Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ammutaan korkealle mikko rahikka 2010. ammu ammutaan tykillä ylöspäin olkoon alkunopeus v 0 kuvitellaan, että ei ole ilmanvastusta nousukorkeus on h.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ammutaan korkealle mikko rahikka 2010. ammu ammutaan tykillä ylöspäin olkoon alkunopeus v 0 kuvitellaan, että ei ole ilmanvastusta nousukorkeus on h."— Esityksen transkriptio:

1 ammutaan korkealle mikko rahikka 2010

2 ammu ammutaan tykillä ylöspäin olkoon alkunopeus v 0 kuvitellaan, että ei ole ilmanvastusta nousukorkeus on h

3 energia säilyy ja ollaan lähellä Maan pintaa

4 pyritään korkeammalle unohdetaan että Maa pyörii, tai ammutaan Pohjoisnavalta ylöspäin R = Maan säde Pohjoisnavalla = 6357000 m M = Maan massa = 5,974·10 24 kg G = gravitaatiovakio= 6,67259·10 -11 Nm 2 /kg 2 h = nousukorkeus v =10 m/s

5 energia säilyy gravitaatiokentän potentiaalienergialla pohdi mistä tuo ero johtuu, onko se pelkkä pyöristysvirhe vai …? itseasiassa tuon saisi sievemmäksikin Wolfram Alphalla solve -G*m*M/R+(m*v^2) /2 = -G*m*M/(R+x) for x

6 mallien ero vihreä on yleisellä mallilla, putoamiskiihtyvyys pienenee ylöspäin mentäessä punainen on mgh potentiaalienergia nopeus (m/s) korkeus (m)

7


Lataa ppt "Ammutaan korkealle mikko rahikka 2010. ammu ammutaan tykillä ylöspäin olkoon alkunopeus v 0 kuvitellaan, että ei ole ilmanvastusta nousukorkeus on h."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google