Mikä näistä mielestäsi kuvaa terveyttä? Perustele.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LUVALLISET POISSAOLOT
Advertisements

KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Medinet- hoitopalvelu siellä missä potilas on
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Imatran hyvinvointipalveluiden organisaatiouudistus
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
Terveyden edistäminen
Terveydenhuollon megatrendit
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Mitä terveys on? s. 8 – 15.
4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
Terveystieto 7.
Arvo ja arvoitus Terveystieto 1, 2012.
Kuntoutusmuodot Minna Launonen.
Terveyden edistäminen diakoniatyössä
TYÖTERVEYSHUOLTO MUKANA HYVISSÄ RATKAISUISSA
Yhteisöllisen ohr:n huomioitava
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
TUKEVA. uusi, kokonaisvaltainen, oppilashuollollinen toimintamalli tukee koulussa tapahtuvaa oppilaiden hyvinvointia edistävää toimintaa ja koordinoi.
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
TYK Työkykyä ylläpitävä ja parantava valmennus
Terveysosaaminen ja media
Työkyvyn tukemisen keinot työpaikalla ja kuntoutukseen ohjaaminen
Kansanterveystyö s Kansanterveystyö lisää tietoa ja ymmärrystä tutkimukset tutkimukset tilastot tilastot rekisterit rekisterit.
9-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi
Tarja Alamattila LIIKUNTANEUVONTA KOUVOLASSA.
WHO: n terveyden edistämisen tavat
Hurtig TE1 Terveyden edistäminen ja terveyserojen kaventaminen.
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
Kansantaudit Tartuntataudit
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
PROMOOTIO JA PREVENTIO, VÄESTÖSTRATEGIAT
Kuvat: Hoitotiivistelmä © Savon Vammaisasuntosäätiö/TEPA-projekti |
Keski-Suomen Kansanterveyden edistämiskeskus-hankkeen JUHLASEMINAARI Jyväskylä
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
Sakari Ritala avosairaanhoidon ylilääkäri Jyväskylän yhteistoiminta-alueen tk.
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
Vanhuspalvelulaki & laatusuositus Anne Nordblad Sosiaali- ja terveysministeriö.
Terveystiede oppiaineena. Monitieteisyys taloudellinen näkökulma historiallinen näkökulma liikuntatieteellinen näkökulma biologinen, lääketieteellinen.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Terveyden määritelmät
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
Fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn mittaaminen
Mitä terveys on? s. 8 – 15.
Terveysviestintä Viestintää, joka liittyy terveyteen ja sairauteen, niiden tutkimiseen ja hoitoon. Keino välittää terveystietoa ja pitää yllä julkista.
Pitäisikö terveyseroja pyrkiä kaventamaan. Miten
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
TERVEYDEN EDISTÄMINEN = Julkinen
Mikä näistä mielestäsi kuvaa terveyttä? Perustele.
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
Potilaan oikeudet / Terveydenhuollon eettisiä kysymyksiä
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Terveystiede oppiaineena
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
Te3 TERVEYS JA TUTKIMUS-KURSSI
Näkökulmia vastaamiseen
Työhyvinvointi …turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset työntekijät ja työyhteisöt tekevät hyvin johdetussa organisaatiossa.
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
KUNTOUTUKSEN PALVELUJÄRJESTELMÄ
Opiskeluhuollon palvelut
KOTITEHTÄVÄN VASTAUKSET
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Esityksen transkriptio:

Mikä näistä mielestäsi kuvaa terveyttä? Perustele.

Terveyden kolme ulottuvuutta emotionaalinen mentaalinen henkinen

Terveys… Tasapainona Hyvinvointina

Terveys... Voimavarana/pääomana Tehtävänä

Terveys… Toimintakykynä

Subjektiivinen, koettu terveys Objektiivinen, mitattu terveys

Kuka on sairas? vuotias pankkivirkailija… -Kärsii ajoittaisista ja työtä haittaavista harha-aistimuksista, hakeutuu itse hoitoon, mutta lääkärissä ei todeta fyysistä, vikaa, vammaa tai tautia vuotias mies… - Tekee työnsä säännöllisesti toimistossaan, palaa kotiin, nauttii aterian ja viettää illat ja viikonloput television äärellä, työpaikan vuosittaisissa terveystarkastuksissa ei ole todettu mitään tautia, eikä mies tunne itseään sairaaksi vuotias toimittaja… - Vammautunut auto-onnettomuudessa, toinen jalka amputoitu ja osittain halvaantunut, asuu vammaisille suunnitellussa asunnossa ja vakuutus korvaa menetetyt tulot, kirjoittaa säännöllisesti vammaisten lehtiin, on aktiivinen ja tyytyväinen elämäänsä.

s. 13 Promootio = Terveyden edistäminen 1. Terveysosaamisen kehittäminen 2. Terveyttä edistävä päätöksenteko 3. Terveyttä tukevien ympäristöjen rakentaminen 4. Terveydenhuollon kehittäminen 5. Yhteisöllisyyden lisääminen

Terveyden edistäminen koulussa 1. Terveys- osaaminen Terveystieto ja liikunta Opettajien TYHY-toiminta Kouluruokailu; tarjonta, teemat, hygienia, välipalat Terveystiedotus, ajankohtaiset asiat, asiantuntijat 2. Päätöksen- teko Kurssitarjonta, tuntimäärät, painotus, valinnaisuus, lukujärjestys, ryhmäkoot, sijaiset Oppilaskunta Yhteissuunnittelu 3. Ympäristöt Liikenneympäristö Piha, viheralueet Käytävät, luokat, ruokala, kuntosali, kirjasto, oleskelu- ja lepotilat, wc:t – siisteys, viihtyisyys, toimivuus Ergonomia; sisäilma, lämpötila, valaistus, akustiikka Opettajien työskentelyolot ja työvälineet 4. Terveyden- huolto Kouluterveydenhoito; th, lääkäri Oppilashuolto, psykologi, kuraattori Opetuksen tukipalvelut, opinto-ohjaus, ryhmänohjaus Tutortoiminta 5. Yhteisölli- syys Oppilaskunta, tutorit, kerhot Kodin ja koulun yhteistyö Sidosryhmät, yhteistyö ympäristöön Tapahtumat Tasa-arvo

s. 13 Preventio = sairauksien ehkäiseminen 1. Primaaripreventio Ehkäistään ennakolta Kohdistuu terveisiin Esim. neuvonta, valistus, rokotukset, turvatoimet… 2. Sekundaaripreventio Hoidetaan varhaisvaihe – hidastetaan ilmenemistä, estetään etenemistä Kohteena riskiryhmät, lievästi sairaat Esim. seulonnat, omahoito, seuranta 3. Tertiaaripreventio Minimoidaan haittoja – estetään pahenemista ja lisäoireita Kohteena sairastuneet Esim. lääkehoito, laitoshoito, kuntoutus

Terveyden edistämisen kokonaisuus Mahdollisuuksien luominen Riskitekijöiden ja haittojen ehkäisy Hoito Kuntoutus Promootio Primaaripreventio Sekundääripreventio Tertiääripreventio Voimavara- ja terveyslähtöisyysRiski-, oire- ja sairauslähtöisyys