Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KIRKON HALLINTOVIRKAMIEHET RY:N KOULUTUSPÄIVÄT SEINÄJOELLA 20. –21. 9

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KIRKON HALLINTOVIRKAMIEHET RY:N KOULUTUSPÄIVÄT SEINÄJOELLA 20. –21. 9"— Esityksen transkriptio:

1 KIRKON HALLINTOVIRKAMIEHET RY:N KOULUTUSPÄIVÄT SEINÄJOELLA 20. –21. 9
KIRKON HALLINTOVIRKAMIEHET RY:N KOULUTUSPÄIVÄT SEINÄJOELLA 20.– Uusi hankintalaki Learnpoint Oy

2 Learnpoint Oy lyhyesti:
Perustettu vuonna 1999 Suomalainen, henkilökunnan omistama konsulttitoimisto Liikevaihto: 2006: € Toimipisteet: Helsinki, Tampere, Turku ja Hollola Arvot: Puolueettomuus Rehellisyys Korkea ammatillinen osaaminen Kokemukseen perustuva vankka ammattitaito Suomessa yli 900 asiakasta, joista noin 200 julkiselta sektorilta Vahva kokemus yrityspuolelta on etu myös julkiselle sektorille Toimialalla ainutlaatuinen toimija ”Haluamme olla erilainen vaihtoehto. Varmistamme asiakkaidemme tavoitteiden ja tulosten toteutumisen”

3 Strategiamme Vahvuutemme
Learnpoint Oy:n toiminta perustuu asiakaskeskeisyyteen. Sitoudumme palvelemaan asiakastamme pitkäjänteisesti. Yhteistyö tuo asiakkaallemme tuottoja, säästöjä ja tehokkuutta. Toiminta ja ratkaisut ovat innovatiivisia, henkilöstön tarpeet huomioivia ja auttavat saavuttamaan asetetut tavoitteet. Vahvuutemme Tekninen ja inhimillinen osaaminen Referenssit Kumppanuus: Asiakkaat Palveluntarjoajat Yhteistyökumppanit

4 Uuden hankintalain erityispiirteet
Voimaan (laki julkisista hankinnoista 348/2007) Kansallinen kynnysarvo tavara- ja palveluhankinnoissa euroa, jonka alittavia hankintoja ei tarvitse kilpailuttaa, eikä niistä ole valitusmahdollisuutta. EU-kynnysarvot säilyivät ennallaan. EU tai kansallisen kynnysarvon ylittävät tavara- ja palveluhankinnat tulee ilmoittaa HILMA-palvelussa ( Hankinnan ennakoitu arvo tulee olla tiedossa menettelytapaa valittaessa. Sopimusaika vaikuttaa hankinnan arvon määrittelyyn. ”Vanhan hankintalain” rajoitettu menettelytapa on poistunut, jossa tarjouspyyntö lähettiin vain valituille vastaanottajille. Pakollinen odotusaika hankintapäätöksen ja sopimuksen tekemisen välillä on poistunut (ennen 21 päivää) kansallisen kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa. Hankinnan kohteen määrittely ei saa perustua tuotemerkkiin tai vastaavaan, esim. ”Nokia 1600 GSM-puhelin”.

5 Hankinnan suunnittelu ja haasteet
Asioita on paikoin hoidettu useita kymmeniä vuosia paikallisen toimittajan kanssa ja kynnys kilpailuttaa voi olla korkea. Toimittajien tarjoamien tuotteiden ja palveluiden ominaisuuksissa saattaa olla hyvin merkittäviä eroja. Valittaminen hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen on yleistä. Osa toimittajista tuntee hankintalain huonosti ja tarjousten hylkäämiset tarjouspyyntöön vastaamattomina ovat yleisiä. Hankintoja suunniteltaessa tulee paneutua myös mahdollisuuteen kehittää ja uudistaa hankinnan avulla toteutettavaa palvelua, jotta hankinnalla saavutettaisiin tuottoja, säästöjä ja tehokkuutta. Tekninen osaaminen ja inhimillisten seikkojen huomioiminen on erittäin tärkeää koko hankintaprosessin läpi.

6 Hankinta osakokonaisuuksina vai ei?
Tulee tarkkaan miettiä ja myös tietää, kannattaako hankinta jakaa osakokonaisuuksiin vai niputtaa yhdeksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi telealan osakokonaisuudet ovat aina enemmän tai vähemmän kytköksissä toisiinsa niin teknisesti, kuin hinnoittelultaankin. Toimittajat käyttävät näitä kytköksiä hyödykseen ja päätöksenteko saattaa vaikeutua, ellei asioita määritellä selvästi tarjouspyynnössä. Nykyään saavutetaan toiminnallisia sekä taloudellisia etuja, kun eri osakokonaisuudet yhdistetään järkevästi laajemmaksi kokonaisuudeksi.

7 Tarjouspyynnössä huomioitavaa
Hankinnan kohde tulee määritellä hyvin tarkasti: kohde tulee määritellä ja rajata selvästi, mutta samalla antaa riittävästi vapautta, ettei toimittajia syrjitä tai rajata hyviä toteutusvaihtoehtoja pois riskejä on määritellä vähimmäisvaatimukset liian tiukoiksi tai tehdä ne jotain toimittajaa suosiviksi laatupisteytys määriteltävä realistisesti ja oikeilla painotuksilla taustatiedot ilmoitettava riittävällä tarkkuudella oman työn kustannukset tulee huomioida vs. palveluna hankittaessa muodostuviin kustannuksiin Pitää ymmärtää ja tuntea: tuotteet ja palvelut sekä niiden erityispiirteet toimittajat, heidän palveluidensa ominaisuudet sekä hinnoittelu markkinat, hintataso ja kehityssuunta markkinaoikeuden päätökset, jotka koskevat alan hankintoja

8 Yhteystiedot: Learnpoint Oy www.learnpoint.fi Puh. 0424 1424 1
Jussi Kivimäki Senior Partner Puh Olli Mäkinen Analyst Manager, Partner Puh


Lataa ppt "KIRKON HALLINTOVIRKAMIEHET RY:N KOULUTUSPÄIVÄT SEINÄJOELLA 20. –21. 9"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google