Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuva aineistona esseekokeessa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuva aineistona esseekokeessa"— Esityksen transkriptio:

1 Kuva aineistona esseekokeessa
Leonardo da Vincin Mona Lisasta (s. 1) on tehty monia muunnelmia (s. 16). Pohdi niiden suhdetta alkuperäisteokseen. Vanhoja yo-tehtäviä Erittele taiteilijaryhmä AES+F:n teosta Panorama #4 sarjasta Viimeinen mellakka 2 (Last Riot 2) (s. 1 ja 16) kannanottona maailman nykytilaan. Erittele kansien (s. 1 ja 16) mainoskuvia ja pohdi, miten Suomea markkinoitiin ulkomaille ja 1940-luvulla. Pohdi eri puolilla maailmaa elävien lasten kasvuympäristöä kansissa olevien (s. 1 ja 12) valokuvien avulla Pablo Picasso naisen kuvaajana Käytä aineistona yhtä tai useampaa kuvaa (s. 1 ja 16).

2 Kuva aineistona – yleisohjeita Tehtävänantona Erittele ja tulkitse
Esittele lyhyesti alussa kuva lukijallesi, 1. viite täydellinen: kuvan laji, aihe ja tekijä sekä konteksti Erittele kuvaa ja tee hyvät muistiinpanot Erittele: kuvan toimijat, elementit, miljöö, kuvakoko, kuvan muotokieli, kuvakulma, sommittelu, värit ja niiden merkitys, jakaminen pintoihin, rajaus, tyhjän tilan merkitys jne. Erittelyn jälkeen muovaa tulkintasi: Mitä on kuvan perusviesti? Mikä on sen tavoite?

3 Markku Laakso: Kaatunut puu, lapintyttö ja Elvis
OLEELLISTA KYSYÄ ITSELTÄÄN KYSYMYSTÄ MIKSI TULKINTANI kuvan perustiedot ensivaikutelmani rajaus Markku Laakso: Kaatunut puu, lapintyttö ja Elvis 2007 muotokieli elementit sommittelu värit kuvakoko tyhjä tila

4 Perus- analyysin etene-minen

5

6

7

8

9

10

11 Vuoden lehtikuva 2014, Heidi Piiroinen

12 Meeri Koutaniemen kuva kuvareportaasista, joka käsittelee tyttöjen ympärileikkauksia Keniassa.

13 Touko Laaksosen (Tom of Finland, 1920-1991) homoerotiikkaa:

14 Kaatunut puu, lapintyttö ja Elvis (Markku Laakso, 2007)


Lataa ppt "Kuva aineistona esseekokeessa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google