Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat."— Esityksen transkriptio:

1 Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat tms. kilpailuttamisesta koituu tilaajalle/maksajalle laatu- ja hintaetua yleensä enemmän kuin kilpailuttaminen teetättää työtä.

2 Yksityistieprojektin kilpailuttaminen; HANKINTALAKI: On kilpailutettava hankintalakia noudattaen, jos julkisyhteisön (valtio, kunnat) tuki yli puolet ja jos tavara- ja palveluhankinta (murskeet, rummut yms.) on määrältään vähintään 15 000 € ja urakka 100 000 € (21.12.2009 lähtien em. eurorajat todennäköisesti 30 000 € ja 150 000 €) EU-hankintamenettely tulee kyseeseen vai, jos tavara- ja palveluhankinta yli 206 000 e ja urakka yli 5,15 milj. € (ei siis yksityistiehankkeissa juurikaan tule kyseeseen) = Lehti- tms. ilmoituksen lisäksi hankintailmoitus sähköiseen ilmoituskanavaan HILMAan osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi www.hankintailmoitukset.fi

3 Kilpailuttaminen; tarjouspyyntö  Avoin (lehti-ilmoitus tms.) ja/tai rajoitettu menettely (pyydetään tarjous mieluusti väh. 5 urakoitsijalta)  Tarjouspyynnössä syytä olla kerrottu seuraavia asioita Urakan määrittely, suunnitelma (kustannusarvio?) Maksuperusteet Maksuehdot, mahdolliset vakuudet Urakka-aikataulu Tarjouksen voimassaoloaika Pyydetään liittämään tarjoukseensa verovelkatodistus ja todistus eläkemaksuvelvoitteiden täyttämisestä Mihin ja milloin tarjous jätettävä Millä perusteella urakka ratkaistaan

4 Kilpailuttaminen; tarjoukset ja sopimus Tarjousten käsittely kokouksessa Tarjoukset avataan yhtä aikaa esim. hoitokunnan kokouksessa Tarjoaja on jäävi käsittelemään tarjouksia Tehdään kokouksesta pöytäkirja Tarjoajat arvioidaan (kelpoisuus) ja tarjoukset vertaillaan Ratkaisu eli hankintapäätös tehdään niillä perusteilla, joilla tarjoukset on pyydetty Ratkaisu perusteineen lähetetään kaikilla tarjoajille kirjallisesti, mukaan ohje muutoksenhausta markkinaoikeuteen (ks. www.tiehallinto.fi/yksityistiet)www.tiehallinto.fi/yksityistiet

5 Kilpailuttaminen; tarjoukset ja sopimus Hankinnan tai urakan sopimus suositellaan tehtäväksi vasta 21 päivän päästä siitä, kun päätös on tehty. Tämä perustuu siihen, että kilpailun osallistujilla on aikaa arvioida ratkaisua ja hakea mahdollisesti muutosta markkinaoikeudesta. Myös yksityisteiden tiekuntien kannattaa kilpailuttaa hankintansa ja tehdä se varsin huolella. Näin mm. vältytään ikäviltä ja hankkeen aikataulua viivästyttäviltä valituksilta. Kilpailuttamisen voi tiekunta tehdä hyvin itse. Tarvittaessa apua voi tiedustella tieisännöitsijöiltä, metsäkeskuksista yms. osaavila tahoilta.


Lataa ppt "Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google