Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Voimat syntyvät vuorovaikutuksista Joni Lämsä 30.09.2015.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Voimat syntyvät vuorovaikutuksista Joni Lämsä 30.09.2015."— Esityksen transkriptio:

1 Voimat syntyvät vuorovaikutuksista Joni Lämsä 30.09.2015

2

3 Newton III: voiman ja vastavoiman laki Työnnät lastenrattaita voimalla F, kunnes tajuat voiman ja vastavoiman lain nojalla, että et voi saada vaunuja liikkeelle: työnsitpä vaunuja kuinka suurella voimalla tahansa, on vastavoiman suuruus aina yhtä suuri.

4 Newton III: voiman ja vastavoiman laki Kahden kappaleen välinen vuorovaikutus aiheuttaa kappaleisiin yhtä suuret mutta vastakkaissuuntaiset voimat. Voima- ja vastavoima kohdistuvat eri kappaleisiin. Pöydällä olevaan iPadiin kohdistuvat voimat ja niiden vastavoimat

5 Massa ja paino Massa, m, yksikkö kilogramma (1 kg), on skalaarisuure, joka kuvaa kappaleen ◦hitautta ja ◦painavuutta. Paino(voima), G, yksikkö Newton (1 N), on vektorisuure, joka voidaan laskea yhtälöstä G = mg.

6 Vapaakappalekuva eli voimakuvio Kappaleeseen vaikuttavat voimat voivat olla etä- tai kosketusvoimia. Vapaakappalekuvassa eli voimakuviossa on nähtävissä kaikki kappaleeseen vaikuttavat voimat.

7 Voiman ja liikkeen muutoksen yhteys

8 Newton I: Jatkavuuden laki Kappale liukuu alas ramppia vakionopeudella 0,5 m/s. Kappaleeseen vaikuttavien voimien vektorisumman eli kokonaisvoiman täytyy osoittaa rampin suuntaan alas. EI!

9 Newton I: Jatkavuuden laki Kappale jatkaa liikettään suoraviivaisesti vakionopeudella tai pysyy levossa, jos kappaleeseen vaikuttavien voimien summa on nolla.

10

11 Newton II: Dynamiikan peruslaki a = F/m Kappaleeseen vaikuttavien voimien summa Σ F antaa kappaleelle kiihtyvyyden a siten, että Σ F = ma.


Lataa ppt "Voimat syntyvät vuorovaikutuksista Joni Lämsä 30.09.2015."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google