Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kevätjuhlalaulut.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kevätjuhlalaulut."— Esityksen transkriptio:

1 Kevätjuhlalaulut

2 Sininen ja valkoinen Kotimaa kun taakse jäi, mietin hiljaa mielessäin, Mitä siitä kertoisin, kysyjille vastaisin. Kertoisinko köyhyyden, laudat eessä ovien? Tai sen kaiken rikkauden? Kunnes tiesin vastauksen. 

3 Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen
Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen. Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen. Valkoinen on hanki, valkoiset on yöt kesien. Valkoiset on pilvet, lampaat nuo taivaan sinisen.

4 Juuret kasvoi maahan sen, kylmän sekä routaisen
Juuret kasvoi maahan sen, kylmän sekä routaisen. Lämmön tunsin kuitenkin lujuudessa graniitin. Hiljaa kuusten kuiske soi, terveisensä tuuli toi. Sininen ja valkoinen värit ovat vapauden. 

5 Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen
Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen. Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen. Valkoinen on hanki, valkoiset on yöt kesien. Valkoiset on pilvet, lampaat nuo taivaan sinisen.

6 Maamme laulu Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi, sana kultainen! Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä rantaa rakkaampaa, kuin kotimaa tää pohjoinen, maa kallis isien!

7 Sun kukoistukses kuorestaan kerrankin puhkeaa
Sun kukoistukses kuorestaan kerrankin puhkeaa. Viel lempemme saa nousemaan sun toivos, riemus loistossaan, ja kerran, laulus synnyinmaa korkeemman kaiun saa.

8 Sinisiä, punaisia ruusunkukkia
Sinisiä, punaisia ruusunkukkia kannan kädessäni, kannan kädessäni, kannan kädessäni. Sinisiä, punaisia ruusunkukkia kannan kädessäni, kannan kädessäni.

9 Niitä minä annan tämän kylän pojille hyvästejä jättäessäni, hyvästejä jättäessäni, hyvästejä jättäessäni. Niitä minä annan tämän kylän pojille hyvästejä jättäessäni, hyvästejä jättäessäni.

10 Tie vie sinne, tie vie tänne, tie vie kahtahalle, tie vie kahtahalle, tie vie kahtahalle. tie vie kahtahalle.

11 Suvivirsi Jo joutui armas aika  ja suvi suloinen.  Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen.  Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks' luopi,  sen kutsuu elohon. 

12 Taas niityt vihannoivat  ja laiho laaksossa, puut metsän huminoivat taas lehtiverhossa. Se meille muistuttaapi  hyvyyttäs', Jumala, ihmeitäs' julistaapi  se vuosi vuodelta.

13 Taas linnut laulujansa  visertää kauniisti, myös eikö Herran kansa  Luojaansa kiittäisi!  Mun sieluni, sä liitä  myös äänes' kuorohon  ja armon Herraa kiitä,  kun laupias hän on.


Lataa ppt "Kevätjuhlalaulut."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google