Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HELSINKI VINEYARD ”tällaista aikaa varten” ”for such a time like this” Syksy 2010 Kevät 2011.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HELSINKI VINEYARD ”tällaista aikaa varten” ”for such a time like this” Syksy 2010 Kevät 2011."— Esityksen transkriptio:

1 HELSINKI VINEYARD ”tällaista aikaa varten” ”for such a time like this” Syksy 2010 Kevät 2011

2  Jumalan Kuningaskunnan salaisuudet avautuvat - miten uusi maailma murtautuu esille juuri nyt? (Jumalan valtakunta Jeesuksen vertauksissa)  Unlocking the secrets of the Kingdom of God – how the new world makes the breakthrough right now? (The Kingdom of God in the parables of Jesus)

3  Uusi ylistyslevy: ”Breathe – A time to worship”  Healing on the Streets –koulutus pe-la 3-4.9.  Koulutusta meille  Inspiraatioksi ja koulutukseksi muille seurakunnille  Kotiryhmien toimintaan panostaminen  Lähetys ulkomailla: Etiopia Vineyardin tukeminen  Seurakuntien perustaminen Suomessa: Järvenpää Vineyardin tukeminen

4 Jeesus palasi Galileaan ja julisti Jumalan ilosanomaa (kreik. evankeliumi): Aika on täyttynyt. Jumalan kuningaskunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa ilosanoma (kreik.evankeliumi) (Mark.1:14-15 alkutekstin mukaan)

5

6  Daavidin perillinen, Messias hallitsee Israelia (Jes.9:6-7)  Israel on valo kaikille kansoille ja tuo niille pelastuksen (Jes.49:6)  vapautetussa Jerusalemissa ei ole sairautta ja kansa on saanut syntinsä anteeksi (Jes.33:24)  kuuro kuulevat, sokeat näkevät, rammat hyppivät ja mykät laulavat (Jes.35:5-7)  vankilassa olevat vapautetaan (Jes.42:7), kuolleet nousevat ylös haudoistaan (Jes.26:19)  Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan (Jes.65:17; 66:22- 23)  jopa eläinten kesken on rauha (Jes.11:6,9)  Jumalan tuomio kohtaa koko maailmaa (Jes.24:1-13)

7  Protestanttinen kristillisyys julistaa usein Jeesusta tavalla, jossa paetaan todellisuutta ja sen muuttamista  ”Tärkeintä on että SIELUT pelastuvat” (fyysisellä tai henkisellä tai yhteiskunnallisella hyvinvoinnilla ei ole merkitystä)  ”Anna elämäsi Jeesukselle, jotta pääsisit taivaaseen ja saisit iankaikkisen elämän”

8  Johannes käyttää hyvin harvoin termiä Jumalan valtakunta, vaikka se on Matteuksen, Markuksen ja Luukkaan evankeliumeissa keskeisessä asemassa.  Johannes kääntää sen ”iankaikkiseksi elämäksi”, mikä ei tarkoita. ”elämää kuoleman jälkeen”.  Se on synonyymi ”Jumalan valtakunnalle” ja ”taivasten valtakunnalle”. Iankaikkinen elämä tarkoittaa yksinkertaisesti ”elämää” tai ”elämän täyteyttä”.  ”Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen” (Joh.17:3)

9  Jeesuksen kohtaaminen Nikodeemuksen kanssa. ”Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.” (Joh.3:3)  Sinä olet uskonnollinen opettaja, mutta sinun on tultava lapseksi jälleen, jotta NÄKISIT Jumalan valtakunnan  Lapsi kyselee ”mikä tuo on”? ”Mitä tämä on?”  Jumalan valtakunnan näkökulman omaksuminen on maailmankuvan ja elämänkatsomuksen muutos – näet asiat siitä näkökulmasta, että Jumalan kuningaskunta on jo murtautunut keskuuteemme ja kristittyjen tehtävänä on tuoda se ihmisille

10  Evankeliumit kuvaavat Jeesuksen elämää ja opetuksia enemmän kuin ristintapahtumia ja ylösnousemista  Matt.1-25 vs. 26-28  Mark.1-13 vs. 14-16  Luuk. 1-23 vs. 22-24  Joh.1-17 vs. 18-21 => Jeesuksen opetukset ovat tätä elämää varten! Risti ja ylösnousemus ovat perusta synnin voittamiseen, parantumiseen sairauksista, demonien ulosajoon, ihmissuhteiden muuttumiseen, luonnon suojeluun, sukupuolten ja rotujen väliseen sovintoon, yhteiskunnan muuttamiseen

11  Jeesus kutsui kaksitoista opetuslastaan luokseen ja antoi heille vallan karkottaa saastaisia henkiä ja parantaa kaikkia tauteja ja vaivoja…ja julistakaa: 'Taivasten valtakunta on tullut lähelle.’ Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia ja ajakaa pois pahoja henkiä. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. (Matt.10:1,7-8)  Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen ja julistamaan Herran riemuvuotta. (Luuk.4:18-19)  ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan KAIKKEA mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso: minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt.28:20)


Lataa ppt "HELSINKI VINEYARD ”tällaista aikaa varten” ”for such a time like this” Syksy 2010 Kevät 2011."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google