Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna"— Esityksen transkriptio:

1 LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna 29.1.2014

2 Meidän koulu haluaa olla hyvä koulu
Työntekijä haluaa onnistua ja kehittyä työssään hyödyntää omia vahvuuksiaan saada kannustavaa palautetta Meidän koulu haluaa olla hyvä koulu

3 Mistä seuraavat kommentit kertovat…?
Ei näin ole ennen toimittu Mihin kehystä kohdennetaan? Kaksoistunnit sopii paljon paremmin liikuntaan Kuntotunnit - entäs lajitaidot? Työpäivä tulee 15 min pidemmäksi Enemmän välituntivalvontoja Ihan kiva … kokeile vaan! Koskeeko tämä minua, kun en opeta liikuntaa?

4 Peli- ja leikkivälineet katoavat ja ovat hujan hajan
Jääkö rahaa muuhun? Nehän haisee hielle, jos ne juoksee välitunnit Tulee liikaa muutoksia kerralla Ei jää aikaa perustyöhön Miten vaikuttaa minun työnkuvaani? Kuka vastaa, jos jotain sattuu?

5 Koulupäivän liikunnallistaminen
Osa henkilökunnasta liikkuu osaamis-alueensa ja mielenkiinnon kohteidensa ulkopuolella Miten saamme myös heille onnistumisen, innostumisen ja osaamisen tunteen?

6 Avaa selaimesta sivu www.poll.si

7

8

9

10

11

12

13 Ratkaistavat kysymykset
Miksi asioita tehdään? Mitä asioita tehdään? Mitä minulta vaaditaan? Miten minun käy?

14 Miksi? Koulupäivän aikaisen liikkumisen vaikutukset
Ilmapiirin parantuminen koulussa Mielekäs tekeminen vähentää kiusaamista Keskittymiskyky paranee Positiiviset vaikutukset oppimistuloksiin Terveydelliset vaikutukset

15 Mitä? Luodaan tavoitteet ja aikataulu toiminnalle
Valitaan keskeiset kehittämiskohteet Sovitut asiat kirjataan ylös Tarvittaessa voidaan sopia ajallisesta kokeilusta ja uudelleen tarkastelusta

16 Mitä minulta vaaditaan?
Kaikkien ei tarvitse olla liikkumisen kehittäjiä. Mahdollisuus myös muuhun kehittämiseen ja oman osaamisen esille tuomiseen Avoin keskustelu Mihin kukin haluaa sitoutua? Mihin jokaisen pitää sitoutua? Koulun, opetuksen ja toimintakulttuurin kehittäminen kuuluu kaikkien tehtäviin.

17 Miten minun käy? Onko koulun kehittäminen
asiakas- vai toimijakeskeistä?  Kaikki voittaa

18

19 Kehittämisen askelia …
Oppilaiden osallistaminen Toimintakulttuuri kulkee oppilaspolvien mukana Vastuunjako Kaikilla oma rooli kokonaisuudessa (tikkataulumalli) Kehittämistiimi, vastuu ei yksittäisellä toimijalla Ei itsestään selvyyksiä Tekijöiden vaihtuessa ei tiedetä, mitä aiemmin on kehitetty.

20 Mukana arjessa Kokouskulttuuri
Yhteinen keskustelu Kehittäminen, toiminta ja arviointi ovat läsnä koko lukuvuoden ajan Ei rakenneta yksittäisiä toimenpiteitä vaan luodaan syvemmälle meneviä toimintatapoja ja -kulttuuria Kirjaukset koulun toimintasuunnitelmaan Pitkän tähtäimen suunnitelma. Annetaan aikaa toimintakulttuurin ja -tapojen muodostumiselle sekä tuloksien syntymiselle.

21 Yhteistyö huoltajien kanssa
Tuki toiminnalle Verkostoituminen ja kouluttautuminen Vahvistaa osaamista ja tuo laatua kehittämiseen Ulkoinen ja sisäinen palaute Uskoa omaan tekemiseen

22 Henkilökunnan yhteinen liikkuminen
Liikuttavan hyvä henkilökunta? Liikutettavan hyvä henkilökunta? Liikkuva henkilökunta? Liikuttava henkilökunta?

23


Lataa ppt "LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google