Koneen kokoaminen. Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
CAN-VÄYLÄ AUTOISSA.
Advertisements

Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Laitteet ja käyttöjärjestelmät
Ketjujen kiinnitys Muotti nostetaan ja asennetaan pakettina
Koko: 10,7 x 9 x 2,2 (L x K x S) cm HUOM! Laitteeseen myös valittavissa suomenkieliset valikot.
TERVETULOA Kurssi 1 A Tunne hiiren oikeanlainen käyttö
Huopatilkku paininjalan alle Neula ja paininjalka alas
Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,
Näin pakkaat paketit lavalle
Apua Averkey Pro:n mahdollisiin teknisiin ongelmiin Rami Rajala EP-Engineering Oy
TIETOKONE PROJEKTI Prosessin vaiheet Tarve Hankinta Kokoaminen
Muistit, apumuisti, cd-, dvd-levyt ja asemat, USB-muisti
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Cruiser 100 Teknisiä neuvoja Rami Rajala EP-Engineering Oy
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
Internet Maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko
Cruiser 75/150 Teknisiä neuvoja Rami Rajala EP-Engineering Oy
Tietojen hallinta Alkuperäinen teksti:
CD-ROM-asema mikrossa
B A D C E KASAUS- / ASENNUSOHJE KALUSTEILLE
Kuinka rakentaa tietokone itse
PC:n JA OHEISLAITTEIDEN PERUSTEITA
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
Uskomattoman jäynä esitelmä emolevyistä. Tehnyt toi Lasse Rajala.
Classnet asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet verkoista Classnet opetusverkko D25 välijohdoilla (Paksummat mustat.
A B&J Production :: Verkkotopologiat Click to start.
Etusivun otsikko Alarivit tulevat näin lorem ipsum dolor Lorem ipsum dolor sed diam TK00507 Mikrotietokoneet I 3 opintopistettä Petri Nuutinen.
Hytin kippaus Scania 113H R380
Kasvatustyön suunnittelu ja toteutus (ryhmissä)
A B&J Production :: Verkkolaitteet Click to start.
E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Kimble- game Intensiivikurssi.
Vapaa aihe Kysymykset.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
Virtuaalisointi.
Väylät Mitä eri väyliä emolevyltä/tietokoneesta voi löytyä ja mitä ominaisuuksia niillä on?
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Testaa äänten toimivuus Klikkaa Test nappia Mikäli et kuule testiääntä valitse toinen vaihtoehto pudotusvalikosta ja kokeile uudestaan. Säädä mikrofoni.
Harjoituksia Jäähalliin
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
Viitearkkitehtuurin luonne, käyttötarpeet ja käyttäjät Pekka Linna, CSC.
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
Nörttäys Nörttäys on erittäin kuuluisa laji. Kerron siitä pikku seikkoja.
Sähköisen kokeen pitäminen
Kovalevy-liitännät Ahti Kare.
Asiakashankinta. Asiakas- hankinta Kaupasta päättäminen Ratkaisu vastaväitteisiin Vastaväitteet lukkoon Ratkaisuesitys Kartoitus Luottamus yritykseen.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Opas hoitajalle EKG:n vuorokausinauhoitukseen
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
ATVa Tietokoneen rakenne Tanja Koivisto Hartolan Yhtenäiskoulu aineenopetus/tietotekniikka/atva.
Entellus Loprofile, käyttöohjeet. Indikaatiot Otsaontelokanavan, kitaontelon ostiumin ja poskiontelon ostiumin pallolaajennukseen Entellus pallolaajentimen.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Tietokoneen osat. Prosessori  Osa joka suorittaa tietokoneen sisältämiä konekielisiä käskyjä  Intel ja AMD ovat ainoat yhtiöt jotka tekevät prosessoreja.
Ongelma: Miten saan näppärästi dödöt ja meikit mukaan matkalle?
Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus
27. Jännite ja sähkövirta mitataan mittarilla
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Tervetuloa vanhempainiltaan!
YO-info Syksy 2017.
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA
Jatkojohdon tekoa.
Tehtävä 7.2: SmartArtin animointi
Kesä ja kesätyöntekijät saapuvat pian
Ella Senkin Digitarina.
Lukiolaisen itc.
Digitaaliset videokamerat
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
Koneen kokoaminen.
Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan
Esityksen transkriptio:

Koneen kokoaminen

Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt ja DVD-asemat) Muistit IDE-väylät (kiintolevyt ja CD-asemat) Virtalähde ( pinninen)

1. Prosessori ja muistit Ensimmäisenä emolevyyn kiinnitetään prosessori.  Tarkista, että prosessori on oikein päin (kulmat).  Kiinnitä prosessorin tuuletin ja varmista, että välissä on riittävästi piitahnaa (parantaa lämmönjohtokykyä) sekä kiinnitä tuuletin emolevyyn 3-pinnisellä liittimellä. Toisena kiinnitetään muisti(t) niille kuuluville paikoille (tarkista, että kammat menevät paikoilleen oikein päin, älä paina kovaa!).  Tarkista, että klipsit napsahtavat kiinni. Niitä voi tarvittaessa auttaa kädellä.

2. Virtalähteen kaapelit Seuraavaksi liitetään virtalähteen kaapelit emolevyyn.  Etsi 4-pinninen neliönmuotoinen kaapeli, ja kiinnitä se emolevyyn.  Etsi 24-pinninen kaapeli, ja kiinnitä se asiaankuuluvalle paikalle, niin että se ”nipsahtaa” paikalleen. Huomioi, että joissakin emolevyissä on 20-pinninen paikka virtalähteelle! Tämän jälkeen kiinnitetään virtalähteeltä tarvittavat virtakaapelit kiintolevylle ja CD-asemille.  4-pinninen molex-virtakaapeli menee jokaiselle asemalle, jota haluat käyttää.  Suunnittele kaapeleiden järjestys sen mukaan, miten asemat on aseteltu koteloon, ettei tule suurempia solmuja!

3. Asemien kaapelit emolevyyn Seuraavaksi on aika laittaa IDE- ja/tai SATA-kaapelit kiinni asemilta emolevyyn. Kiinnitä IDE-kaapeli emolevystä CD-asemaan ja kiintolevyyn.  Tarkista huolella, että kaapeli menee oikein päin! Älä runttaa voimalla!  Huomioi, että uudemmissa kiintolevyissä ja DVD- sekä BluRay- asemissa IDE-kaapelin sijaan käytetään huomattavasti pienempää SATA-kaapelia.  SATA-kaapelilla saavutetaan yli 2-kertainen tiedonsiirtonopeus IDE-kaapeliin verrattuna, ja se vie luonnollisesti paljon vähemmän tilaa kotelosta.

4. Lisäkortit kiinni Mikäli koneeseen asennetaan erillinen näytönohjain, kiinnitä se asiaankuuluvalle paikalle joko AGP-väylään (vanhemmat koneet) tai PCI-express-väylään (uudemmat koneet). Muut lisäkortit (esim. ääni- tai verkkokortti) asennetaan vapaille PCI-väyläpaikoille.

5. Viimeiset lisälaitteet Mikäli kotelossa on erillinen tuuletin, tarkista että tuulettimen virtajohto on emolevyssä kiinni.  Mikäli virtajohto ei ole kiinni missään, etsi sille oikea paikka, eli samanlainen 3-pinninen paikka kuin prosessorinkin tuulettimelle.

6. Viimeiset kytkennät Viimeiseksi tarkistetaan, että jokainen tärkeä johto on kiinni emolevyssä:  Virtanapin johto  Reset-napin johto  Virtavalo  Kiintolevyn valo  Mahdolliset USB-, firewire ja ääniportit Jos kaapelit ovat kiinni, älä koske niihin!  Kytkennät ovat emolevykohtaisia, ilman ohjekirjaa voi olla haastavaa kiinnittää piuhat varmasti oikein!

7. Kotelo kiinni Kun tarvittavat kytkennät on tehty, ja jokainen komponentti on varmasti paikoillaan, voidaan kotelo sulkea.  Kotelo voi olla kiinni joko ruuveilla, tai klipseillä.  Laita kotelo huolellisesti kiinni (tarkista, että uurteet varmasti menevät paikalleen, tämä on usein aika pikkutarkkaa hommaa!).  Kiinnitä ruuvit tai klipsit yksi kerrallaan.

8. Kaapelit kiinni! Koneen taakse tulee kiinnittää muutama tärkeä kaapeli, jotta koneen voi käynnistää.  Näistä tärkein on tietenkin virtakaapeli.  Näytön kaapeli.  Näppäimistö ja hiiri (PS/2-liittimellä vanhemmissa laitteissa, ja USB-liittimellä uudemmissa). Mahdollisesti myös kaiuttimien kaapeli, sekä verkkokaapeli nettisurffausta varten.