Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

DIO-hankkeen tavoitteet 1 Osaamiskeskukselle yhteisten arvojen ja strategisten tavoitteiden määrittäminen tähänastisen kehitystyön pohjalta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "DIO-hankkeen tavoitteet 1 Osaamiskeskukselle yhteisten arvojen ja strategisten tavoitteiden määrittäminen tähänastisen kehitystyön pohjalta."— Esityksen transkriptio:

1 www.excen.net DIO-hankkeen tavoitteet 1 Osaamiskeskukselle yhteisten arvojen ja strategisten tavoitteiden määrittäminen tähänastisen kehitystyön pohjalta. 1 Osaamiskeskuksen ulkoisen markkinoinnin kehittäminen vastaamaan valittavaa ydinstrategiaa sekä yhteistyö- ja allianssisopimusten aikaan saaminen valittujen muiden osaamis- ja teknologiakeskusten kanssa. 1 Nykyisen tilanteen arviointi sekä sen pohjalta yhteisen strategian kehittäminen ja tavoitteiden määrittäminen Osaamiskeskuksen toimijoille, partnereille ja projekteille siitä, miten ja missä laajuudessa yhteisiä ja yhteensopivia digitaalisia ja verkkopohjaisia oppimis- ja työskentelypalveluita tullaan kehittämään ja käyttämään. 1 Osaamiskeskuksen hallintomalli ja rahoitussuunnitelma vuosille 2003-2006

2 www.excen.net 1 Valittua ydinstrategiaa tukevan tutkimusryhmän muodostaminen ja vähintään yhden tutkimusprojektin perustaminen sekä sen toiminnan käynnistys. 1 Osaamiskeskuksen nykyisten koulutuspartnereiden kanssa tapahtuvan ydinstrategiaa tukevan koulutusprojektoinnin aloittaminen jo aiemmin harjoitetun yhteistyön pohjalta. 1 Osaamiskeskuksen ydinstrategiaa tukevan palvelukonseptin päivitys- ja kehittämissuunnitelma sekä sen toteuttamisen aloitus. 1 Uusien kehitysprojektien käynnistys ja uusien yrityksen saaminen Osaamiskeskuksen fyysiseen toimintaympäristöön.

3 www.excen.net Osaamisen strateginen kehittäminen Osaaminen kehittyy parhaiten toimialan jalostusarvoketjussa: Perustutkimus Soveltava tutkimus Tuotekehitys Koulutus Tuotanto Markkinointi Ketjupalvelut Jokaisen ketjun elementin on voitava hyötyä (win win –periaate). Ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.

4 www.excen.net Kielet Kysymyksiä, joihin on saatu myönteiset vastaukset: 1 Voiko ”kielitoimiala” olla itsenäinen ja riittävän suuri ja potentiaalinen ydinstrategian perusosa? 2 Löytyykö Kouvolan kasarminmäen Osaamiskeskuksesta ”kielitoimialan” jalostusarvoketjun elementit – mitkä puuttuvat? 3 Löytyisikö innostusta ryhtyä kehittämään ”kielitoimialan” jalostusarvoketjua Osaamiskeskuksessamme: 1 Yhteisen arvojen, toimialastrategian ja yhteistyömallien kehittäminen. 2 Nykyisten jalostusarvoketjun elementtien arviointi ja suuntaaminen. 3 Puuttuvien elementtien ja niiden osien täydentäminen. 4 Väitteet ja oletukset: ”Kielitoimialan” osaaminen sisältyy automaattisena osana melkein mihin tahansa Osaamiskeskuksen muuhun ydinstrategiaan. Itsenäisenäkin toimilana se voi kehittyä ja kasvaa nykyistä paljon merkittävämmäksi työllistäjäksi Kasarminmäellä.

5 www.excen.net Oppi- ja manuaalimateriaalit Toinen toimiala kielitoimialan rinnalle työstettäväksi: 1 Monikanavaiseen verkkoviestintään perustuva oppi- ja manuaalimateriaalien sisällöntuotanto ja kustantaminen: 1 Oppikirjassa on edelleen perusaineisto, jota verkkopalveluilla tuetaan. 2 Tilanne on muuttumassa nyt päinvastaiseksi: Verkossa on perusaineisto, jota tuetaan graafisella uudentyyppisillä oppimateriaaleilla. 3 Suurten oppimateriaalikustantajien kannattava liiketoiminta perustuu perinteisen kirjan painokatteeseen, mitä markkinat eivät ole edelleenkään huomanneet. 4 Suuret toimijat eivät ole vieläkään ryhtyneet tosissaan kehittämään uusia verkon ja paperin yhdistelmätuotteita. 5 Pedagogiassa kehitetään koko ajan uusia osallistavia toimintatapoja. Sen sijaan niitä tukevia oppimateriaaleja ei ole kyetty kehittämään juuri ollenkaan. Markkina-aukko suurenee koko ajan. 6 Teollisuuden käyttöohje- ja kokoonpanomanuaaleissa on pääosin sama yleistilanne.

6 www.excen.net Oppi- ja manuaalimateriaalit 1 Venäjällä alkoi vuosi sitten opetusjärjestelmän rakenneuudistus, jota luonnehditaan länsihistorian suurimmaksi. Maailmanpankki tukee sitä massiivisella lainoituksella. 2 Uudistus merkitsee opetusmateriaalien perusteellista uudistamista. Länsimaisia yhteistyökumppaneita kaivataan. 3 Venäläinen näkökulma on, että uudistamista varten pitää ensiksi uusia maan kirjapainoteollisuus. Kiiltäviä ja värikkäitä oppikirjoja halutaan länsimaiseen tapaan. Muuta mahdollisuutta ei maassa vielä tunnisteta. 4 Venäjällä olisi nyt mahdollisuus loikata tämän elinkaarivaiheen ylitse ja päästä samalla kehityksen kärkeen luomaan uudenajan oppimateriaaliratkaisuja verkon ja paperin yhdistelmätuotteiden avulla: Uusi infrastruktuuri olennaisesti vähäisemmillä kustannuksilla! 5 Suomalaisilla on nyt strategisen tekemisen paikka. Siihen tarvitaan uskottava ja koko jalostusarvoketjun kattava yhteistyöprosessi. 1Toimialan jalostusarvoketjun elementtejä ja osaamista on Kouvolassa aika paljon! Ensimmäinen asiaa kartoittanut workshop on pidetty ja jatko näyttää lupaavalta.


Lataa ppt "DIO-hankkeen tavoitteet 1 Osaamiskeskukselle yhteisten arvojen ja strategisten tavoitteiden määrittäminen tähänastisen kehitystyön pohjalta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google