijöiden ja eläkeläisten, työttömien ja sosiaaliturvan varassa olevien asemaan. Näiden kannattajissa on enemmän pienituloisia ja esim. asuntotuen saajia. -Vihreät ovat viime aikoina alkaneet kilpailla VL:n kanssa samoista äänestäjistä. Erityisesti vihreät tavoittelee nuorten, opiskelijoiden ja pätkätyöntekijöiden kannatusta. Näissä on enemmän pientuloisia ja tukien saajia.

5 -KD on kristillisestä näkökulmasta puolustanut erityisesti lapsiperheiden ja pienituloisten eläkeläisten asemaa. -Perussuomalaisilla on myös ollut paljon pienituloisia äänestäjiä, esim. pienyrittäjiä. Populistisesta näkökulmasta tuloerojen kasvattaminen ja pieni- tuloisten aseman heikkeneminen tarjoaa hyvän mahdollisuuden arvosteluun.


Lataa ppt "YH9, Yh1, Tehtävä 6."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google