#MEDIAISO VIDEO-OHJEITA Hanna

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Marratech Käyttöohjeita. Ellei bookmarks –listassa ole haluttua palvelinta, osoitteen voi kirjoittaa suoraan osoiteriville:
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
Opettajien täydennyskoulutusprojekti
OTA ESILLE MUISTIINPANOVÄLINEET! Esim. iPad:in ja iPod Touch’in muistio
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
OHJEITA VIDEOKUVAAMISEEN
Äänitehosteiden lisääminen animaatioon j ja käynnistä kurssi painamalla F5-näppäintä tai valitsemalla Diaesitys > Alusta. Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
WIKISPACE ohjeita. Sivun muokkaaminen •Valitse Edit This Page •Kirjoittele, lisää kuvia, muokkaa tekstiä •Tallenna •Muokkaa lisää….history näyttä kaikki.
Ohjeet videotarinan tekemiseen
Kuva verkkolehdessä. Kuvaesimerkkejä Tässä linkki tai yksittäisiä kuvia hs.fi.
Videon pikaopas Videopuhelun aloittaminen 1.Vie osoitin yhteyshenkilön valokuvan päälle ja napsauta kamerapainiketta. 2.Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa.
Ohjeita animaation tekoon:
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Kuinka käyttää paint.net.  Työkalupalkki sisältää napit kaikille yleisille komennoille, asetukset miten kuva näytetään ja asetukset monien työkalujen.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Sosiaalisen median suihku Mistä on kyse?. Miten ja missä viestit?
Elämän totuuksia (värillinen tausta, teksti tulee ruutuun liikkumalla, musiikkia)
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Sami Simpanen Opetusteknologiapalvelut - LAMK
DIGITAALINEN TARINA Miten digitaalista tarinaa voi käyttää kirjastossa? Isoäitini tarina Tämä inspiroi minua kokeilemaan!
KUVAKÄSIKIRJOITUS  Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa.  Kirjallisessa muodossa.
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Sisältö Menetelmän taustaa Menetelmän 8 askelta – 1. Liikkeelle (Move!) – 2. Video minulle – 3. Puhetta minulle – 4. Video sinulle – 5. Puhetta sinulle.
Tampereella Oma nimi Käy korjaamassa alatunnisteen päiväys ja oma nimesi Näytä/perustyyli/dian perustyyli Klikkaa muutettavia kenttiä Sulje perustyylinäkymä.
Esityksen ”fonteista” päätteettömät kirjaimet (groteski) erottuvat paremmin kun teksti on suurta, esim. ARIAL on päätteetön kirjaintyyppi päätteelliset.
VIDEOKUVAUKSEN PERUSTEITA
KUVAKÄSIKIRJOITUS Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa. Kirjallisessa muodossa kerrotaan.
Videopuhelun aloittaminen Osoita Yhteyshenkilöt-luettelossa yhteyshenkilön kuvaa ja napsauta kamerakuvaketta. Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa ilmoitus,
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
KOULUN SÄHKÖPOSTIN UUDELLEENOHJAAMINEN Linus Laitinen 1 ooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooo.
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
VALOKUVAUKSEN PERUSTEITA Päätoimittaja ja valokuvaaja Juha Kinanen CC (ND) Materiaalia saa käyttää Creative Commons –lisenssillä EiMuutoksia. Alkuperäistä.
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Laaja-alaisen oppimiskokonaisuuden julkaisut, raportit ja esitykset
Otsikko Näitä mallipohjia kopioit näin:
RSS-syötteet: kerää haluamasi uutisotsikot syötteenlukijaan
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Videokuvaaminen Jokela Henkka tlpt15B.
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
Niina Katainen, virtuaaliyliopistohanke
Digitaaliset videokamerat
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
Yrityksen nimi Tuotteet ja palvelut
Otsikon asettelu Alaotsikko
Kuvaa ja leikkaa iPadilla
Ohjeistus Etene tässä olevien ohjeiden mukaan.
Paremmat eväät työnhakuun – ohjauksen sähköiset käytänteet
Esityksen transkriptio:

#MEDIAISO VIDEO-OHJEITA Hanna

Suunnittele tarinasi IDEA: Missä tapahtuu ja mitä tapahtuu, mitä haluat kertoa/näyttää? RAKENNE: Alku (esittele tilanne, henkilöt ja miljöö), Keskikohta (tarinan suunta muodostuu), Loppu (ratkaisu, suunnittele kaikki ratkaisun ehdolla) © Joonas Rinta-Kanto

Miten näytetään? Kuvakoot – mikä on tärkeää näytetään läheltä. Ohjeita kuvakokoihin esimerkiksi tästä: osa-1 osa-1 Storyboard – montako kuvaa tarvitset tarinan kertomiseen? Ohjeet esim. Kuvakäsikirjoitus auttaa hahmottamaan, mikä on työn tavoite ja miten sen saa parhaiten toteutettua!

Kolmanneksen sääntö: Kiinnostavin kolmanneksien linjoille tai risteyskohtiin

Tilaa katseen suuntaan!

Ohjeita kuvaajalle Tarkkaile kuvaa: Onko otos ok? Tarkennus, rajaus, sommittelu Onko olennainen kuvassa? Näkyykö kuvassa jotain ylimääräistä? Kamera voi myös liikkua! Panorointi (vaakaliike), tilttaus (pystyliike), zoomaus Kokeile hidasta kamera-ajoa esim. niin, että kamera on skeittilaudan päällä. Käsivara vai tuettu? (Jumalan jalusta, eli mikä tahansa luojanluoma voi toimia kameralle tukena) Kokeile rohkeasti erilaisia liikkeitä ja kuvakulmia! Valaistus! 

Mistä valo tulee?

Kuvan suunta: mihin video tulee? Pystyvideo sopii snäppiin ja periscopeen, MUTTA ylhäälle ja alhaalle jää tyhjää tilaa, missä ei tapahdu mitään. Vaakavideo sopii tubeen, blogeihin upotettavaksi ja faceen, MUTTA sivuille saattaa tulla asioita, joita kannattaa rajata pois Instavideo on parhaimmillaan yhä neliö, MUTTA se on tiivis, eli mieti tarkkaan, mitä keskiössä on!

Muistä ääni! Kuuntele! Onko ympäristössä häiritseviä ääniä? Mitä haluat, että kuuluu? Lisää Musiikki, efektit (esim. leikkausohjelman omat, creative commons- haulla Googlesta) Äänet tekevät paljon tunnelmalle

Leikkaaminen & julkaisu Ilmaisia äppejä: Premiere Clip, PowerDirector, CuteCut…. Youtubella oma Video Editor

Premiere Clip Kun avaat ohjelman, aiemmat projektisi ovat etusivulla. Klikkaa + ja etsi kuvaamasi klipit puhelimestasi. Valitse sitten Freeform-editointi.

Nyt voit lyhentää klippejäsi alusta ja lopusta, sekä muuttaa niiden järjestystä Ylimmän rivin (violetti) komennot ovat koko projektin komentoja. Tästä voi mm. lisätä musiikkia ja filttereitä sekä lisätä siirtymiä kuvien välille. Videon yläpuolella olevat komennot (valkoinen) ovat valitun videon/kuvan/tekstin komentoja, mm. klipin äänenvoimakkuus ja valoisuus. +-merkistä voit lisätä lisää videoita/kuvia sekä tekstiä

Sitten vaan tuotokset julki! Muista myös näyttää meille, millaista jälkeä tuli: #mediaiso