Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mohammed Kertoo itsestään:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mohammed Kertoo itsestään:"— Esityksen transkriptio:

1 Mohammed Kertoo itsestään:
-35v mies, kotoisin Marokosta, asunut Kuopiossa vuoden -perheeseen kuuluu suomalainen vaimo ja 2 lasta pientä lasta -käynyt peruskoulun (8v) Marokossa ja suorittanut kokin ammatillisen koulutuksen Marokossa (2v) -työkokemusta kokin tehtävistä Marokosta 7v : ollut kokin tehtävissä ravintolassa, koulussa ja hotellissa Haluaa päästä Suomessa kokin tehtäviin Mohammedin tarina ja siihen liittyvät tehtävät: kuuntelu ja kysymykset sisällöstä, vaihtoehdot (a, b, c )

2 Ammatillinen lisäkoulutus
työpaikka näyttötutkinto Ammattikoulu Oppisopimus- koulutus Osaamisen tunnistaminen Alalle ohjaava koulutus VALMA ammatilliseen peruskoulutukseen valmistava koulutus

3 VALMA Maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmistava koulutus Kouluttaja kertoo lyhyesti, mikä VALMA on ja mitä VALMAlla opiskellaan ja kenelle VALMA soveltuu (kuunteluharjoitus ja tehtävät/teksti) hakulomake VALMAAn ja sen täyttämiseen opastus & selkokielistäminen (hakemuksen täyttämisen harjoitus) YKI-testi ja siihen valmistautuminen, linkki YKItreeneihin Ilmoittautuminen YKI:in ( Esimerkkejä muista testeistä, joita VALMAlla voi suorittaa (esim. hygieniaosaamistesti, työelämäsertifikaatti…linkit netissä oleviin itseopiskelumateriaaleihin) Mohammed kertoo koulutuksen jälkeen, mitä hän on oppinut???

4 Catering-alalle ohjaava koulutus, työvoimapoliittinen koulutus
Mohammed etsii mol.fi –sivuilta sopivan koulutuksen itselleen (työvoimapoliittisen koulutuksen esite mol.fi –sivuilta, tekstinymmärrys..hakuaika, opiskelijapaikat, koulutuksen alkamis- & päättymispäivä jne..) + tehtäviä Mohammed hakee työvoimapoliittiseen koulutukseen : hakulomake ja sen täyttäminen (perusteellisemmin, oma motivaatio ”miksi haluan kurssille”) Kutsukirje työvoimatoimiston haastatteluun (malli kirjeestä ja siihen liittyvät tehtävät) Haastattelu kurssille?? (Haastatteluharjoitus, mallikysymyksiä, joihin opiskelija itse vastaa suullisesti)

5 Ammatillinen peruskoulutus
Suomen koulutusjärjestelmä –kaavion esittely (puheena ja kaaviona, joka ”kasvaa”) Yhteishaku, linkki haenyt –sivustolle ja sen esittely, maahanmuuttajien joustava haku? Maahanmuuttaja kertoo opiskelukokemuksestaan ammattikoulussa esim. keittiöalalla tai opinto-ohjaaja kertoo opiskelusta ammattikoulussa (sen korostaminen, että ammattikoulu ei ole vain nuorille?) Mohammedin suomalainen kaveri kertoo oman koulutushistoriansa. (teht. opiskelija täydentää koulutustaulukon)

6 Osaamisen tunnistaminen
Mohammed juttelee ammattiopettajan kanssa työkokemuksestaan ja koulutuksestaan Marokossa. Ammattiopettaja tekee arviota Mohammedin osaamisesta ja he suunnittelevat yhdessä Mohammedin jatkoa, osaamiskartoitusta (kuullun ymmärtäminen?) Opettaja kertoo näyttötutkintojärjestelmästä selkokielellä tai tekstinymmärtäminen? oman osaamisen tunnistaminen, osaan.fi?? (vaikea) tai isok.fi sivut (muutamia ammattisanastoja?) Tähän vinkkejä Annilta mitä voitaisiin lisätä!!

7 Ammatillinen lisäkoulutus
Mohammed on jo työssä Rossossa, mutta hän haluaa opiskella lisää erityisruokavalioista Keskustelu työnantajan kanssa lisäkoulutuksen tarpeesta Mitä ammatillinen lisäkoulutus tarkoittaa, kuka voi suorittaa ja missä ko. koulutusta on tarjolla

8 Näyttötutkinto Mohammed suorittaa näytön työpaikallaan Rossossa
Mikä on näyttö ja mitä se käytännössä tarkoittaa -> kenelle sopiva? (sanastotehtävä, ymmärtäminen) Opettaja ohjeistaa Mohammedin näyttöön Mohammed kertoo itse näytön jälkeen oman arvion siitä, kuinka näyttö meni: mikä oli helppoa, mikä vaikeaa (kuunteluharjoitus) Yhteinen loppukeskustelu työnantajan, opettajan ja Mohammedin kanssa tai työnantajan analyysi Mohammedin taidoista?

9 Oppisopimus Työvoimatoimiston viranomainen suosittelee Mohammedia etsimään oppisopimustyöpaikan ja kertoo Mohammedille mitä opso tarkoittaa (dialogi, sanastoa) Mohammed saa esitteitä ja menee kysymään paikkaa


Lataa ppt "Mohammed Kertoo itsestään:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google