Lieriösorvaus -sorvauksessa käytettävä kone on sorvi -sorvaus tapahtuu talttaa käyttäen -sorvi on sähkömoottorikäyttöinen, älä mittele voimiasi koneita.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maalivahtivalmennus ikäluokittain
Advertisements

Kaavan avulla huovutettu laukku
Deep Sky piirtäminen © 2003 Marko Myllyniemi. Deep Sky piirtäminen  Deep Sky -piirrosten tekeminen lyijykynän ja paperin tai havaintolomakkeen avulla.
Nopein, helpoin, tuottavin tie 3D-maailmaan..  Käytön ja oppimisen helppoutta  Työskentelyn nopeutta  Suunnittelun joustavuutta ⇓ Lisää tuottavuutta.
Memo 7 & 8 Historia sähköinen opettajan aineisto
3 TYÖ MUUTTAA MEKAANISTA ENERGIAA
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN ARVIOINTIKOHTEET
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Venäläinen riepunukke
Klikkaa Työkalut ja Mobile Properties. Sender id = Puhelinnumero, jolta lähetetään ja jolle vastaussanoma palautuu. Password = Operaattorilta saatu palvelun.
Fysiikkamoottorit Michael Sundqvist TV10S1M3. Mikä on fysiikkamoottori? O Simuloi oikean maailman fysikaalisia ilmiöitä O Tärkeimmät simuloinnit rigid.
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
Kirjoita tähän MINUA KIINNOSTAA: Nimi tähän Yritys tähän Kirjoita tähän TYÖSKENTELEN: PARISSA. Tuo tähän oma kuvasi näin: Klikkaa pallo aktiiviseksi >
Kuvankäsittelyä Photoshopilla tai Gimpillä Fotari multimedialabrassa, kotiin voi Gimpin ladata ilmaiseksi.
Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto.
Ammattiosaajan työkykypassi Sari Möller-Välinen, KPAO
2. Vuokaaviot.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Mitä opetan peruskoulussa/ ammatillisessa
Kiinnittämisen mekaniikkaa KAPPALEEN KIINNITTÄMINEN Avaa
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Kiinnittimet Janne Soili.
YHDELLÄ AJOLLA TÄYDELLISTÄ BIOPOLTTOAINETTA TAI VÄRJÄTTYÄ HAKETTA!
Lumenveisto Kuvallinen ohje lumiveistoksen tekoon kotipihalle
Alumiinin pursotus Profiilien pursotuksen periaate
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia 2011,2012.
Kestoside.
Kon Työstökoneiden käyttö 3op 3op Syksy 2014 Kaikki ajankohtainen tiedotus Nopassa!
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Oulun yliopisto, Konetekniikan koulutusala, Tuotantotekniikka PL 4200, OULUN YLIOPISTO, Valmistustekniikka 2015.
Näytönvarret TC500 näytönvarren avulla asetat vaivattomasti näytön juuri oikealle korkeudelle teitpä työtä istuen tai seisten. Kaasujousellinen kaksinivelinen.
Kartturin työkalut. Ennakkotutustuminen eli nuotittaminen: kilpailua edeltävällä viikolla jokaisen erikoiskokeen saa ajaa kaksi kertaa läpi vakioautolla.
RISKIENHALLINNAN MALLEJA TTM 21 | YHTEISTYÖSSÄ.
Täit.
PÄÄVALIKKO LOPETUS OHJEET SHEARSGUILLOTINE INFOA OHJELMASTA OHJELMAA EI TULE KÄYTTÄÄ YKSINOMAAN OPETUKSEN VÄLINEENÄ. OHJELMAN TARKOITUKSENA ON KERRATA.
VANHA KÄSIKÄYTTÖINEN PUUSORVI. HISTORIA Satoja vuosia sitten oli Käsikäyttöisen puusorvin lisäksi käytössä myös jalalla poljettava sorvi, sekä nuolisorveja,
3. TUKI- JA LIIKUNTAELINSAIRAUDET TERVEYSTIETO 9.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Ergonomia Istuma- ja näyttöpäätetyö. Mitä on ergonomia? Ergonomian avulla työnteko on helpompaa. Ergonomiaan liittyvät: – oikeat työskentelyasennot.
Työstökoneet ja työkalut -Työstökoneet - Työkalut - Teräaineet - Lastuamisarvot - Terien kuluminen.
Tekijä ja päivämäärä1 VIILUN VALMISTAMINEN Marko Seppä-Murto.
VANHA KÄSIKÄYTTÖINEN PUUSORVI Tekijät: Hytölän koulun 5.-6.lk. Siiri Keurulainen, Juho Jääskä, Ida Laulainen.
Lapsen kanssa toimiminen Riitta Laakso/Arja Marila Lasten kuntoutus.
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
PISTE- HITSAUS Toimintaperiaate Laitetyypit
Kon Työstökoneiden käyttö
Työpisteen ergonomia.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
FREE A360 työtuoli T y ö h v i n o t a s A j e l
Esivalmistusvälineet
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
Tarkoitus: Valmistaa rimoista halutun paksuinen massiivipuulevy ja samalla estetään puun luonnollinen vääntyminen.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
vesiohenteisella lakalla
Suorat tiedonkeruut - arkkitehtuuriuudistus
16. Ohjelmoinnin tekniikkaa
KUINKA VALITSEN OBJEKTIN MUODON ?
Logbook Yhteisöllisen nuorisotyön päällikko Kimmo Hölkki.
VIPU Tehtävänäsi on valmistaa kruunukorkin avaaja seuraavia työkaluja ja –välineitä käyttäen.
Typpihappo 60%.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Molekyylien visualisointi
Syventävät valinnaisaineet 2h valinta (8.-9. lk)
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Asiointiarkitehtuuri
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
16. Ohjelmoinnin tekniikkaa
Esityksen transkriptio:

Lieriösorvaus -sorvauksessa käytettävä kone on sorvi -sorvaus tapahtuu talttaa käyttäen -sorvi on sähkömoottorikäyttöinen, älä mittele voimiasi koneita vastaan! -sorvaamalla voidaan valmistetaan erilaisia lieriömäisiä tarve- ja koriste-esineitä ja niiden osia -sorvaus vaatii huolellisuutta ja turvallisuusohjeiden noudattamista -oikein suoritettuna sorvaus on turvallista

TYÖTURVALLISUUS -Vältä löysiä vaatteita tai roikkuvia paidan hihoja, sillä ne takertuvat helposti pyörivään kappaleeseen -Sido pitkät hiukset -Anna työrauha sorvaajalle!

SORVI JA SEN OSAT JOHTEET SIIRTOPYLK KÄ KESKIÖKÄRKI TALTTATUKI VÄÄNTIÖKÄRKI VIRTAKYTKIN Vaihdevalits in KARAPYLKKÄ

TALTAT ROUHINTATALTTAKOURUTALTTASUORATALTTA - TALTTA KOOSTUU KAHVASTA JA TERÄSTÄ ( kuva 1 ) - PERUSTALTTOJA OVAT ROUHINTA-, KOURU- JA SUORATALTTA 1. TERÄ KAHVA

TALTTATUKI - TUKI ASETETAAN MAHDOLLISIMMAN LÄHELLE KAPPALETTA; TARKISTA TUEN ETÄISYYS TYÖN EDETESSÄ (kuva 2) - KOURUTALTTA KÄYTETTÄESSÄ TUKI ASETETAAN KAPPALEEN KESKILINJAN KORKEUDELLE ( kuva 1) - SUORAA TALTTAA KÄYTETTÄESSÄ TUKI ASETETAAN HIEMAN KAPPALEEN KESKILINJAN YLÄPUOLELLE ( kuva 3) - KOKEILE KÄSIN ENNEN KÄYNNISTYSTÄ, ETTÄ KAPPALE MAHTUU PYÖRIMÄÄN VAPAASTI ! TUKI KAPPALE TUKI KAPPALE KOURUTALTTA SUORATALTTA

KOURUTALTAN KÄYTTÖ -KOURUTALTTA ON HELPPOKÄYTTÖINEN JA MONIPUOLINEN TYÖKALU, SILLÄ VOI TYÖSTÄÄ LÄHES KAIKENLAISIA MUOTOJA - TUKEVAA KOURUTALTTAA KÄYTETÄÄN AIHION PYÖRISTÄMISEEN ELI ROUHINTAAN ( kuva 1) - HUOMAA OIKEA TYÖASENTO JA OTE TALTASTA ( kuvat 1 ja 2) 2. 1.

SUORAN TALTAN KÄYTTÖ - SUORA TALTTA ON ERITTÄIN KÄYTÄNNÖLLINEN PINTOJEN TASOITTAMISEEN ( kuva 1 ) - TALTAN TERÄVÄLLÄ KÄRJELLÄ ON HELPPO TEHDÄ KAPEITA URIA JA MUOTOILLA YKSITYISKOHTIA ( katso taltan asento kuvasta 2) SUORA TALTTA ON VAIKEA TYÖKALU ALOITTELIJALLE!

LEIKKAUSSUUNNAT - LEIKKAA AINA HARJALTA MUODON POHJAA KOHTI NUOLIEN MUKAISESTI ( kuva ) - ”YLÄMÄKEEN” LEIKATTAESSA TALTTA HAUKKAA HELPOSTI

VIIMEISTELY - TARVITTAESSA KAPPALE VIIMEISTELLÄÄN HIOMAPAPERILLA JA KIILLOTETTAAN SORVAUSLASTULLA - NÄIDEN TOIMENPITEIDEN AJAKSI ON TALTTATUKI EHDOTTOMASTI POISTETTAVA ! - HIOMINEN JA KIILLOTTAMINEN SUORITETAAN KAPPALEEN ALAPUOLELLA PYÖRIMISSUUNTAA MUKAILLEN