Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co"— Esityksen transkriptio:

1 Järjestökoulutus 18.11.2010 Pieti & Korhonen Co
Perehdyttäminen Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co

2 Perehdyttäminen Perehdytys on paras osaamisen siirtämisen keino.
Toimintatavat, kulttuuri ja hiljainen tieto siirtyvät luontevimmin tätä kautta. Hyvin toteutettuna perehdyttäminen innostaa toimintaan ja lisää yhteisöllisyyttä. Toiminnan selkeys lisää toimijoiden jaksamista ja tähän myös hyvä perehdytys tähtää.

3 Miksi (järjestön kannalta)
Toimijat pääsevät nopeammin sisälle järjestön toiminnan saloihin. Innostuneita toimijoita Turvaa järjestön toiminnan laatua. Tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta ulkopuolelta tulevalta henkilöltä  hyödyntää tulokkaan tuoreita silmiä ja näkemyksiä.

4 Miksi (toimijan kannalta)
Auttaa pääsemään mahdollisimman tehokkaasti kiinni toimintaan. Auttaa toimijaa rajaamaan mitä hänen tehtäviinsä kuuluu sekä mitkä hänen mahdollisuutensa ja velvollisuutensa ovat. Mahdollistaa uusien toimijoiden kaipaaman hiljaisen tiedon siirtymisen kokeneemmilta toimijoilta uusille. Antaa tunteen, että minusta välitetään. 

5 Miten perehdytetään Suunnitelmallisuus ”Selvät” perehdyttäjät
Aihealue kohtaiset perehdyttäjät Yleiset perehdyttäjät Kaikkia perehdytetään, hyvin! Prkl! ÄRRR! Tai parrakas Tapio (mörökölli) sinut perii! Ajankohta… Alkuvuodesta rennosti esim. saunaillassa Vanhempien toimijoiden hyväksikäyttäminen perehdyttämisessä (jo rekryvaiheessa)? Myös yksikön johtaja tms. on hyvä pyytää paikalle.

6 Que?! Tärkeää on, että uusi toimija saa tarpeeksi tietoa järjestöstä ja toiminnasta, jotta hän kiinnostuu siitä ja että hänen olisi helppo tulla mukaan toimintaan. Perehdytyksessä on hyvä mainita myös, että kukaan ei ole vapaaehtoisuuden vanki: toiminnassa voi olla mukana sen verran kuin itsellään on mahdollisuuksia sekä aikaa. Luottamustoimen mukana tulee vastuita ja velvollisuuksia, jotka tulee hoitaa Mutta myös tulee niitä etuoikeuksia ja mainetta & mammonaa, 10 neitsyttä ja karkkipussi

7 Da perehdytys Perehdyttämisessä tulisi olla:
uusiin toimijoihin tutustuminen järjestöön perehdyttäminen (toiminta-ajatus, arvot, mitä järjestö tarjoaa ja mitä toiminta antaa) toimijan tehtävät ja mahdollisuudet mitä toimijalta odotetaan vaikuttamis- ja kehittämismahdollisuudet (toiminnan vaikuttavuus, ”maalit”) sidosryhmät mitä itse haluat tehdä?

8 Perehdytys työkaluja Toimintasuunnitelmat ja -kertomukset
Perehdytyskansiot Legendat Pehmonalle


Lataa ppt "Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google