PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Liesi voi kytkeytyä päälle vahingossa
Advertisements

Heijastin neulahuovutuksella.
Istuinalustan huovuttaminen
Aineen yhtymistä happeen
Puimuri - kaava.
Puimuri - kaava.
Lähiympäristön turvallisuus. Osallistu turvallisuuden edist ä miseen  Tee ilmoitus havaitsemastasi turvallisuutta heikentävästä asiasta.  Vaadi turvallisuuden.
Kaavan avulla huovutettu laukku
Tulipalot ja palokuolemat
YRITYKSEN PALOTURVALLISUUS
SÄHKÖTURVALLISUUS ALOITA
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
Turvallisuuskoulutus
Kuinka puhdistetaan vessanpönttö
Ratkaisuja kodin pieniin muutostarpeisiin
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Otapa pieni lepohetki ja lue muutama hyvä neuvo…
Sähköpalokuolemat Suomessa Antti Nenonen, Tukes Sähköpalokuolemat Suomessa Tilastollinen tutkimus Ylitarkastaja Antti Nenonen.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Tapaturmien ehkäisystä aiheittain
Lasten tapaturmat.
Oppitunti
Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
Sähkölaitteiden palot 00:4001:3502:2003:53 Kuvasarja television polttokokeesta, kuvattu VTT:n palolaboratoriossa 2000.
Päiviönsaaren koulun yleiset ja yhteiset käyttäytymisen odotukset
Kon Työstökoneiden käyttö 3op 3op Syksy 2014 Kaikki ajankohtainen tiedotus Nopassa!
KODIN ENERGIANKÄYTÖN JAKAUTUMINEN
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
VTT Technical Research Centre of Finland August 2007Jukka Hietaniemi Senior Research Scientist, VTT Fire Safety Engineering KOTIEN SUOJAAMINEN TULIPALOILTA.
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
2006TR Tulipaloissa kuolee vuosittain n. 100 ihmistä ja loukkaantuu yli 1000 ihmistä. Tavallisimmat tulipalon syttymissyyt: ylikuumeneminen, sähkövauriot,
1 Asumisen paloturvallisuus Turvallisuuskulttuuri Riskit tulipalossa Miten palo syntyy Miten palo sammutetaan Palon syttymissyyt Palonehkäisy Kodinhoidon.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
METALLIN HOHTO- työpaja Tarvikkeet: muotit öljyhiekka talkki valettava esine avaimenperärengas tina viiloja ja hohtimia esiliina tai työtakki Työpajan.
Kanta-Hämeen pelastuslaitos on yksi maamme 22 alueellisesta pelastuslaitoksesta. Sen toiminta-alueen muodostavat maakunnan 11 kuntaa: Forssa, Hattula,
Paras paikka asua –näyttely Kuopion korttelimuseo ALOITA Peli nuorille ensimmäiseen omaan kotiin muuttaville aikuisille OMAAN ASUNTOON MUUTTAMINEN.
Oma paloharjoitus taloyhtiössä. Turvallisuusosaamisessa on parantamisen varaa Vain 43 % suomalaisista tietää oman talonsa pelastussuunnitelmasta. Vain.
Poistumisharjoitus päiväkodissa. HÄLYTTÄMINEN Keskusradiolla tai paloilmoitinlaitteella Kuulutusohje (päiväkodinjohtaja tai muu vastuuhenkilö): ”Tämä.
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kuva-aineisto koulutukseen.
Turvallinen Pirkanmaa TURVALLISUUSTIETOA. Turvallinen Pirkanmaa HÄTÄNUMERO 112.
KODIN PUHTAANAPITO JA PIENET HUOLTOTYÖT Nuorisoasuntoliitto ry // Mieti eri näkökulmia  Kodin siistinä pitäminen ei ole vain viihtyisyyskysymys.
Arkipäivän automaatiota ja robotiikkaa
Palokuolemat Esa Kokki tutkimusjohtaja, FT Pelastusopisto
Kävelet kadulla ja kuulet ääntä kulman takaa
Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus
Tiivistelmä 2. Laboratoriotyöskentely ja työturvallisuus
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Keskiviikko 18. toukokuuta 2016
LÄHTEIDEN KÄYTTÖ.
Kon Työstökoneiden käyttö
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö
Vaatteet vastuullisesti
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA
TURVALLISUUSTIETOA.
Männän vaihto mopoon.
Turvapuhelinpalvelu (kuva).
Rakenteellinen murtosuojelu
Turvainfo Tähän pohjapiirros merkintöineen
Pisara 6 Fysiikka ja kemia
EYo-info Tutustu huolella!.
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Helsinki
OMAKOTITALON SÄHKÖINEN VARUSTUS 2016
Saramäen vankilapalo Turun psykiatrinen vankisairaala
TERVEYSTIETO PALOTURVALLISUUS.
Kehittämistä kaipaavia kohteita kuvin esiteltynä
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Jyväskylä
Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy – Palotapaturmat
Esityksen transkriptio:

PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!

PALOVAROITIN Asukas hankkii palovaroittimen itse. Palovaroitin on pakollinen. Kiinnitä palovaroitin makuuhuoneen, olohuoneen ja eteisen kattoon. Vaihda palovaroittimen patteri kerran vuodessa. Testaa palovaroitin kerran kuukaudessa painamalla testausnappulaa. Palovaroitin ei hälytä apua, hätäilmoitus pitää tehdä itse!

KEITTIÖ Sähköliesi on vain ruuan valmistamista varten. Käännä keittolevy tai uuni pois päältä, kun et käytä sitä. Käytä kattilan pohjan kokoista levyä. Älä laita liedelle paperia, muoviastioita, pannulappuja tai muuta helposti syttyvää tavaraa! Pidä liesi ja keittiö siistinä. Siisti keittiö on turvallisempi kuin sotkuinen keittiö.

SÄHKÖLAITTEET Älä yhdistä jatkojohtoja pitkiksi jonoiksi. Pidä sähköjohdot siistinä ja puhtaina pölystä. Älä käytä rikkinäisiä pistorasioita tai sähköjohtoja. Rikkinäinen sähkölaite voi sytyttää tulipalon. Jos sähköliikkeessä ei osata korjata laitetta, hanki tilalle uusi.

Sammuta virta sähkölaitteista kun et käytä niitä. Pyyhi säännöllisesti pölyt sähkölaitteista (televisio ja tietokone). Älä pidä tavaroita sähkölaitteiden päällä (televisio, mikro ja dvd-soitin).

AVOTULI Valvo palavia kynttilöitä. Jokaiselle kynttilälle pitää olla oma kynttilänjalka. Aseta kynttilät palamattomalle alustalle.

LÄMMITYSPATTERIT SAUNA Älä kuivata pyykkiä saunassa. Älä laita kiukaan päälle mitään. Huolehdi, että sähkökiukaan virta sammuu saunomisen jälkeen. Älä säilytä saunassa ylimääräistä tavaraa. Sähköpattereita ei saa peittää. Älä kuivata vaatteita sähköpatterilla.

TOIMINTAOHJE, JOS KERROSTALOSSA PALAA Jos porraskäytävässä ON savua Pysy asunnossa. Sulje asunnon ovi. Jos asuntoosi tulee savua Soita hätänumeroon 112. Kerro tilanne. Mene parvekkeelle. Sulje ovi. Kiinnitä pelastajien huomio huutamalla, heiluttelemalla vaatetta tai vilkuttamalla valoja. Tuki postiluukku kosteilla pyyhkeillä. Laita kosteita pyyhkeitä myös oven ja karmin väliin. Odota, että palokunta auttaa sinut turvaan. Jos porraskäytävässä EI OLE savua Mene porraskäytävän kautta ulos. Sulje asunnon ovi. Älä käytä hissiä. Älä mene parvekkeelle, jos tulipalo on sinun alapuolellasi olevassa asunnossa.

TOIMINTAOHJE, JOS OMASSA ASUNNOSSA PALAA Varoita muita ja huolehdi, että he pääsevät turvaan. Yritä sammuttaa itse pieni tulipalo. Älä vaaranna itseäsi. Sulje ovet, ikkunat ja ilmanvaihto. Poistu palavasta tilasta ja sulje ovi perässäsi. Soita hätänumeroon 112 turvallisesta paikasta. Opasta palokunta paikalle.

Nämä merkit ohjaavat suorinta tietä turvaan Sammutin Painike, joka hälyttää palokunnan

Tämän diasarjan lähteenä on käytetty: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK:n ”Paloturvallisuutta kotona”-esitettä