Sähköisen oppimisen edelläkävijä | 24. Paine Tavoitteet ja sisällöt -Paine -Hydrostaattinen paine -Ilmanpaine -Yli- ja alipaine.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Paine p.
Advertisements

Paine p.
Paine Mistä aiheutuu ilmanpaine?
Työ,ja teho.
Vuorovaikutuksesta voimaan
Voimista liikeilmiöihin ja Newtonin lakeihin
O3 Well purifier Puhdistaa avokaivosi tehokkaasti käyttäen luonnon menetelmiä veden puhdistuksessa. Crystal Air O3 Well purifier puhdistaa kaivosi veden.
Ammutaan korkealle mikko rahikka ammu ammutaan tykillä ylöspäin olkoon alkunopeus v 0 kuvitellaan, että ei ole ilmanvastusta nousukorkeus on h.
Uinti Tampere Kilpauintikoulu
LÄÄKELASKENTA Kaasulaskut
Haasteellinen vuorovesi-ilmiö
Havainnollisuus ja kokemuksellisuus Workshop klo
Fysiikka2 Jouko Teeriaho syksy 2004.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Voima.
Voima.
25. Noste Tavoitteet ja sisällöt Tiheys Noste
Sähköisen oppimisen edelläkävijä | Yhteenveto liikeilmiöistä.
18. Miksi kappale kaatuu Tavoitteet ja sisällöt Kappaleen painopiste
15. Lämpöenergia luonnossa ja yhteiskunnassa
Tuulet.
VUOROVAIKUTUKSET Kaksi kappaletta ovat keskenään vuorovaikutuksessa, jos ne vaikuttavat jotenkin toisiinsa. Vaikutukset havaitaan molemmissa kappaleissa.
Aineen rakenne.
Hissin lattialla seisoo henkilö, jonka massa on 65 kg
14. Aine laajenee lämmetessään
VOIMIEN LAKEJA.
Ideaalikaasun tilanyhtälö
Aineen oma paino aiheuttaa paineen
Voima liikkeen muutoksen aiheuttajana
27. Yksinkertaiset koneet
5. Sähkökemiaa Oppilastyö: Kaksi eri metallia ioniliuoksessa.
ÄÄNI.
Mekaniikan tehtävien ratkaisuja
24. Paine Tavoitteet ja sisällöt Paine Hydrostaattinen paine
Vuorovaikutus ja voima
Sähköisen oppimisen edelläkävijä | 30. Resistanssi on sähkölaitteen kyky vastustaa sähkövirtaa Tavoitteet ja sisältö - resistanssin käsite.
Sähköisen oppimisen edelläkävijä | 32. Sähkölasku määräytyy käytön mukaan Tavoitteet ja sisältö - Käsitteet energia ja teho - Oppia laskemaan.
Ilmanpaine- ja Tuulivyöhykkeet  Auringon valo- ja lämpösäteily  => Maapallolla vallitsee säteilytasapaino, sillä tulosäteily palaa ajan myötä lähtösäteilynä.
13. Nopeus kuvaa liikettä Nopeus on suure, joka kertoo kuinka kappaleen paikka muuttuu ajan suhteen. Nopeus on vektorisuure. Vektorisuureen arvoon liittyy.
1. FYKE:ä oppimaan Mitä ovat fysiikka ja kemia?
ELÄMÄN EDELLYTYKSET 1) LÄMPÖTILA - veden jäätyminen (0°C) - valkuaisaineiden hajoaminen eli denaturoituminen (~42°C) - veden kiehuminen (~100°C) => eli.
Fysiikassa kaikkia aineellisia olioita sanotaan kappaleiksi Kappaleita voivat olla.
Voimat syntyvät vuorovaikutuksista Joni Lämsä
3. Vuorovaikutus ja voima Vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Vuorovaikutuksen.
 Energia, työ ja liike – Youtube tai osoite Energia, työ ja liike – Youtube Milloin tehdään fysikaalista työtä?
Liikkeitä kantapää vammojen kuntoutukseen. Noin viitisen poikaa on valitellut kantapää/akillesjänteen kipuja. Tuleva joulutauko tulee siis erittäin hyvää.
8 Lämpölaajeneminen.
Tiivistelmä 2. Vuorovaikutus ja voima
Länsiharjun koulu 4a.
Määritä kappaleen aiheuttama paine
Olomuodosta toiseen.
Paine p.
VUOROVAIKUTUKSET Kaksi kappaletta ovat keskenään vuorovaikutuksessa, jos ne vaikuttavat jotenkin toisiinsa. Vaikutukset havaitaan molemmissa kappaleissa.
Vuorovaikutus ja voima
19. Liikettä vastustavat voimat
e-Norssi 5 v -juhlaseminaari
4 Työ, teho ja hyötysuhde.
LÄMPÖ Miksi tiskivesi tuntuu kädessä lämpöiseltä?
10. Kaasujen yleinen tilanyhtälö
Tiivistelmä 6. Paine ja noste
17. Vuorovaikutus voi muuttaa kappaleen liikettä
MEDIAPSYKOLOGIA MEDIAPS TUTKII MIHIN IHMISET KÄYTTÄVÄT MEDIAA JA MITÄ VAIKUTUKSIA MEDIALLA ON KESKEISET KYSYMYKSET: MILLÄ TAVOIN MEDIA VAIKUTTAA IHMISEN.
Voima.
2 Paine.
25. Noste Tavoitteet ja sisällöt Tiheys Noste
18. Miksi kappale kaatuu Tavoitteet ja sisällöt Kappaleen painopiste
Veden kiertokulku.
7 Tasaisesti kiihtyvän liikkeen malli
Esityksen transkriptio:

Sähköisen oppimisen edelläkävijä | Paine Tavoitteet ja sisällöt -Paine -Hydrostaattinen paine -Ilmanpaine -Yli- ja alipaine

Paine Kaverisi astuu kengällä jalkateräsi päälle. Toki jalkaasi voi sattua hieman, mutta entäpä jos hänellä olisi jalassa teräväpiikkinen korkokenkä... Vaikka henkilön paino on sama, koemme terävän korkokengän piikin vaikutuksen suurempana kipuna. Voiman suuruus ei siis ole ainoa asia, mikä vaikuttaa voiman aiheuttamaan tuntemukseen

Paine Paineeseen vaikuttaa voima (suurenee  paine suurenee) pinta-ala (suurenee  paine pienenee) missä p = paine, yksikkö pascal (Pa) F = voima, yksikkö newton (N) A = pinta-ala, yksikkö neliömetri (m 2 ) Sähköiset oppimateriaalit: miksi?3

Laskuesimerkki Sähköiset oppimateriaalit: miksi?4

Ilmanpaine on n pascalia eli 1 bar. Ilmanpaine johtuu ilman painosta ja siksi ilmanpaine pienenee ylöspäin mentäessä Vastaavasti vedessä paine kasvaa alaspäin mentäessä Normaali ilmanpaine n Pa vastaa n kg:n painoa yhdellä neliömetrillä (sama muutos kuin sukeltaessa 10 m:n syvyyteen) Paine ilmassa ja vedessä

Ilmapallon täyttäminen ilman puhallusta – Havainnot ja selitys: Vesi tyhjiössä – Havainnot ja selitys: Bronderburgin pallot: – Havainnot ja selitys: Höyhen putkessa – Havainnot ja selitys: Ilmanpaine-demot

Sähköä oppimiseen! 7