Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen."— Esityksen transkriptio:

1 KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen Ymmärtävä lukeminen, kuinka sujuvasti hakija kykenee tekemään päätelmiä lukemansa tekstin perusteella, opiskelun teoriahaasteet Silmän ja käden yhteistyökyky, kuinka paljon hakijalla on sorminäppäryyttä ja kuinka tarkkaa on hänen käsillä työskentelynsä Looginen päättelykyky, kuinka helposti hakija kykenee havaitsemaan asioiden yhteyksiä ja tekemään päätelmiä niiden perusteella Matemaattinen käsitys- ja päättelykyky, kuinka paljon hakijalla on kykyä laskutoimitusten suorittamiseen ja matemaattisten suhteiden ymmärtämiseen, lähihoitajilla ELINTÄRKEÄ TAITO!! Ideointikyky, kuinka paljon hakijalla on kykyä tarkastella asioita eri näkökulmista ja ajattelussa on joustavuutta Visuaalinen havainnointi ja päätöksenteko, kuinka paljon hakijalla on hahmotuskykyä sekä paljon nopeutta ja tarkkuutta löytyy työskentelyyn

2 Toiveikkuus keskeisin ja merkityksellisin Tulos vahva (4-5): henkilö selittää epäonnistumiset hetkittäisinä ja erikoistapauksina, jolloin onnistumisen mahdollisuuksien näkeminen jatkossa helpompaa Tulos heikko (1-2): henkilö näkee epäonnistumisten syyt laajempina ja yleisempinä, mikä heikentää toimintakykyä ja onnistumisen mahdollisuuksien Havaitsemista.

3 Testit Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen Ymmärtävä lukeminen, kuinka sujuvasti hakija kykenee tekemään päätelmiä lukemansa tekstin perusteella, opiskelun teoriahaasteet Silmän ja käden yhteistyökyky, kuinka paljon hakijalla on sorminäppäryyttä ja kuinka tarkkaa on hänen käsillä työskentelynsä Looginen päättelykyky, kuinka helposti hakija kykenee havaitsemaan asioiden yhteyksiä ja tekemään päätelmiä niiden perusteella Matemaattinen käsitys- ja päättelykyky, kuinka paljon hakijalla on kykyä laskutoimitusten suorittamiseen ja matemaattisten suhteiden ymmärtämiseen, lähihoitajilla ELINTÄRKEÄ TAITO!!

4 Ideointikyky, kuinka paljon hakijalla on kykyä tarkastella asioita eri näkökulmista ja ajattelussa on joustavuutta Visuaalinen havainnointi ja päätöksenteko, kuinka paljon hakijalla on hahmotuskykyä sekä paljon nopeutta ja tarkkuutta löytyy työskentelyyn HAASTATTELU Tutkimuskohteena motivaation jäsentyneisyys ja realistisuus alalle sekä kontakti Haastattelussa.Hakijat saavat valintakoekutsun yhteydessä ns. Valmistavan tehtävän, jossa on aiheeseen perehtyviä kysymyksiä. Haastattelu kestää n. 10 minuuttia, kestossa on yksilöllistä vaihtelua esille nousseiden sisältöjen perusteella Haastattelun pisteytys 1-5, tulos 1 on aina hylätty ja lähihoitajilla yleisimpiä hylkäämisen syitä ovat Terveys ei täytä alan vaatimuksia esim. psyykkiset sairaudet, jotka muodostavat potilasturvallisuusriskin Toistuvat erilaiset elämänhallinnan vaikeudet Estyneisyys tai muuten epärelevantti käytös haastattelutilanteessa Pakkohaku, joka liittyy usein työvoimapoliittisiin syihin

5 motivaation jäsentyneisyys -kuinka vahvaa on henkilökohtainen kiinnostus opintojen sisältöihin ja sen jälkeisiin työtehtäviin -edellyttää itsetuntemusta sekä riittävää tietoisuutta koulutuksen ja työn haasteista - näkyy usein jo erilaisina alan harrastuksina hyvin nuoresta lähtien motivaation realistisuus - onko hakija miettinyt miten opiskelun käytännön järjestelyjä riittävästi mm. aikuisilla harjoittelun vaatiman alalla työskentelyn - mahdollisten rajoitteiden huomioiminen esim. psyykkiset ja fyysiset sairaudet, erilaiset toistuvat elämän hallinnan vaikeudet, päihdeongelmat, jotka heikentävät kykyä kantaa vastuuta toisen ihmisen elämästä

6 Soveltuvuuskokeen lopputulos, joka on muodostettu kaikista kolmesta em. osa-alueesta ilmoitetaan asteikolla 1-10 Tulos 1 =Hylätty = Suoriutuminen oli selvästi alle hakijoiden keskitason. Esille nousi selviä alalla ja opinnoissa jaksamisen ja menestymisen riskejä. Hakijan tulee ennen alan opintoihin hakeutumista yrittää kehittää esille nousseita kehitystehtäviä. Tulos 2-4 = Suoriutuminen oli alle hakijoiden keskitason. Hakija tarvitsee tukea ja enemmän työtä pärjätäkseen alan opinnoissa. Hänellä on joitakin heikkouksia, jotka voivat rajoittaa alan eri tehtävissä onnistumista. Tulos 5-6 = Tavanomainen, keskitason tulos, joka tukee menestymistä riittävästi alan opinnoissa. Hakijalla on paljon vahvuuksia alalle, mutta myös joitakin kehitystehtäviä tai heikkouksia Tulos 7-8: Suoriutuminen oli jonkin verran keskitasoa parempi. Tulos tukee hakijan onnistumista opinnoissa hyvin. Hänellä on myös hyvät edellytykset jaksaa ja menestyä alan erilaisissa haasteissa. Tulos 9-10: Hakijalla on erityistä kyvykkyyttä ja menestymisennuste on hyvin vahva. Hakijalla on paljon vahvuuksia alalle ja hänen edellytyksensä jaksaa ja onnistua niin opinnoissa kuin myöhemmin työelämässä ovat erittäin hyvät.

7 Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden AMK tasolle ja yliopistoon


Lataa ppt "KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google