Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Chapter 21: The deinococci and nonproteobacteria Gram negatives

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Chapter 21: The deinococci and nonproteobacteria Gram negatives"— Esityksen transkriptio:

1 Chapter 21: The deinococci and nonproteobacteria Gram negatives

2

3 Deinococcus radiodurans
D. radiodurans Uraani

4 Deinococcus radiodurans
Kestää säteilyä: Useita DNA:n korjaus proteiineja Sekvenssi kopiot

5 Fotosynteettiset bakteerit

6 Fotosynteettiset bakteerit
Chloroflexi: vihreitä rikkittömiä bakteereja Chlorobium: vihreitä rikkibakteereja Rhodospirillum: purppura rikkittömiä bakteereja Chromatium: purppura rikkibakteereja Syanobakteereja (sinilevä)

7 Chloroflexi vihreitä rikkittömiä bakteereja
Anaerobeja

8 Chlorobium vihreitä rikkibakteereja
Anaerobeja 2H2S + CO2  (CH2O) + H2O + 2S Rikki

9 Sinilevä (Cyanobacterium)
Hetercyst NO3- tai NH3-puute: heterocystit typensitoja

10 Sinilevä (Cyanobacterium)

11 Sinilevä (Cyanobacterium)
Tylakoiidit  fykobilosomit Fykobilosomi: valoreaktio Karboksisomi: pimeä reaktio Kaasurakkula Polyfosfaatti: varaenergialähde Glykogeeni: varahiilihydraatti Syanofysin: varatyppilähde (Arg-Asp-polymeerit)

12 Sinilevätoksiinit Hepatotoksiini Nodularin

13 Sinilevätoksiinit Neurotoksiin

14 Paralytic shellfish poison
sinilevä + toksiini Suodattaa vettä  konsentroi toksiinia Esimerkki: simpukat ihminen

15 Chlamydia (klamydia) Ei oma ATP synteesi elementary reticulate body
intermadiate body

16 Chlamydia

17 Spirochaetes (spirokeetta)
Treponema pallidum: syfilis Borrelia burgdorferi: borreliosi (flagella) (ulkomembraani)

18 Spirochaetes:n liikkuminen

19 Borrelia burgdorferi

20 Chapter 22: The proteobacteria

21

22 Fotosynteettiset bakteerit
Chloroflexi: vihreitä rikkittömiä bakteereja Chlorobium: vihreitä rikkibakteereja Rhodospirillum: purppura rikkittömiä bakteereja Chromatium: purppura rikkibakteereja Syanobakteereja (sinilevä)

23 Rhodospirillum: purppura rikkittömiä bakteereja
Anaerobeja

24 Chromatium: purppura rikkibakteereja
Anaerobeja 2H2S + CO2  (CH2O) + H2O + 2S rikki

25 Rhizobium typensitoja herneet pavut juurinystyrät

26 Vibrio Gram negatiivi Fakultatiivi anaerobi Kaareva Vibrio cholera

27 Enterobakteereja Gram negatiivi Fakultatiivi anaerobi Sauvoja
Escherichia coli  ripuli Salmonella typhi  tyfus Salmonella enteritidis  ripuli Klebsiella Shigella

28 Chapter 23: The low G + C Gram positives

29

30 Clostridium anaerobi itiöt Clostridium botulinum  botulismi
Clostridium tetani  tetanus (jäykkäkouristus) Clostridium perfringens  ruokamyrkytys Clostridium dificile  antibiootti ripuli Clostridium acetobutylicum  asetoni + butanoli

31 C. botulinum toksiini (botox)
lihakset laamantuvat rypyt häviävät

32 Bacillus aerobeja itiöt Bacillus cereus  ruokamyrkytys
Bacillus anthrasis  pernarutto Bacillus subtilis  entsyymejä (proteaasit) Bacillus thuringiensis  luontainen torjunta-aine

33 B. thuringiensis torjunta-aine (BT)

34 Staphylococcus aureus
aerobeja iholla, suolistossa ruokamyrkytys  toksiini (salaatit jne.) finnit infektiot

35 Maitohappobakteerit anaerobi/aerotoleranti Lactobacillus Streptococcus
Enterococcus Lactococcus Leuconostoc Carnobacterium Oenococcus

36 Maitohappo bakteerit Lactobacillus  meijerituotteet, suolisto
Streptococcus  keuhkotulehdus, kurkkukipu, karies S. thermophilus  jogurtti Enterococcus infektiot, suolisto Lactococcus  juustot (maailmassa syödään laktokokkeja tonni/v) Leuconostoc  hapankaali Carnobacterium  kalansuolisto Oenococcus  viini

37 Chapter 24: The High G + C Gram positives

38

39 Streptomyces aerobeja antibiootti tekijä (streptomysiini)
Ekologinen funktio: mineralisaatio/orgaanisen materiaalin hajoitus geosmin (turun vesihaju)

40 Streptomyces itiöt konidia ’ilma’ myseliumi ’substraatti’ myseliumi

41 Propionibacterium Anaerobeja P. freudenreichii Emmentaljuusto
(energialähde: maitohappo  CO2) P. acnes  hienhaju, acne vulgaris

42 Bifidobacterium Anaerobeja Glukoosi  etikka- + maitohappo (ei CO2)
Kolonisoi vauva suolistoon Terveys ominaisuudet? probiootteja

43 AVAINSANAT Bacillus Sinilevä Spirokeetta (Borrelia) Rhizobium Vibrio
B. cereus B. anthracis B. thuringiensis Maitohappobakteerit Lactobacillus Streptococcus Lactococcus Streptomyces Propionibacterium Bifidobacterium Sinilevä Spirokeetta (Borrelia) Rhizobium Vibrio Enterobakteereja Escherichia coli Salmonella Shigella Clostridium (botulismi)


Lataa ppt "Chapter 21: The deinococci and nonproteobacteria Gram negatives"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google