Opintomatka Suomeen 14.-16. lokakuuta 2015. Opintomatkaryhmä Mukana opintomatkalla olivat: Jonas Engelbrektsson (Sektor Vård och Omsorg, vanhustenhuollon.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ENNAKKOÄÄNESTYSALUEIDEN VÄHENTÄMINEN Kaupunginhallitus Hanna-Maria Grandell Hallintojohtaja.
Advertisements

Aiemmat verkkoselvitykset laaja verkkoselvitys 2011 ei esitetty listaa lakkautettavista kouluista esitettiin tavoitetilaa: kaksisarjaiset ala-koulut kuusisrajaiset.
Anneli Clevenrot, 1 Suomenkielinen hallintoalue Suomenkielisen työryhmän.
SVENSKA FINLANDS FOLKTING SVENSKA VECKAN. SVENSKA FINLANDS FOLKTING - Folktinget edustaa suomenruotsalaisia ja valvoo heidän oikeuksiaan ja etujaan. -
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Dokumentointi neuvonpitoista Suomen hallintoalue 10 marraskuuta 2015.
OJANIITTUTALON MONITOIMIJAHANKE - MONIPUOLINEN OSAAMISKESKUS 2016.
Eduskuntavaalit, läpikäynti Uudenmaan piraatit Oskar Elmgren, Puheenjohtaja.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
Palveluverkkopäätökset mennessä tehdyt päätökset Yhteenveto Lohjan kaupunki Eero Soinio & Jaana Perheentupa
Kaupunkiympäristöt tutuiksi tutkien BMOL syyspäivät Sibelius-lukio, Helsinki Workshopin vetäjät: Virpi Hirvensalo ja Krista Koskelo Maantieteen.
Vanhus- ja vammaispalvelut HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT PALVELUT palvelupäällikkö Kirsi Oksanen PALVELUOHJAUS RUORI Ateriapalvelu Turvapalvelut Vanhusten.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
Lapin ja Länsi-Pohjan sote- seminaari Varautuminen ikäihmisten palvelujen tarpeen kasvuun Ylitorniolla Eeva Leukumaa Kari Askonen.
Työharjoittelussa Teneriffalla. Teneriffan saari on suurin Kanarian saarista. Sen pinta- ala on 2034 neliökilometriä ja siellä asuu asukasta.
Haapajärven perusopetukseen valmistavan opetuksen opetussuunnitelma 2016 Markku Mäkelä OPS-koordinaattori.
MK. Ruotsinkielisessä vakassa nyt 106 lasta Virkkalassa päiväkoti Petter ja ryhmäperhepäiväkoti Lilla My Paikkoja Petterissä 21 ja Lilla My:ssä.
1 Prisma Työelämäyhteistyö Kajaanin ammattikorkeakoulu Innovaatio- ja yrittäjyyskeskus Innova KOKO-ohjelma 20 innovatiivista.
Peikko Mummolassa - toimintamallin edellyttämät uudistukset Lahden kaupungin kotihoidon palvelu- kokonaisuudessa Lahden kaupunki Kotihoito Kotihoitopäällikkö.
ROKK-hanke Yhteinen verkkokokous Heidi Rontu, FT, dos. (Aalto) & Taina Juurakko-Paavola, FT (HAMK)
2016 LOHJAN KAUPUNKI Vesilaitoksen toimintamuodon esiselvitys
TA 2017 VALMISTELU SIVISTYSTOIMI, OPETUSPALVELUT.
Kyläkoulusta palvelukeskukseksi
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Sote-tiimi / Eija Rintala
Hintan koulu.
Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova,
TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN RISTIJÄRVEN KUNNASSA
Suomen kielen alkeiskurssi -k-p-t-vaihtelu: nominit
o7318so Seniori- ja vanhustyö 6 op
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Tonni lähti Ryhmä 4.
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Hyvän Olon -päivä Kisakeskuksessa
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Pietarsaari ( Jeppis ).
VSOP= vuosiluokkiin sitomaton alkuopetus Länsi-Puijon malli
OULUN VANHUSNEUVOSTO 12/ /2014 4/2013 9/2014 5/2014 8/2014
Länsi-Uudenmaan kauppakamarin Attitude selvitys
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Yliopistojen intrapäivä
Kaupungin tilojen yhteiskäyttö ja siihen liittyvät palvelut
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Pappilanpuisto, markkinavuoropuhelu klo 13-15
Lisää osallisuutta elämään ja työhön Hanketukipäivä 3. 2
Hintan koulu.
Eija Suominen Petteri Liikanen Verkostokehittäjä Omaistyö
Kokemuksia lähipalvelusta
DIAKONIAKESKUKSEN VAPAAEHTOISTEN TYÖNOHJAUKSEN LAATUKÄSIKIRJA JA TEHTÄVIEN KRITEERISTÖT Vapaaehtoistyö.
Ilvesvuoren yritysalue laajenee pohjoiseen
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
Asukkaat paikalliskehittäjinä Kouvolassa –hanke Pohjois-Kymen Kasvu ry
Lastensuojelun Perhehoito
Osallisuus Yhteisissä keittiöissä
SOSIONOMI 210 OP Sosionomi osaa ratkaista sosiaalialan ongelmia, ennakoida tulevaisuuden muutoksia, tuottaa ja kehittää sosiaalipalveluja. Hän osaa ohjata.
Ajanhallinta opiskelussa
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
ULA-verkosto Työpajatoimijoiden ruotsinkielinen verkosto.
RYHMÄ 5. IDEOITA MAAKUNNALLISEN VANHUSNEUVOSTON PERUSTAMISEEN PJ
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset - Sivistystoimiala
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
Harjoitus 1, tehtävä 4c) 0, 2,3, 1, 4, 5, 6, 7 ack 1 ack1 ack1 ack4 ….. ack 8 ack 9 ack10 8 ja 9 koska ikkunaan mahtuu 10, 11, ... Koska ikkunaan.
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Kevan ajankohtaiset Etelä-Savo Maakuntatilaisuudet 2019.
KALLIOLAN SETLEMENTTI Tuhat Suomalaista / Maaliskuu 2019
Esityksen transkriptio:

Opintomatka Suomeen lokakuuta 2015

Opintomatkaryhmä Mukana opintomatkalla olivat: Jonas Engelbrektsson (Sektor Vård och Omsorg, vanhustenhuollon johtaja) Carina Lindström (Sektor Vård och Omsorg, yksikönjohtaja Ekedal) Nina Andersson (Sektor Vård och Omsorg, Ekedal, demenssihoitaja) Maria Jansson (Sektor Barn och Utbildning, esikoulujohtaja) Eija Kemppainen (Sektor Barn och Utbildning, esikoulunopettaja) Liisa Niemelä Poikala (Sektor Barn och Utbildning, äidinkielen opettaja) Ellinor Skaremyr (Sektor Barn och Utbildning, tutkijaopiskelija) Anoo (Anu) Niskanen Naing (koordinaattori, suomen kielen hallintoalue)

Lohjan kaupunki Lohja sijaitsee Uudenmaan maakunnassa Sammatin kunta liittyi Lohjan kaupunkiin. Vastaavasti Lohjan kaupunki, Karjalohjan kunta ja Nummi-Pusulan kunta muodostivat yhdistyneen noin asukkaan kaupungin. Suomalaisen kaivostoiminnan juuret ovat Lohjalla Ojamon kartanon mailla ja perinne elää yhä vahvana Tytyrin Kaivoksessa ja kaivosmuseossa. Lohja on vapaaehtoisesti kaksikielinen kaupunki ja ruotsinkielisten asukkaiden määrä on 4,1 %. Lohjan kaupungin kielistragetia: us.pdf us.pdf

Opintokäynti Lohjalla 14. lokakuuta 2015 Lähdimme Ruotsista aikaisin aamulla 14. lokakuuta ja lennimme Landvetteristä Helsinkiin. Helsingissä vuokrasimme minibussin jolla ajoimme Lohjaan. Samana iltapäivänä esikouluryhmä, siis Skövden kunnan esikoulujen osastopäällikkö Maria Jansson, tutkijaopiskelija Ellinor Skaremyr ja suomenkieliset pedagogit Eija Kemppainen ja Liisa Niemelä Poikala tapasivat Mervi Harvio-Jokiahon, joka on ruotsinkielisen päiväkotitoiminnan johtaja Lohjan kaupungissa. He tapasivat Lohjan kaupungintalossa. Samanaikaisesti Jonas Engelbrektsson, Carina Lindström, Nina Andersson ja koordinaattori tapasivat Tuula Suomisen (vanhustyön johtaja), Marja-Liisa Karjalaisen (palveluohjauksen päällikkö), Lohjan Ruotsalaisen yhdistyksen edustajat Gudrun Lahtisen ja Rolf Grandellin. Gudrun on myös ruotsinkielisen eläkeläisyhdistyksen puheenjohtaja ja Rolfilla on pitkä kokemus kunnanpolitiikasta. Lohjan seurakunnan ruotsinkielisestä toiminnasta oli mukana Mari Nurmi ja Teddy Kullberg

Opintokäynti Lohjalla 15. lokakuuta 2015 Seuraavana päivänä lähdimme ensin Virkkalaan (Virkby), joka on noin 8 km Lohjan keskustasta. Esikouluryhmä teki opintokäynnin Mervi Harvio-Jokiahon kanssa ruotsinkieliseen päiväkoti (esikoulu) Petteriin.

Opintokäynti Lohjalla 15. lokakuuta 2015 Samanaikaisesti vanhustenhoitoryhmä ja koordinaattori teki opintokäynnin Virkkalassa olevaan yksityiseen virekoti Emilia ja Arvidiin Tuula Suomisen ja Marja-Liisa Karjalaisen kanssa.

Virekoti Emilia ja Arvid, Virkkala (Virkby)

Lohja 15. lokakuuta 2015 Virkkalasta palattiin Lohjan keskustaan ja siellä esikouluryhmä teki opintokäynnin toiseen ruotsinkieliseen esikouluun, Labaniin.

Lohja 15. lokakuuta 2015 Vanhustenhuoltoryhmä ja koordinaattori teki opintokäynnin Lohjan vanhusten palvelukeskuksessa, joka sijaitsee lähellä Lohjanjärven rantaa.

Lohjan Palvelukesk us

Helsinki 16. lokakuuta Olimme yhden yön Lohjalla ja menimme sitten Helsinkiin, jossa olimme toisen yön. Aamupäivällä 16. lokakuuta, ennen kotiinlähtöä Ruotsiin, teimme kaikki yhdessä opintokäynnin Folktingetiin: ”Folktingetin päätehtävä on toimia Suomessa ruotsin kielen aseman turvaamiseksi. Se tarkoittaa myös työskentelyä elävän kaksikielisyyden ja suvaitsevaisen kieli-ilmapiirin puolesta.”

Kiitos!