Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KANSILEHTI LUONTAISET TAIPUMUKSET™ KIIHDYTYSPÄIVÄN VALMENNUSMATERIAALI 1. Viestintätyylit/vuorovaikutusharjoitus 2. Palautteenanto 3. Ongelmanratkaisu.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KANSILEHTI LUONTAISET TAIPUMUKSET™ KIIHDYTYSPÄIVÄN VALMENNUSMATERIAALI 1. Viestintätyylit/vuorovaikutusharjoitus 2. Palautteenanto 3. Ongelmanratkaisu."— Esityksen transkriptio:

1 KANSILEHTI LUONTAISET TAIPUMUKSET™ KIIHDYTYSPÄIVÄN VALMENNUSMATERIAALI Viestintätyylit/vuorovaikutusharjoitus 2. Palautteenanto 3. Ongelmanratkaisu 4. Kuvantunnistus 5. Jalkapalloharjoitus 6. Tiimiroolit 7. Asiakaskohtaaminen Tämä materiaali on tarkoitettu vain kiihdytyspäivään osallistuneen valmentajan käyttöön! Versio

2 Jalkapallo-harjoitus
Ohjesivu Jalkapallo-harjoitus HYÖDYNTÄMINEN: Lähdetään tekemään joko TF-ulottuvuuden tunnistamista tai sitten kaikkia, realistit, rationalistit, humanistit, idealistit. Vaihtoehtona voi olla myös ihan oikea päätöstilanne organisaatiossa. Yhdistäminen Z-malliin voi toimia hyvin. Tällaisia ratkaisuja on tuotu esiin. Jalkapalloharjoituksen (kognitiivinen ulottuvuus) jälkeen Z-malli (go and figure it out). 15-20 osallistujan ryhmä voidaan toteuttaa täysimittaisena harjoituksena. Tee itsellesi tyyppien talo osallistujista – jaa porukka ryhmiin rappukongeittain (heidän tietämättä jakoperusteita). "Hei te kolme kuulutte samaan ryhmään.” Anna ohje suusanallisesti. Näin otat huomioon valmennettavat. Tiedämme joskus heistä enemmän kuin he itse. TEHTÄVÄ: (realistit, rationalistit, humanistit, idealistit) Nuorten/lasten jalkapallotiimiin (24 pelaajaa) on saapunut pelikutsu Brasiliaan – joukkueesta vain 15 on kutsuttu ja pääsee matkalle. Asian äärellä ovat nyt nuorten vanhempien muodostama johtokunta. Miten ratkaistaan se, keiden pitäisi mennä ja mihin kriteereihin perustuen? (T-F) Jalkapallojoukkueesta 15 pääsee Tukholmaan turnaukseen, koska raha riittää vain siihen. Asian äärellä ovat nyt nuorten vanhempien muodostama johtokunta. Mitä tehdään? AJANKÄYTTÖ: ½h-1h.

3 Tyyppien talo REALISTI HUMANISTI IDEALISTI RATIONALISTI ISTJ ISFJ INFJ
INTJ ISTP ISFP INFP INTP ESTP ESFP ENFP ENTP ESTJ ESFJ ENFJ ENTJ

4 Neljä ajattelutyylin pääryhmää
Realistit (ST) kiinnittävät päähuomionsa aikaansaannoksiin, tekemisiin, ei niinkään ihmisten tunteisiin ja motivaatioihin. Tyylin edustajia kutsutaan myös toteuttajiksi ja toimeenpanijoiksi. He ovat luonteeltaan suoraviivaisia ja konkreettisia. Tämän ajattelutyylin (ST) edustajia on väestöstä noin 40 %. He hakeutuvat mielellään tuotannollisiin tehtäviin ja myyntiin. Rationalistit (NT) suuntaavat eniten huomiota asioihin, joita voisi ja kannattaisi tehostaa. Tämän tyylin edustajia kutsutaan myös nimillä tehostajat ja innovaattorit. Heidän päässään pyörii jatkuvasti uusia ideoita, jotka liittyvät menetelmiin, työprosesseihin, teknisiin laitteisiin ja liikeideoihin. Rationalistit, joita on väestöstä noin 10 %, hakeutuvat mieluiten kehitys- ja johtotehtäviin. Humanistit (SF) kiinnittävät erityisen suurta huomiota ihmisten tarpeisiin ja hyvinvointiin. Tyylin edustajia kutsutaan myös hoitajiksi ja opettajiksi. He hakeutuvat mielellään hoitoalalle, opettajiksi ja asiakaspalvelijoiksi. Humanistit ovat luonteeltaan ystävällisiä ja ihmiset kiinnostavat heitä enemmän kuin tekniikka. Tämän ajattelutyylin (SF) edustajia on väestöstä suunnilleen 35 %. Idealistit (NF) kiinnittävät luontaisesti eniten huomiota ihmisten ja organisaatioiden kehittämiseen. Tämän tyylin edustajia kutsutaan myös valmentajiksi ja kannustajiksi. He poikkeavat rationalisteista lähinnä siinä, että kehittämisen fokus on ihmisissä ja heidän keskinäisessä yhteistyössä. Idealisteja on väestöstä noin 15 %. He hakeutuvat mieluiten luovuutta vaativiin tehtäviin.


Lataa ppt "KANSILEHTI LUONTAISET TAIPUMUKSET™ KIIHDYTYSPÄIVÄN VALMENNUSMATERIAALI 1. Viestintätyylit/vuorovaikutusharjoitus 2. Palautteenanto 3. Ongelmanratkaisu."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google