Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YMPÄRISTÖTAIDE PUBLIC ART YHTEISÖTAIDE OSALLISTAVA TAIDE
Advertisements

PROSENTTI TAIDETTA RAKENTAMISEEN –
Kreikan taide Tieto Kreikan taiteesta on melko puuttellista, koska suuri osa esineistä ja rakennuksista on tuhoutunut tai kadonnut. Parhaiten tunnetaan.
Vuorovaikutus.
Vuorovaikutus.
Nykytaide -Mitä se on?.
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
YMPÄRISTÖTAIDE ”Taidetta siihen paikkaan ja siitä paikasta, johon teos sijoittuu.” (Kaija Hannula, 1995) Ilmiö, teos tai tapahtuma, joka käyttää ympäröivää.
KUVATAIDEKOULU Kirsi Vihervirta. Perustettu v Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton jäsen (liitto perustettu v. 1982) Rauman kansalaisopiston.
1 Sektorin nimi Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja Syksy 2009/Kevät 2010.
Taidefilosofia IX Dos. Timo Kaitaro ja , klo , U 40 Sali 4.
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
1 Sektorin nimi. 2 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2009.
TIETOSARJAKUVA Piirrä paperiin reunat. Katso tarkasti, että alueet "sulkeutuvat". LYIJYKYNÄLLÄ! Mieti kuvatekstit. 1) 2) 3) 4) Kirjoita tekstit. Laita.
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
KuvataideKuvataide. 8.Lk Muotoilu -rakennellaan ja muotoillaan -työstetään eri materiaaleja mm. Lasia, savea, jäätä jne. Tehdään: -pienoismalleja -käyttöesineitä.
Keskiajan taiteesta Fokus Jumalan ja maailman suhde; hieraattisuus
21. Kulttuuriala s. 96‒99 Kulttuuriala.
Sommittelu.
Poliittinen tutkielma. Tieteellisempi ote Spinozan viimeinen teos, Tractatus politicus, jäi kesken hänen kuollessaan. Nimensä mukaisesti se on paluuta.
1700 – luvun kulttuuria Ruotsi-Suomessa:
Tuula Marila PROSESSIKIRJOITTAMINEN. Tuula Marila Kirjoittaminen on monivaiheinen prosessi 1.Valmistautuminen -muistin virkistäminen ja.
PalloviestiV3+ Muodostakaa jono ja kuljettakaa palloa päänne päälle jonon ensimmältä jonon viimeiselle ja palauttakaa pallo ensimmäiselle kuljettaen sitä.
Saksa 1920-luvulla Ekspressionismi. Ekspressionismi taidesuuntauksena alkoi n teatterin ja maalaustaiteen tyylinä; eri Euroopan maissa, mutta erityisesti.
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
F jatkuva välillä [a,b] y = f(x), suorat x = a ja x = b rajoittavat alueen + x – akseli Pyörähdys x-akselin ympäri Suora ympyrälieriö, jolla äärettömän.
KU1 / Akryylimaalaus ”KATSE”
Modernismin tulo Suomeen
Yhtäläisyyksiä ja eroja Sari Toivakka,  Tarkastellaan asioiden yhtäläisyyksiä ja eroja  Kerrotaan havaituista asioista rinnakkain  Ensin esitellään.
Modernismi Määrittelyä Taiteen, kirjallisuuden ja yhteiskunnan totaalinen uudistaminen johon kuului yksinkertaisuus Tyyliltään vapaampaa, ”rajojen.
ÄI Kuvan analyysi ja tulkinta Lähtökohtia tulkinnalle: Aihe Tekijä Tekniikka (maalaus, piirros, valokuva, taidegrafiikan menetelmät jne.) Käyttötarkoitus.
Fysiikassa kaikkia aineellisia olioita sanotaan kappaleiksi Kappaleita voivat olla.
Egyptin kirjoitustaito, käsityöt ja taideteokset.
Modernismi ja populaarikulttuuri s Modernismi 1920-luvulla 1920-lukua kutsutaan modernismin vuosikymmeneksi: kaupungit kasvoivat, autot ja lentokoneet.
Kuva-analyysi / Taneli Tuovinen. Mitä kuvassa analysoidaan?
KULTTUURIN PIRSTOUTUMINEN
OPETUSMATERIAALIA KÄSITYÖN SUUNNITTELUUN
JAPANILAISEN KULTTUURIN OMALEIMAISUUS
Kirjallisuuden käsitteitä
Tutkielman teko-ohjeet
Modernin maailman taide
Salibandy.
Suomen taiteen kultakausi
Kuva aineistona esseekokeessa
Rokokoo 1700-luku.
KERTOJA Kirjailijan tekstiä varten luoma puhuva tai kirjoittava ääni, joka vastaa tekstin kerronnasta.
Rokokoo Reetta Kähkönen LV15L Jean-Antoine Watteau.
Kartografian historia
Leonardo da Vincin maalauksia
Nykyaikaa etsimässä.
EKSPRESSIONISMI saksalais-pohjoismaalainen virtaus Euroopassa
IMPRESSIONISMI syntyi 1870 –luvulla Pariisissa
Elokuvakurssin kurssisuunnitelma
Kirjallisuus vaikuttajana: draama, proosa ja runous
Kirkkoarkkitehtuuri ja kirkkotaide
Eksistentialismi Eero Jussila.
KUVATAIDE valinnaisena oppiaineena
Kvanttimekeaaninen atomimalli
Historia2 Eurooppalainen ihminen
Vuorovaikutus.
VINCENT VAN GOGH syntyi Alankomaissa v. 1853
aihe tekstiä SmartArt-kuva, jossa on kuvia punaisella taustalla
klo , Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, sali 313
Teknologian opetuskäyttö
Amos Andersonin taidemuseo
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN
Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
Aida Nuutinen, Enni Anttila & Anton strömmer 16g
[Klubin nimi tähän] Jäsenkyselyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907

Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin suuntaus 1900-luvun alussa. Nimeä käytettiin aluksi ironisena kommenttina. Kubistisessa taiteessa esineet hajotetaan, analysoidaan ja kootaan uudelleen pelkistyneessä muodossa. Taiteilija kuvaa aiheen yhden kiinteän näkökulman sijasta samanaikaisesti monesta kulmasta yrittäessään esittää sen mahdollisimman täydellisesti. Usein tahojen tai tasojen pinnat leikkaavat toisensa kulmissa, joissa ei voi havaita syvyyttä. Tausta ja esineet tai hahmo tunkeutuvat toisiinsa luoden moniselitteisen onton tilan, joka on ominaista kubismille. Kubismin kehittivät Pablo Picasso ja Georges Braque. Ensimmäisenä kubistisena maalauksena pidetään Picasson teosta "Avignonin naiset" (1906–07). Kubismin katsotaan päättyneen ensimmäisen maailmansodan alkamisen (1914) aikoihin. Nykyisen Tšekin alueella kuitenkin kehittyi omalaatuinen kubismin suuntaus, jonka teokset kattoivat enemmän taiteenaloja kuin Euroopan kubismi yleensä.

Kubismin vaiheita 1.1 Fasettikubismi (n. 1907–09) 1.2 Analyyttinen kubismi (n. 1910–12) 1.3 Synteettinen kubismi (n. 1912–14) 2 Tšekkiläinen kubismi

Fasettikubismi: Paul Cézanne

Fasettikubismin lähtökohtana oli Cézannen taide ja hänen neuvonsa "tulkita luontoa lieriön, kartion ja pallon avulla".

Analyyttinen kubismi : Fernand Léger Analyyttisen kubismin väriasteikkona oli harmaanruskea ja kohteina yksinkertaiset asetelmat.

Synteettinen kubismi : rikkaampI väriasteikko, kollaasin synty

Pablo Picasso

omakuva

Pablo Picasso

omakuva

Pablo Picasso muotokuva

Pablo Picasso muotokuva

Pablo Picasso muotokuva

Pablo Picasso muotokuva

Omakuva Omakuva kubistiseen tyyliin - Oma Picasso -muotojen hajottaminen ja kokoaminen pelkistetyssä muodossa, -monta näkökulmaa samanaikaisesti, -ei syvyysvaikutelmaa -tausta ja hahmo tunkeutuvat toisiinsa luoden uuden -moniselitteisen tilan, - -kohde kierretään ympäri ja eri puolet kuvataan eri kuvakulmista. -MUSTAN KÄYTTÖ -LYHYT VIIVA Luonnos A4 (useampia) – TYÖ A3, -vesiliukoiset huopakynät/ väriliidut