Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ketään meistä ei tarvita pakosti opettamaan 20 vuoden kuluttua.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ketään meistä ei tarvita pakosti opettamaan 20 vuoden kuluttua."— Esityksen transkriptio:

1 Ketään meistä ei tarvita pakosti opettamaan 20 vuoden kuluttua.

2 KOULU ON KEKSITTÄVÄ UUDELLEEN, SILLÄ SITÄ EI VOI MENETTÄÄ Metsäteollisuus ei tee paperia, Nokia ei tee puhelimia, tekeekö maatalous ruokaa, telakat laivoja… Teknologia on otettava käyttöön ihan pakosti tai olemme Kreikka. Miten niin koulun pitää opettaa kaikille samaa? Nykymaailmassa ei ole mitään hyötyä olla samanlainen kuin puoli miljoonaa muuta.

3 Suomalainen koulu On amerikkalainen unelma Pitäisi olla eurooppalaisen koulutuspolitiikan tavoite Ahkeruus on tärkeämpää kuin lahjakkuus. Pystyykö koulu kilpailemaan muiden ”keitaitten” kanssa? Pisa? Pisa-vankila? Rapautuminen?

4 Krista Kiuru Viihtyvyys sijalla 60 --  suurin ristiriita osaamisen ja viihtyvyyden välillä. Jos tämä ei herätä, niin mikä sitten herättää? Tuloksia olisi saatava, mutta ei millä hinnalla hyvänsä. Hyvinvointi on oppimisen perusta.

5 Miten houkutellaan epämukavuusalueelle? Opetusmenetelmät Arkioppiminen: 68% kokee, että oppiminen jatkuu koulun ulkopuolella Oppiminen eri ympäristöissä Meille maksetaan siitä, että pidämme oppitunnit ja opetamme asiat, mutta onhan niin, että oppiminen ei ole meidän omaa.

6 Raha Joka kehittyy, saa rahaa Koulutuksen määrärahoista taistelu on kokoaikaista. Koulutuksen tärkeys pitää näyttää. Koulutuksen kehityskyky pitää näyttää. Vastataan haasteeseen – ÄNNU LITE BÄTTRE.

7 Oikeesti Innokkuutta Kiitosta Loppuun asti Jaksaminen Muutos: Jos keksit sellaista, jota OPS ei sano, niin luvan saa! Uutta toimintakulttuuria haetaan.

8 SELF-EFFICACY

9 KAIVA SIITÄ MISSÄ SEISOT Muutos on uuden ymmärryksen saaminen Miten kehitystyö voi lujittaa yhteisöä? Opettajan työ on luovaa ja vapaata, mutta suunta on oltava yhteinen.

10 Tulevaisuuden peruskoulu – uuteen nousuun! Kehittämiskouluverkoston Kick Off – seminaari 12.9.2014 opetus- ja kulttuuriministeriössä ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen, opetus- ja kulttuuriministeriö pääjohtaja Aulis Pitkälä, Opetushallitus yliopistonlehtori FT Helena Rajakaltio, Tampereen yliopisto kehitysjohtaja Olli Hietanen, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto

11 Organisointi Joutsenon koulussa – Välitehtävä tiimeissä 24.10 mennessä. Mitkä OPS-työhön liittyvät kysymykset ovat meidän koulussamme keskeisiä? Listataan mieleen tulevia kysymyksiä OPSista. Miten näitä kysymyksiä on paras käsitellä? Ideoita esim. YT-ajalle ja yhteiseen toimintaan. Mikä on sopiva aikataulu kysymysten käsittelyyn? OPSin kirjoittaminen alkaa ensi keväänä!

12 Oppimisen tulevaisuus 2030 barometri: miltä perusopetuksen tulevaisuus voisi näyttää ja mitä pitää ratkoa Yhteistyössä Otavan Opisto, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Demos ry Konkreettinen tulevaisuussuunnittelu = OPS

13 Kunnat lakkauttavat opettajien vakanssit ja ostavat opetuspanokset keikkaopettajafirmoilta. Palkkiot on sidottu opetussuoritteisiin, opettajan osaamiseen, maineeseen ja kykyyn neuvotella sopimuksensa. Luokkien tai luokattoman mallin asemesta oppilaista muodostetaan pysyviä 6-8 hengen ryhmiä, jotka oppivat yhdessä. Vuonna 2030 koulut ovat avoimia oppimis- ja tapahtumakeskuksia, joissa on yhdistetty eri koulumuotojen, kirjastojen, liikunta- ja kulttuurielämän palveluita. Oppimis- ja tapahtumakeskuksina koulut pääsevät integroimaan formaalia ja informaalia koulutusta ja oppimista toisiinsa.

14 Arviointi ja oppilaan saama palaute kohdistuu ensisijaisesti oppimisen meta- ja syvätaitoihin ja tapahtuu enimmäkseen oppilaan ja opettajan välisessä dialogissa. Kaikista kouluista löytyy hitaan oppimisen tiloja, joissa ei ole tietokoneita, ei verkkoyhteyttä eikä muutakaan teknologiaa lukuunottamatta ehkä liitutaulua, kyniä ja paperia sekä lehtiä ja kirjoja.

15 Avatar 2020 – matkalla kohti tulevaisuuden koulua Innostaa ja tukee osaamisen kehittämistä, tvt ym.. teknologian käyttöä Sähköisten, virtuaalisten ja innovatiivisten oppimisympäristöjen hyödyntäminen


Lataa ppt "Ketään meistä ei tarvita pakosti opettamaan 20 vuoden kuluttua."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google