Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Osaava Varsinais-Suomi II-hanke MAJOITUS- JA RAVITSEMISALALLA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Osaava Varsinais-Suomi II-hanke MAJOITUS- JA RAVITSEMISALALLA"— Esityksen transkriptio:

1 Osaava Varsinais-Suomi II-hanke MAJOITUS- JA RAVITSEMISALALLA
Winnova / Niina Tuomola Raseko / Riitta Niemelä Salon seudun ao / Hilkka Laine TAI aiku / Marja Kinnunen

2 Hankkeen tavoite ”Tavoitteena on, että hankkeen lopussa on rakennettu toimintatapa, jolla pystytään kokoamaan sekä oppilaitoskohtaisesti että alueellisesti ammatillisen koulutuksen henkilöstön kehittymis- ja koulutustarpeet. Osaava Varsinais-Suomi II -hankkeessa toteutetaan tarpeiden pohjalta nousseita kehittämistoimenpiteitä mm. täydennyskoulutusten avulla.”

3 Työryhmän näkökulma Tavoitteena hankkeessa on kartoittaa tulevaisuuden työelämän haasteita MaRaTa-alalla eli sitä, minkälaista osaamista tämä edellyttää organisaatioiden opetushenkilöstöltä: keittiöopettajat (sekä suurkeittiöt että ravintolat) saliopettajat vastaanottotyön opettajat Kartoituksen perusteella suunnitellaan alueellisia koulutuksia opetushenkilöstölle Päähuomio substanssiosaamisessa

4 Kartoitusten ja kyselyiden toteutukset
Haastattelut: Asiasta keskusteltu ja kyselty TAIn ja Rasekon alan ammatillisissa neuvottelukunnissa Kirjalliset kyselyt: Hotellipäälliköitä 2 hlöä Sokotelin henkilöstöpäällikkö Turun seudun kiinteistöpalvelut Oy:n ja Raision kaupungin henkilöstön haastattelut (n 20 henkilöä) Majoituspalvelun opettaja pääkaupunkiseudulta Rasekon lehtoreiden ja kouluttajien haastattelut Sskky / amo lehtoreiden haastattelut Sskky / amo keskeiset työssäoppimispaikat, webropol-kysely (vastannut 7, lähetetty 30) Winnova / amo lehtoreiden ja opettajien kysely (vastannut 6 opettajaa) Winnova työssäoppimisen ohjaajien haastateltu 6 eri työpaikalla (n. 10 hlö) Tiedonkeruu opiskelijoilta: Kyselyt päättäville ryhmille (TAI 2 ryhmää, Sskky 3 ryhmää, Winnova 8 opiskelijaa, Timali 1 ryhmä Käytetyt tutkimukset: Matkailu- ja ravitsemisalan osaamistarveraportti (OPH 2012) Niemelä, Riitta (2011). Työvoimapoliittisen koulutuksen vaikuttavuus työllistymiseen. Opinnäytetyö (YAMK). Turun ammattikorkeakoulu.

5 Substanssikapeikot RAVINTOLAn keittiö
fine dining elämysruoka elintarviketuntemus elintarvikekemia erityisruokavaliot tuloksen muodostumisen perusteet ja kustannuslaskenta (sisällytettynä ammatin opetukseen) uudet koneet ja laitteet (ravintolapuoli)

6 Substanssikapeikot RAVINTOLAn sali
myyminen barista kevyt-sommelier erityisruokavaliot tuloksen muodostumisen perusteet ja kustannuslaskenta (sisällytettynä ammatin opetukseen)

7 Substanssikapeikot SUURTALOUS
elintarviketuntemus (elintarvikkeiden elinkaari) uudet valmistusmenetelmät (mm cook &chill) uudet laitteet uudet raaka-aineet hankinnat logistiikka (palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot – pakkaaminen) tuloksen muodostumisen perusteet ja kustannuslaskenta (sisällytettynä ammatin opetukseen)

8 Substanssikapeikot MAJOITUSPALVELUT
IT- ja SoMe-osaaminen, viestintä turvallisuusasiat ympäristötietoisuus/kestävä kehitys asiakaspalvelussa persoonallisuus, yksilölliset tarpeet -> erikoistunut asiakaspalvelu myyntiosaaminen monikulttuurisuus hotellijärjestelmät varauskanavat tuloksen muodostumisen perusteet ja kustannuslaskenta (sisällytettynä ammatin opetukseen) lainsäädäntö- ja sopimusosaaminen

9 Koulutuspäivä! Aiheena OIVA sekä some
Uusia tuulia ja työkaluja opetuskäyttöön, some + tvt (prezi,wikit ja blogit). Kouluttajana Lasse Vallemaa/ Winnova Vkolla 36 Työryhmä Riitta Niemelä / Timali ja Niina Tuomola / Winnova Huom! Tämän järjestämisessä on ollut ongelmia! Asiaa työstetään edelleen ja ilmoitetaan heti, kun jotain (pvm) varmistuu!

10 Kiitos.


Lataa ppt "Osaava Varsinais-Suomi II-hanke MAJOITUS- JA RAVITSEMISALALLA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google