Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jeesus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jeesus."— Esityksen transkriptio:

1 Jeesus

2 syntymä Marja tuli raskaaksi meni naimisiin Joosefin kanssa
synnytti pojan tallissa Marja antoi lapselle nimeksi Jeesus Joosef luuli että Marja on pettänyt häntä… Unessa hänelle kuitenkin ilmestyi herran enkeli joka sanoi: ”älä pelkää ottaa Marjaa vaimoksi sillä lapsi hänen sisällään on lähtöisin jumalasta. Anna pojalle nimeksi Jeesus.”

3 Lapsuus…. Unessa Joosefille tuli enkeli joka käski lähteä Marjan ja Jeesuksen kanssa Egyptiin koska Herodes oli kuullut uudesta kuninkaasta ja aikoo tappaa kaikki vasta syntyneet pojat… palatkaa vasta kun unessa niin ilmoitan…

4 ……lapsuus.. viimein Joosef näki jälleen unen jossa enkeli sanoi: Palatkaa takaisin Israeliin Herodes on kuollut vaara on ohi! 

5 vuorisaarna vuorisaarnassa Jeesus opetti näitä asioita:
On tehtävä töitä hyvän elämän puolesta. Ehdota sopua ennen kuin tapahtuu mitään.. Anna sille joka pyytää.. Luota että isäsi palkitsee sinut… Kun kuolet et saa maan päältä aarteita mukaasi. Älkää murehtiko huomisesta!  TEHKÄÄ SITÄ TOISILLE MITÄ HEIDÄN TAHTOISITTE TEKEVÄN SINULLE!!!

6 opetukset… Jeesus opetti vertausten kautta
Tässä muutama Jeesuksen vertauksista: Kylväjä: osa siemenistä iti, osa ei…. sillä tarkoitettiin: Kun Jeesus kertoo Jumalasta osa ihmisistä uskoo osa ei… Sinapinsiemen: Sinapinsiemen on pieni siemen mutta kun se kasvaa siitä tulee suuri puu ja linnut pesivät sen oksille.. Usko on ensin pieni… se pikku hiljaa kasvaa ja lopulta kun kuolemme usko on kuin suuri puu jonka oksille voimme rakentaa pesämme taivaaseen… Kuningas ja kaksi palvelijaa: Kuningas antaa palvelijalleen velat anteeksi… Toinen palvelija on palvelijalle velkaa, mutta hän ei anna anteeksi. Muut palvelijat jotka näkivät suuttuivat ja kertoivat kuninkaalle ja kuningas vangitsi palvelijan kunnes hän maksoi velkansa takaisin… Anteeksi anto ja pyytö kannattaa ja se helpottaa elämää… vertaukset voidaan tulkita monella eri tavalla…

7 Ruuan siunaaminen Kun Jeesus siunasi viisi leipää ja kaksi kalaa siitä riitti kaikille… tällä tavalla Jeesus opetti että ruoka pitää siunata.

8 Ihmeteot:

9 spitaalinen kerran Jeesuksen jalkojen eteen heittäytyi mies jolla oli spitaali ja hän sanoi: ”Herra! jos vain tahdot voit puhdistaa minut.” Jeesus polvistui maahan, kosketti häntä ja sanoi: ”kyllä tahdon, tule puhtaaksi.” samassa mies parantui ja Jeesus sanoi vielä: ”älä kerro tästä kenellekkään.”

10 Halvaantunut Kapernaumiin, sadanpäällikkö juoksi herran luokse ja pyysi apua: ”Palvelijani makaa halvaantuneena kotona kovissa tuskissa! ”Minä tulen ja parannan hänet, Jeesus sanoi. Sadan päällikkö vastasi: ”Minä en ole sen arvoinen älä vaivaa itseäsi Herra! jos voisit sanoa vain sanan niin palvelijani parantuisi sillä jos sanon sotilaalleni mene hän menee tai tule niin hän tulee… Kun Jeesus sen kuuli hän hämmästyi: ”noin vahva uskoista Israelilaista en ole ikinä nähnyt tapahtukoon niin kuin sanoit. Parantukoot palvelijasi. Nyt mene kotiin ja Palvelijasi on parantunut.” ja niin olikin.

11 Kuollut Tyttö: Eräs Synagogan mies tuli kerran Jeesuksen luo ja pyysi
häntä:”tyttäreni kuoli juuri äsken mutta tule ja laita käsi hänen otsalle ja hän virkoaa…niin tapahtui….  Sokeat: kaksi sokeaa näki Jeesuksen ja lähtivät seuraamaan häntä. He huusivat Jeesukselle: ” Herra armahda meitä! Jeesus kääntyi ja kysyi miehiltä: ”luuletteko te että voin auttaa teitä?? ” kyllä Herra!. sokeat sanoivat. Jeesus kosketti heidän silmiään ja he saivat näkönsä…

12 Myrsky Jeesus astui veneeseen opetus lasten
kanssa ja sanoi: ” nyt lähdemme vasta rannalle!” Jeesus oli koko päivänopettanut ihmisiä ja oli väsynyt ja meni veneen perään lepäämään.. Äkkiä järvellä nousi hirmuinen myrsky. ja opetuslapset herättivät Jeesuksen ja puhuivat: ”herra hukumme pelasta meidät!! ” Jeesus vastasi siihen: ”miksi noin pelkäätte vähäuskoiset?? ” ja laannutti myrskyn

13 Jeesus aalloilla Toisena päivänä Jeesus käski opetus lasten lähteä vasta rannalle koska haluaisi itse jäädä puhumaan ihmisille. Järvelle nousi tuuli ja opetuslapset eivät jaksaneet kunnolla soutaa vasta tuuleen. Jeesus lähti kävelemään vettä pitkin heitä kohti. opetus lapset säikähtivät ensin mutta Jeesus puhui heille. Pietari sanoi:” jos sinä olet todella Jeesus käske minun tulla luoksesi”. Jeesus sanoi: ”tule”. Pietari nousi veneestä ja lähti Jeesusta kohti kun hän huomasi kuinka paljon tuuli hän alkoi upota.. ja huusi ” Herra pelasta minut uppoan!” Jeesus sanoi: ” kovin vähäinen on uskosi kun aloit epäillä!” he nousivat veneeseen ja muut opetus lapset kumarsivat ja sanoivat: ” hän on todella Jumalan poika!”

14 Opetus lapset: Jeesus käveli pitkin Gennesaretin järven rantaa.
sitten hän näki veljekset Andreaksen, Pietarin ja Simon. He heittelivät verkkojaan veteen. Heille Jeesus sanoi: ”Minä teen teistä ihmisten kalastajia tulkaa mukaani!”. Simon ja Andreas jättivät heti verkkonsa ja lähtivät Jeesuksen mukaan. Jonkin aikaa kuljettuaan Jeesus näki toiset veljekset: Jaakobin ja Johanneksen, Hekin lähtivät Jeesuksen mukaan. Jeesus teki heistä opetuslapsiaan… MITÄ SAPATTINA SAA TEHDÄ?? Oli Sapatti. vilja pellon laidassa kulkivat: Jeesus ja opetuslapset. Yhtäkkiä opetuslapsille tuli nälkä. He alkoivat katkoa tähkää ja syödä sitä. ”Nyt opetuslapsesi tekevät sellaista, mitä Sapattina ei saa tehdä”, sanoivat Fariseukset huomattuaan sen. Jeesus vastasi siihen: ”Ettekö ole lukeneet Davidista ja hänen sotilaistaan kun he olivat nälissään? Daavid otti leivän ja antoi sotilaillekin uhri leipää vaikka se oli sallittu vain papeille. tai Mooseksen laista, että Sapattina temppelissä papit tekevät työtä, mutta ovat silti syyttömiä. Älkää tuomitko syyttömiä”.

15 Kuolema ja ylösnousemus

16 Kuolema Jeesus tuomittiin ja ristit raahattiin Golgata nimiselle kukkulalle. Ja Jeesus naulattiin Yhteen niistä. Kun hän kuoli tuli pimeys joka kesti 3tuntia, Temppelin väliverho repesi keskeltä kahtia ja Jeesus huusi: ”isä sinun käsiisi minä uskon henkeni!” sitten hän kuoli.

17 Ylösnousemus Jeesuksen ylösnousemus tapahtui sapattia seuraavana päivänä eli, maanantaina. Tyhjän haudan löysi Marja Magdalan ja toinen Marja.

18 Pääsiäisen tapahtumat

19 Jerusalemiin Jeesus ja opetus lapset lähtivät Jerusalemiin.
Jeesus sanoi opetus lapsilleen:” Jerusalemissa tuomitaan poika, joka annetaan ylipappien käsiin. Hänet luovutetaan pakanoiden pilkattavaksi ja tuomitaan kuolemaan. lopulta hänet ristiin naulitaan, mutta kolmannen päivän koitettua hän nousee kuolleista.” kun he olivat perillä Jeesus lähetti kaksi opetus lasta edeltä hakemaan aasia. Jeesus kiipesi aasin selkään ja ihmiset kerääntyivät katsomaan ja levittelivät tielle vaatteitaan ja oksia samalla he huusivat: ” Hoosianna Daavidin poika!!”

20 Temppelissä: Jeesus meni Jerusalemin temppeliin ja kun hän pääsi sisään hän raivostui! siellä ostettiin ja myytiin tavaraa.. Hän raivostui niin että kaatoi pöytiä ja jakkaroita ja sitten alkoi huutaa: ” minun huoneeni on kirjoitettu olevan rukous huone mutta te teette siitä rosvojen luolan!”. Jeesus lähti Jerusalemin Ulkopuolelle pienneen kaupunkiin Betaniaan ja yöpyi siellä.

21 Pääsiäisateria Egyptin orjuudesta vapautumisen muisto juhlana juutalaiset viettävät pääsiäistä. He pitävät juhlan jonka keskeinen tapahtuma on pääsiäislampaan uhraus ja syönti. siellä juodaan viiniä ja Juhlan on loputtava puoleenyöhön mennessä. Pääsiäiseen liittyy myös erilainen juhla: happamattoman leivän juhla ja silloin muistellaan kuinka leipää ei ehditty hapattaa kun lähdettiin Egyptistä.

22 Viimeinen ateria Viimeisellä aterialla Jeesus kertoi kuinka joku opetuslapsista hänet kavaltaa ja hänet ristiin naulitaan. Aterian jälkeen Jeesus piti ehtoollisen jolloin syötiin leipää (Jeesuksen ruumis) ja juotiin viiniä (Jeesuksen veri).

23 Kavallus Juudas pyysi ylipappeja maksamaan hänelle niin hän voisi kavaltaa Jeesuksen. Illallisella Jeesus kertoi opetuslapsilleen: ”yksiteistä kavaltaa minut pian ja minut vangitaan ja surmataan. Illallisen jälkeen he menivät rukoilemaan öljymäelle he saapuivat Getsemanen puutarhaan ja Jeesus, Pietari, Jaakob ja Johannes menivät kauemmas rukoilemaan. Hetken kuluttua Jeesus herätteli opetuslapsia: ” minun viholliseni ovat tulossa.” Pietari, Jaakob ja Johannes näkivät ylipappien ja sotilaitten lähestyvän. Juudas tuli ja suuteli Jeesusta se oli merkki jota vartijoille jotka tulivat ja vangitsivat Jeesuksen. Pietari löi yhdeltä mieheltä korvan pois mutta Jeesus sanoi lempeästi:” Pistä miekka pois Pietari; antakaa tämän tapahtua!” ja hän paransi miehen korvan. Sotilaat veivät Jeesuksen pois.

24 Pietari kieltää Jeesuksen
Pietari sanoi Jeesukselle: ”Sinun kanssasi minä olen valmis menemään vankilaa tai vaikka hautaan saakka.” Jeesus vastasi: ” ennen kuin kukko aamulla laulaa kiellät sinä minut kolmesti. Kun Pietari istui ulkona tuli palvelus tyttö kysymään että onko hän Jeesuksen seuralainen. Pietari vastasi ettei ymmärrä mistä tyttö puhuu.. Pietari siirtyi kauemmas mutta tuli toinen tyttö kyselemään samaa asiaa. Pietari kielsi senkin. Sitten siihen tuli joukko ihmisiä vannoen hänet Jeesuksen seuralaiseksi Pietari vannoi että hän ei tunne sitä miestä! samassa kukko lauloi ja Pietari muisti mitä Jeesaus oli sanonut ja purskahti katkeraan itkuun.

25 Tuomio Ylipapit tuomitsivat Jeesuksen kuolemaan ja hänen silmänsä sidottiin ja vietiin pois. Hänet tuomitsi Pontius Pilatus, mutta vain siksi että kansa pyysi sitä.

26 Kuolema2 Sotilaat pilkkasivat löivät, sylkivät ja ruoskivat Jeesusta.
Vankien piti itse kantaa ristit Golgata nimisen kukkulan huipulle. Jeesus oli niin väsynyt ruoskinnasta että ei jaksanut itse kantaa ristiään. Afrikkalainen mies määrättiin kantamaan se hänen puolestaan. Jeesus ja kaksi rosvoa ristiin naulittiin ja he kärsivät kuumuudesta ja janosta. Jeesus kuoli sanottuaan nämä sanat: ”isä sinun käsiisi minä uskon henkeni!”

27 Sapatti ja lähetyskäsky
sapatti on ennen ensimmäistä pääsiäis- sunnuntaita. silloin yksikään juutalainen ei tee yhtään työtä. LÄHETYSKÄSKY: Jeesus käski levittää uskoa Jumalaan. Ja kastaa kaikki isän pojan ja pyhän hengen nimeen.


Lataa ppt "Jeesus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google