Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Varastoprosessi Rengasvarasto Juha Lepistö Posten logistik / Go on

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Varastoprosessi Rengasvarasto Juha Lepistö Posten logistik / Go on"— Esityksen transkriptio:

1 Varastoprosessi Rengasvarasto Juha Lepistö Posten logistik / Go on
Varastoalan ammattitutkinto

2 Piha-alue & Liikennejärjestelyt
Google maps palvelun ilmakuva varastorakennuksesta ja sen piha-alueista Rengasvaraston tilat Saapuva / Poikkeuksellinen lähtevä tavara Lastaus-sillat Päivittäinen lähtevä tavara Nosto-ovet Trukkiliikenne päävaraston ja kylmävarastojen välillä Suuniteltu tulo-reitti Suuniteltu poistumis-reitti

3 Piha-alue & Liikennejärjestelyt
Kuten aiemmasta kuvasta voi havaita liikennejärjestelyt ovat aika iso vaaratekijä saapuvan / lähtevän tavaran sekä varaston oman trukkiliikenteen kohdatessa pihalla. Ongelma ei ole käytännössä ratkaistavissa seuraavien tekijöiden takia: Rakennus on valmistunut vuonna 1945 jolloin ei vielä ollut huomioitu lainkaan kasvavaa liikennöintiä varsinkaan raskaalla kalustolla - Muut yritykset samalla tontilla / kiinteistössä - Varastotilat ovat vuokralla Rengasvaraston osalta liikennejärjestelyitä olisi mahdollisuus kuitenkin parantaa merkitsemällä selkeästi kyltein ajosuunnat kuten kuvasta ilmenee. Ongelmana tässäkin on ulkomaalaiset kuljettajat jotka vaihtelevat tai käyvät todella harvoin koska valtatie 12:sta pääsee kahta eri reittiä alueelle.

4 Tavaran vastaanotto Renkaista n. 90% saapuu varastoon laivalla merikontissa keskieuroopan keskusvarastoista ja n. 10% tulee suoraan Japanista tehtaalta. Satamasta kontit kuljetetaan Lahteen rekalla ja varastoprosessi voi alkaa. Saapuvan tavaran tulo pyritään toteuttamaan aamupäivisin jotta iltapäivästä tuotteet ovat hyllyissä varastosaldoilla ja näkyvät asiakkaan järjestelmässä myytävissä olevina tuotteina. Merikonteissa saapuvat henkilö- ja pakettiauton renkaat ovat irtonaisina suomutettuina riveihin jolloin ne täytyy purkaa miesvoimin purkualueelle rengashäkkeihin. Apuvälineenä meillä on käytössä sähkötoiminen rulla-rata joka kuljettaa renkaat kontin ulkopuolelle.

5 Tavaran vastaanotto Rulla-radan päädyssä jokaisesta tuotteesta luetaan viivakoodi Motorolan viivakoodinlukijalla jossa pyörii Apacus varasto-ohjelma. Tämän jälkeen järjestelmälle ilmoitetaan häkki mihin kyseiset tuotteet laitetaan ampumalla häkistä viivakoodi, jonka jälkeen häkit pinotaan purku-alueelle. Purun valmistumisen jälkeen hyllytämme häkit paikoilleen varastoon ampumalla häkistä häkkinumeron ja häkkitornista paikkanumeron. Jos tuotteissa huomataan näkyviä vahinkoja merkitään rahtikirjaan asiasta varauma. Näkyvissä sekä piilevissä vahingoissa tuotteet viedään niille varatulle alueelle, kirjataan tapahtuma, tarvittaessa otetaan tuotteesta kuva ja informoidaan asiakasta. Asiakkaan tekninen reklamaatiohenkilöstö selvittää onko tuote myyntikelpoinen. Väärän tuotteen tai kappalemäärän ollessa kyseessä asiakas reklamoi siitä tavaran toimittajaa. Käsittelemme kaikkia saapuvia ja lähteviä kuormalavoja kertakäyttöisinä joita tilataan tarpeen vaatiessa aina lisää.

6 Tavaran säilytys Renkaat varastoidaan mittatilaustyönä tehtyihin häkkeihin, normaaleja henkilöauton renkaille tarkoitettuja häkkejä voidaan pinota päällekkäin 10kpl jolloin niiden yhteiskorkeus on 8 metriä. Alumiinivanteille ja teräslevypyörille meillä on kuormalavahyllyjä n lavapaikkaa. Kuormalavahyllyjen lisäksi on n. 220 kpl pientarvikehyllystöä sisäkumeille, venttiileille,vanteiden sovitteille ja vanteiden tasapainoille.

7 Tavaran säilytys Varasto-osoitejärjestelmä on toteutettu seuraavasti: Käytävä B Häkkitorni paikka Häkki Halli A AB-038/3521 Paikat alkavat numerosta 001 Siten että tornia vastapäätä on Ns. satapuoli 101 Jokainen häkki on numeroitu yksilöllisellä neljä Numeroisella luvulla ja lisäksi niissä on viivakoodi Jotta niitä voidaan käsitellä viivakoodinlukijalla

8 Tavaran säilytys Varaston lay-out kuva

9 Tavaran keräily Asiakas tekee tilaukset omaan tietojärjestelmään mistä ne siirtyvät tietoliikenneyhteyksien kautta meidän järjestelmäämme. Meidän varasto-ohjelmisto (Log Master) muodostaa paperille keräyslistan saapumispäivämäärän mukaan (Fi Fo) Keräyslistat laitetaan lokeroihin kuljetusliikkeen reittien mukaan, lisäksi eritellään listat sen mukaan kerätäänkö ne korkeakeräilijätrukilla vai työntömastotrukilla.

10 Trukkikalusto Käytössämme olevat koneet ovat pääsääntöisesti Bernerin leasing-koneita, ja merkiltään Mitsubishi. Leasing-koneiden etuja ovat mms. se ettei trukit sido yrityksen pääomaa ja edullinen kun tarvitaan lisäkoneita vain väliaikaisesti. Kalusto numeroina: Työntömastorukki 8 Kpl Vastapainotrukki 6 Kpl Korkeakeräilijätrukki 5 Kpl Lavansiirtovaunu 3 Kpl Henkilönostot ovat sallittuja ainoastaan korkeakäreilijän ohjaamossa, lisäksi inventaarioissa käytössä ovat saksinosturit joilla nostot voidaan myös suorittaa. Työvuoron alkaessa trukit noudetaan latauskopista ja vesitetään, vuoron loppuessa käytössä ollut trukki viedään koppiin lataukseen. Lisäksi iltavuoro tarkistaa päivän päätteeksi ”harvemmin” käytössä olleiden koneiden (vastapainot ja lavansiirtimet) akun varaustason ja tarvittaessa vie nämäkin lataukseen.

11 Trukkikalusto Työntömastotrukki Korkeakeräilijä
Yleisin varastossamme käyttämä trukki on työntömastotrukki. Sitä käytetään tavaran vastaanotossa, hyllyttämisessä ja keräilyssä. Suurin nostokyky kg Suurin nostokorkeus 8200mm Korkeakeräilijä Käytetään paljon yksittäisten renkaiden ja artikkeleisissa keräyksissä. Myös yksittäiset renkaat hyllytetään usein korkeakeräilijällä. Suurin nostokyky kg Suurin nostokorkeus mm

12 Trukkikalusto Vastapainotrukki Lavansiirtovaunu
Käytetään pääsääntöisesti kuorma-autojen ja maansiirtokoneiden vanteiden purkamiseen ja lastaamiseen. Myös maansiirtokoneiden renkaiden vanteille asennuksessa usein apuna nostamassa rengasta. Suurin nostokyky kg Suurin nostokorkeus mm Lavansiirtovaunu Käytetään massapaikka keräilyssä, kertakäyttölavojen purkamisessa ja välillä normaalissa purkamisessa ja lastaamisessa.

13 Lisälaitteet vastapainotrukeissa
Trukkikalusto Lisälaitteet vastapainotrukeissa Pihtipuristin Käytetään saapuvassa tavarassa silloin kun merikontti sisältää kuorma-auton, traktorin tai maansiirtokoneen renkaita. Myös isojen maansiirtokoneiden renkaiden keräämisessä käytössä. Kourapuristin Kuorma-auton renkaat puretaan kontista purkualueelle pinoihin, kourapuristimella voidaan ottaa kokonainen pino renkaita, kääntää ne pystyyn ja asettaa suoraan rengashäkkiin. Tällöin säästyy aikaa ja lihaksia.

14 Tavaran lähetys Renkaat ja vanteet pakataan asiakkaan ohjeistuksen mukaan. Yksittäiset (alle 9 renkaan/vanteen) tilaukset lähetetään kappaletavarana. Vanteet pakataan 2kpl:een nippuihin pahvien suojaan pannoituskoneella kuljetusvahinkojen estämiseksi. Renkaisiin liimataan osoitetarrat ja laitetaan FIN-lavoille. Isommat määrät renkaita/vanteita (yli 9kpl) kerätään koosta ja määrästä riippuen FIN-, euro- tai teholavalle ja kelmutetaan hyvin kelmutuskoneella. Valmiit lavat ajetaan lähtöalueelle josta erillinen lastaaja (Itella) lastaa ne perävaunuihin Asiakas määrittää kuljetuspalvelun, Suomen sisäisessä rahdissa kuljettajana on tällä hetkellä Itella, ja toimituslausekkeena CIP.


Lataa ppt "Varastoprosessi Rengasvarasto Juha Lepistö Posten logistik / Go on"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google