Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nyt kannattaa toimia!.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nyt kannattaa toimia!."— Esityksen transkriptio:

1 Nyt kannattaa toimia!

2 Kunnan talousraportoinnin uudistus
Kuntien ja kuntayhtymien sekä maakuntien talousraportointi automatisoituu vuonna 2020. Suomessa alkaa kansallisen EU-verkkolaskudirektiivin toimenpano vuonna Kuntien ja kuntayhtymien tulee valmistautua uudistukseen jo etukäteen. Talousarviotietojen yhdenmukaistaminen ja tilinpäätöstietojen toimittaminen uudistuneessa ja yhdenmukaisessa muodossa ovat muutoksen ensimmäiset tavoitteet.

3 Kunnan talousraportoinnin uudistus
Kaikkien kuntien on toimittava: Vuoden 2019 lopulla vuoden 2020 talousarviotiedot Vuoden 2020 aikana osavuositiedot Vuoden 2021 alussa vuoden 2020 tilipäätöstiedot ja palvelukohtaiset lisäerittelyt Nykyinen Tilastokeskuksen tiedonkeruu poistuu ja korvataan Valtiokonttorin automaattisella raportointipalvelulla suoraan kunnan taloushallinnon järjestelmistä. Samanaikainen sote- ja maakuntauudistuksen kanssa, osa Digitalisoidaan julkiset palvelut -kärkihankkeita.

4 Saavutettavat hyödyt Nykyinen manuaalinen tietojen kokoaminen ja raporttien muodostaminen vie aikaa ja resursseja (esimerkkikunnassa n htp vuodessa). Jatkossa kuntien taloutta kuvaavien tietojen tuottaminen ja hyödyntäminen tehostuu ja automatisoituu. Tietojen standardointi yhtenäistää ja yhdenmukaistaa tiedot, jolloin sama tieto on aina samanlaista ja tarkoittaa aina samaa asiaa. Tietojärjestelmien investointi- ja ylläpitokustannukset ovat jatkossa alemmat. Kunnan päätöksenteko tarvitsee tuekseen ajantasaista ja vertailukelpoista tietoa taloudesta. Kuntien rahoitus tulee aina olemaan haaste ja rahojen käyttöä pitää ohjata kohti parempia asiakashyötyjä.

5 Saavutettavat hyödyt (jatkoa)
Julkishallinnon läpinäkyvyys kasvaa: tieto on nähtävissä kaikilla tasoilla, myös kansalaisen tasolla. Tietojen siirtely vähentyy ja tiedon hyödynnettävyys laajenee. Yksittäisen kunnan, kuntayhtymän ja maakunnan tiedon arvo kasvaa, kun sitä voidaan hyödyntää laajemmin ja vertailu helpottuu. Tiedolla johtamisen ja talousraportoinnin tehostumisen kautta kuntalaisen asiakashyöty ja palveluiden vaikuttavuus kasvaa.

6 Velvoitteet kunnan toiminnalle
Yhteinen tililuettelo Palveluluokitus Tilihierarkia (tilinpäätös, talousarvio ja taloussuunnitelma) Toimialakohtaiset tiedot Ulkoisen raportoinnin kustannuslaskenta Raportointiajankohdat Raportoinnin tekninen toteutus Tietojen ilmoitus Valtiokonttorin palveluun

7 Kunnan valittavissa Talouden toimintamalli, oman toiminnan järkevä toteutustapa Tekniset toteutustavat ja järjestelmät

8 Nyt kannattaa toimia Uusi toiminta alkaa vuonna 2020 ja sitä ennen kaiken pitää olla kunnossa. Muutoksen suunnittelu osaksi maakunta- ja sote- uudistusta ja sen suunnittelua. Mahdollisuus kokeilla teknistä palvelua hyvissä ajoin ennen viimeistä aikarajaa. Kannattaa olla osa toiminnan kehittämistä. Kustannuslaskenta ja uusi palveluluokituksen suunnittelu sekä käyttö vaativat aikaa. Tämä luo kaiken perustan yhtenäiselle tiedolle.

9 Aloita kartoittamalla kuntasi tilanne
Katso vaiheet ja aikataulu Kuntatietoluotsista


Lataa ppt "Nyt kannattaa toimia!."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google