Oma paloharjoitus taloyhtiössä. Turvallisuusosaamisessa on parantamisen varaa Vain 43 % suomalaisista tietää oman talonsa pelastussuunnitelmasta. Vain.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tulipalot ja palokuolemat
Advertisements

TUKES Kolme säädöstä palovaroittimista Jussi Rahikainen SM pelastusosasto.
onnettomuuksia ennaltaehkäisevä
Turvallisuuskoulutus
VTT Technical Research Centre of Finland August 2007Jukka Hietaniemi Senior Research Scientist, VTT Fire Safety Engineering KOTIEN SUOJAAMINEN TULIPALOILTA.
2006TR Tulipaloissa kuolee vuosittain n. 100 ihmistä ja loukkaantuu yli 1000 ihmistä. Tavallisimmat tulipalon syttymissyyt: ylikuumeneminen, sähkövauriot,
Vanhat varastosäiliöt | Hannu Kononen 2 Vanha varastosäiliö – Sen kun varastoi maailman nappiin… Ei huolta huoltamisesta.. Ei voida.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
CTIF Working Group, Voluntary Fire Service 3rd meeting
Kanta-Hämeen pelastuslaitos on yksi maamme 22 alueellisesta pelastuslaitoksesta. Sen toiminta-alueen muodostavat maakunnan 11 kuntaa: Forssa, Hattula,
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
Paras paikka asua –näyttely Kuopion korttelimuseo ALOITA Peli nuorille ensimmäiseen omaan kotiin muuttaville aikuisille OMAAN ASUNTOON MUUTTAMINEN.
H AKUINFO KEVÄT H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin.
Poistumisharjoitus päiväkodissa. HÄLYTTÄMINEN Keskusradiolla tai paloilmoitinlaitteella Kuulutusohje (päiväkodinjohtaja tai muu vastuuhenkilö): ”Tämä.
TE3 SAIRAUSVAKUUTUS SUOMESSA Hurtig TEHTÄVIÄ TERVEYDENHUOLTOPALVELUJEN KÄYTÖSTÄ 1. Erkki loukkaa polvensa koulun liikuntatunnilla. Opettajan.
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kuva-aineisto koulutukseen.
Turvallinen Pirkanmaa TURVALLISUUSTIETOA. Turvallinen Pirkanmaa HÄTÄNUMERO 112.
Produktio Produktio Budjetti on MS Access –tietokantasovellus, joka on kehitetty teattereita varten yhteistyössä suomalaisen ammattiteatterin kanssa. Kaikki.
Palokuolemat Esa Kokki tutkimusjohtaja, FT Pelastusopisto
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Kuittilaki Kiinteistöverolaki
LUKU 3. Suomen kieli – oma kieli
Tavoitteena poistaa työelämän hukkia (työelämän hukkaa)
Omavalvonta, järjestyksenpito ja turvallisuus
Rasmus Henrik Annala MYTLPT15A
Kampanjajärjestöjen tapaaminen
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA
TURVALLISUUSTIETOA.
Elämänkatsomustiedon tunti
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Linkki käyttöturvallisuustiedotteeseen
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Lappi
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Turku
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Asumisen paloturvallisuuden parantaminen Helsinki
Käyttöturvatiedotteet
Pelastustoimen laitteiden vaatimustenmukaisuus
KVTES:n jaksotyöaikauudistus
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
SISÄINEN Hanke- optimointi
Silmäluomileikkaus Cityklinikka - silmäluomileikkaus
Tiedotustilaisuus koulutusorganisaatioiden vastuuhenkilöille
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
Nyt kannattaa toimia!.
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Aineiston käsittelyn tilannekatsaus
TIETOSUOJA-OHJEET JOUKKUEILLE JA JAOSTOILLE
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Espoo
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Helsinki
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
Hannu Hoffren puh Poistumisturvallisuuden merkitys ja toteuttamiskeinot sairaaloissa ja käytännön toteutuksen malleja.
Saramäen vankilapalo Turun psykiatrinen vankisairaala
Henkilöstötilanne vuoden lopussa
TERVEYSTIETO PALOTURVALLISUUS.
Pedagoginen ajatuskoe
Tiirismaan vesopäivät
Ajanhallinta opiskelussa
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Jyväskylä
Tieto Edu Hoitoajat Tieto Education Finland.
Yleisavustusten tilitysrytmi v. 2011
Kotikuntoutus liikunta- ja toimintakyvyn tukena
Räjähdyssuojausasiakirjan laatiminen
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy – Palotapaturmat
Esityksen transkriptio:

Oma paloharjoitus taloyhtiössä

Turvallisuusosaamisessa on parantamisen varaa Vain 43 % suomalaisista tietää oman talonsa pelastussuunnitelmasta. Vain 10 prosenttia on osallistunut poistumisharjoitukseen kotonaan. Palokuolemista yli 90 prosenttia tapahtuu asuinrakennuksissa. Asukkaan ja taloyhtiön velvollisuudet Taloyhtiö huolehtii omista velvollisuuksistaan tulipalon ehkäisemiseksi ja tulipaloon varautumiseksi. Asukkaat noudattavat paloturvallisuusmääräyksiä omassa kodissaan. Lähde: TNS Gallup 2014

Tulipalojen ehkäisy ja sammuttaminen Taloyhtiötä velvoittavat määräykset ovat pelastuslaissa § 9–17. Taloyhtiön velvollisuudet Ehkäistävä tulipalojen syttymistä Helposti syttyvää materiaalia ei saa säilyttää ullakolla, kellarissa niin, että siitä aiheutuu tulipalon syttymisen vaaraa Uloskäytävillä sekä ullakoiden, kellarien ja varastojen kulkureiteillä ei saa säilyttää tavaraa Tulisijat ja savuhormit on nuohottu Ilmanvaihtokanavat ja -laitteet on huollettu ja puhdistettu Varauduttava tulipalojen sammuttamiseen Asukkaille annetut kirjalliset ohjeet tulipalon ehkäisemiseksi tulipalotilanteessa toimimiseksi Kaikki yllä olevat velvoitteet on kirjattu pelastussuunnitelmaan

Rakennuksen palo- ja poistumisturvallisuus Rakennus ja paloturvallisuuslaitteet on pidettävä sellaisessa kunnossa, että tulipalon syttymisen ja tahallisen syttymisen vaara on vähäinen on pidettävä toimintakunnossa on huollettava ja on tarkastettava asianmukaisesti Paloturvallisuuslaitteet havaitsevat alkavan tulipalon mahdollisimman aikaisin ja varoittavat ihmisiä tulipalon syttymisestä. Poistumisen turvaaminen tulipalossa ryhdyttävä toimenpiteisiin poistumisen turvaamiseksi tulipalossa rakennuksen pelastussuunnitelmassa on selvitettävä poistumismahdollisuudet hätätilanteissa. Kaikki yllä olevat seikat on kirjattu pelastussuunnitelmaan

Tavoitetila taloyhtiössä Rakennuksessa olevat ihmiset pystyvät tulipalossa poistumaan rakennuksesta. Asukkaat tuntevat vähintään kaksi poistumisreittiä talosta. On varauduttu henkilöiden suojaamiseen tulipalossa. Asukkaat osaavat käyttää taloyhtiön sammutusvälineitä. Taloyhtiö on antanut toimintaohjeet tulipalossa kahdessa eri tilanteessa. Palavasta asunnosta pitää poistua turvaan viimeistään 2–3 minuutin kuluttua palon syttymisestä. Palokunta ei ehdi näin nopeasti paikalle. Savuiseen porraskäytävään ei saa mennä. Poistumista harjoitellaan säännöllisesti. Kaikki yllä olevat toiminnot on kirjattu pelastussuunnitelmaan.

Poistumista kannattaa harjoitella säännöllisesti Asukkaille on annettu ohjeet tulipalossa toimimiseksi. Jokaisen asukkaan tulee tuntea talon poistumisreitit ja yhteinen kokoontumispaikka ulkona. Tulipalossa talosta poistutaan ulos nopeasti ja turvallisesti. Kaikki yllä olevat toiminnot on kirjattu pelastussuunnitelmaan. Talon pelastussuunnitelma on jokaisen asukkaan saatavilla.

Kipinä-sovellus Asukkaille kannattaa suositella Kipinä- sovelluksen asentamista puhelimeen. Kipinän avulla voi tehdä kotonaan Oman Paloharjoituksen ja testata palovaroittimensa. Applikaatio myös muistuttaa palovaroittimen testaamisesta joka kuukauden ensimmäisenä päivänä. Palkintona arvotaan kuukausittain 500 euron rahapalkinto.