Täit.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

Neuvoja lapsille ja vanhemmille
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
HALSUAN VASU -avain kasvuun
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Jos sinulla vain on hieman aikaa keskittyä... Hei! Alkaako ruudun tuijottaminen rasittaa silmiä??? Alkaa siis.. Pikakalibrointitesti on nyt paikallaan!
Kestopikkuhousunsuoja
Tekijät: Pekka Ala-Honkola, Mika Immonen
KÄSITYÖ KIELEN OPPIMISEN APUVÄLINEENÄ
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
SUOMALAISEN LAPSIPERHEEN ARKI
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Maalaiskunta Tikkakoski Pph Maalaiskunta Palokan vuorohoito Maalaiskunta Ritoniityn Päiväkoti Ilta+la Jyväskylä Tapiolan Päiväkoti Jyväskylä Kultalakin.
Elder Scrolls III: Morrowind - Morrowind on tietokoneelle ja Xboxille ilmestynyt roolipeli. - Morrowindin alussa valitaan hahmo ja sille luonne ja tähtikuviot.
Kestoside.
Kuvakäsis – Miksi pipo pitää laittaa hihaan?
Vuorohoitojärjestelyt Jyväskylän kaupungissa
Omavalvontasuunnitelma
SÄDEHOITO.
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
Tervetuloa Saku Koivun Ksylitolikouluun
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Kouluinfo Renkomäen koulu
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Esiopetuksen vanhempainilta Kirkkojärven koululla
Kielestä ja sen tehtävistä Sari Toivakka, Kauhavan lukio 1.
HIV JA AIDS. Mikä on HIV? Human Immunodeficiency Virus, suomeksi ihmisen immuunikatovirus aiheuttaa pysyvän infektion, jonka seurauksena elimistön puolustusjärjestelmään.
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
Korvakipu » Taudinkuva Kutina ja kipu, kuume, mahdollisesti märkävuotoa korvasta. » Hoito - Anna kipulääkettä ohjeen mukaan helpottamaan.
YHTEISTYÖ VANHEMPIEN KANSSA Erityisopettajien koulutus HyLa2/Kaste Marja Hämäläinen puheterapeutti, FM Hyvinvointitoimiala Turun kaupunki
Osa 5. Joustoista Kysynnän hintajousto (price elasticity of demand) mittaa, miten kysynnän määrä reagoi hinnan muutokseen = kysytyn määrän suhteellinen.
Käden infektiot.
Tällä ohjelmalla väänetään sun naama uuteen uskoon Klikkaa tätä.
Suomi 2A Kotitehtävä: Harjoitus 11 1.Meidän täytyy soittaa Kristiinalle. 2.Minun täytyy matkustaa laivalla. 3.Sinun täytyy ajaa autoa. 4.Heidän.
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
Harjoittelussa Tanskassa Kirsi Hiltula, Laura Kosola ja Aino Lauhikari.
MK. Ruotsinkielisessä vakassa nyt 106 lasta Virkkalassa päiväkoti Petter ja ryhmäperhepäiväkoti Lilla My Paikkoja Petterissä 21 ja Lilla My:ssä.
Meeri, Katariina ja Heidi. Riikka 4-vuotta Riikka on 4-vuotias astmaa sairastava tyttö. Hänen perheeseen kuuluvat äiti, isä ja 2-vuotias pikkusisko. Perhe.
Odottavan perheen suunhoito
Päihdepäivät Jyväskylä
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Suomalais-ugrilinen koulu
Kummina olet korvaamaton
Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
Aikuisen Ajattelu Sami Lu2.
Vesirokko.
Islamilainen kalenteri ja juhlat
Maan veli Tehnyt Martti, Juho ja Joonas
VIPU Tehtävänäsi on valmistaa kruunukorkin avaaja seuraavia työkaluja ja –välineitä käyttäen.
Jos sinulla vain on hieman aikaa keskittyä...
Digitaalinen kasvun kansio kasvatuskumppanuuden edistämisessä
Kuka tietää lääkityksesi?
Reggio Emilia REGGIOLAISUUDEN TAUSTAA Reggio Emilian kaupunki sijaitsee Romagnan maakunnassa, Pohjois-Italiassa. Kyläläiset rakensivat lapsille ensimmäisen.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Elämässä mukana – muutoksissa tukena
Odottavan perheen suunhoito
talven hauska ulkopeli meille kaikille
Myyttejä itsemurhista ja mitkä ovat faktat
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Alueellisella yhteistyöllä kohti tavoitteellista terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä 1/3/2019.
Televisio Televisiosta on monissa maissa tullut nopeasti tärkein joukkotiedotusväline. Mitä etelämmäksi menneen, sitä tärkeämpi mainosväline televisio.
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
Ajanhallinta opiskelussa
Lyk LAPSIPERHEET -kyselyyn Kittilässä.
:,: Kaikki, joita Henki johtaa, saavat nimen: lapsi Jumalan. :,:
Esityksen transkriptio:

Täit

Täitä esiintyy epidemioina kouluissa ja lastentarhoissa Täitä esiintyy epidemioina kouluissa ja lastentarhoissa. Itse täitä on hyvin vaikea nähdä, mutta niiden munat eli saivareet ovat helpommin havaittavissa Helpoimmin täitä saavat 3-11-vuotiaat lapset. Pikkulasten keskuudessa niitä esiintyy yhtä paljon tytöillä ja pojilla

Täi on loishyönteinen, joka elää imemällä verta ihmisen päänahasta Täi on loishyönteinen, joka elää imemällä verta ihmisen päänahasta. Se on 2-4 mm pitkä ja väriltään harmahtava. Täi elää päänahan tuntumassa, josta se etsii lämpöä ja kosteutta. Se on nopealiikkeinen, ja siksi sitä voi olla vaikea havaita hiusten seasta.

Tartunta Kaikki voivat saada täitartunnan riippumatta siitä, kuinka puhdas on. Pitkät ja likaiset hiukset eivät ole herkempiä saamaan täitä kuin lyhyet ja puhtaat hiukset. Täit elävät verta imemällä eivätkä liasta. Täit leviävät ryömimällä päästä toiseen. Ne eivät osaa lentää eivätkä hyppiä, ja tartunta tapahtuu vain, jos kaksi päätä on pitkään kosketuksissa toisiinsa. Hiuksista kammalla tai harjalla kammatut täit ovat vanhoja ja sairaita, eivätkä tartu kovin helposti. Hautomattomat saivaret (täinmunat) huonekaluissa, kammassa, myssyissä ja huiveissa voivat aiheuttaa tartunnan. Sen vuoksi voidaan melko varmasti saada tartunta, jos lainataan kampaa, harjaa tai myssyä lapselta, jolla on täitä. Mitä koulu tai päivähoitopaikka voivat tehdä, jos niiden on vaikea päästä eroon täiongelmasta? Jos päiväkodissa huomataan täitä, asiasta on pikinmiten tiedotettava kaikille vanhemmille ja kehotettava heitä tarkastamaan lastensa hiukset, niska ja korvantaukset täiden ja saivareiden löytämiseksi. Apteekista voi ostaa täishampoota ilman reseptiä. Lapsen ja muiden perheenjäsenten hiukset käsitellään ohjeen mukaan ja vuodevaatteet, kammat, harjat ja päähineet pestään, jotta täitartunnasta päästään kunnolla eroon. On tärkeää, että kaikki päivähoitopaikan lapset tutkitaan ja hoidetaan samanaikaisesti.

Hoito Päätäit eivät poistu hiuspohjasta itsestään. Niiden häätäminen vaatii aina hoitoa. Täit voidaan hävittää pesemällä hiukset lääkeshampoolla. Tällä hetkellä apteekeista on saatavilla useita valmisteita. Nämä lääkeshampoot ovat reseptivapaita. Hoitoon on aina liitettävä hiusten huolellinen kampaaminen ja mahdollisten saivareiden poistaminen tiheällä täikammalla muutaman päivän välein.

Kotona Päätäi on täysin riippuvainen ihmisestä. Ihmiskehon ulkopuolella päätäi säilyy hengissä 1-2 vuorokautta, sillä se kuivuu nopeasti ilman säännöllistä veriateriaa ja ihon lämpöä. Monasti siis pelkkä aika ilman erityisiä desinfioimistoimenpiteitä riittää karkottamaan päätäit lähiympäristöstä. Esimerkiksi lapsiperheissä vaatteet ja erilaiset esineet voi sulkea vaikkapa vaatekaappiin 1–3 vuorokaudeksi. Lakanat, tyynynpäälliset ja pyyheliinat on kuitenkin hyvä pestä lääkehoidon jälkeen. Aivan normaali pyykkikäsittely riittää. Pakkanen (noin -20 astetta) ja toisaalta kuiva kuumuus (noin +80 astetta) tuhoavat päätäit tehokkaasti. Esimerkiksi päähineet, villamyssyt, lapaset ja lelut voi illalla pistää muovipussiin ja muovipussin pakastimeen, jolloin päätäit ovat seuraavana aamuna kuolleet.

Päiväkoti Lapsi voi mennä päivähoitoon tai kouluun, kun hoito on lopetettu.

Hoito kotona Täitä saaneiden lasten hiukset on käsiteltävä täinpoistoaineella. Niin kauan kuin lapsella on täitä, on tärkeää tutkia kaikki perheenjäsenet tartunnan varalta. Ne perheenjäsenet, joiden tukasta löytyy saivaria, on myös käsiteltävä täinpoistoaineella. Jos monella perheenjäsenellä on täitä, kaikkien hiukset on käsiteltävä samanaikaisesti, muuten he tartuttavat toisensa yhä uudelleen.

http://paranix.eu/fi-FI