010830000 MONIMEDIAN TYÖKURSSI 3 ov Ilmari Laakkonen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työkalut Adobe Photoshop
Advertisements

Monimediaista sisältöä verkkokursseille ideoita sisällöntuotantoon Kajaani Terho Kontioinen Joensuun yliopisto.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
Kansalaisvaikuttamisen verkkokurssi
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Monimedian työkurssi Projektien erityispiirteet Ilmari Laakkonen.
Opinnäytetyöprosessi
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Monimedian työkurssi Projektien erityispiirteet
TU Suomalaiset työmarkkinat ja niiden toiminta Kurssin käytännön järjestelyt
Brade & Vilpponen 1 ITP2TM003 Java-ohjelmointi I Kevät op.
S13-12 PROSESSIAUTOMAATION TEHTÄVIÄ LUKIOLAISILLE AS AUTOMAATIO- JA SYSTEEMITEKNIIKAN PROJEKTITYÖT Hallikainen Uimonen Korhonen Pirttimäki.
Soveltavan mikrobiologian erikoistyö KE (5op) Soveltavan mikrobiologian jatko- ja täydennyskoulutuskurssi KE (3 op) Kevät 2010 (periodi.
ATK2 töitä Aleksi Horppila Jatka painamalla tästä.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Tilastollisen tutkimuksen perusteet - 6 op
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
1 Dokumentit ja niiden viimeistely kuntoon Ohjelmistokehitys Arkkitehtuuri dokumentti Wiki –sivuston päivitys Testaus Viimeistely tarvittavilta osin Täydet.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
K11071 Tietokoneavusteinen piirtäminen ja mallintaminen Yrjö Viitanen
Viitelistat tietopalvelusta tilauksesta –kenelle ja miten Leena Koivula HY:n käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjasto Arja Niskala HY:n oikeustieteellisen.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Visual Basic –ohjelmointi ITP2TM002
Naisen terveyden edistämisen erityiskysymyksiä, 1 ov
Yritysviestintä 5 ov Käsikirjoittaminen –Muutos 1 ov  2 ov –verkkokurssi Yritysviestinnän rakentaminen –2 ov –Verkkokurssi Multimaker –Muutos 2 ov  1.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
TUOTTEEN LAATUMUUTTUJA
3D –animaatio ja simulaatio Intro. Kurssin suoritus Luennot 7x2h Labrat 7x3h Tentti Harjoitustyö Extratehtävät Mallinnuskilpailu.
Tietorakenteiden harjoitustyö (2 ov) Ryhmä 5, kesä Pietu Pohjalainen.
BK50A2300 Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen Johdantoluento 2013.
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Adobe After Effects Sauli Lehtovaara Esitelmän rakenne: 1. osa –Mikä se on? Mitä sillä tehdään? –Ohjelman käyttö ja käyttöliittymä –Mitä tiedostoja.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmöijän nimi Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy/Kevät 200X Virheraportoijien jakaumat.
Macromedia Flex Mikko Honkanen. Esityksen sisältö Flex verrattuna Flash:iin Flex sovelluksista tekniikka ja vaatimukset Flex builder esimerkit.
CLT132 Yleistä kurssitietoa. CLT132 – kevät 2008Sauli Nurmi Kurssin tietoja Osa kieliteknologian perusopintoja “100-sarjaa” tutkintovaatimuksissa 3 op.
Sisältötuotanto LUENTO 1 Anssi Jääskeläinen VO: Tiistaisin 6606.
Monimedian työkurssi www-teknologioiden rajoitteet Ilmari Laakkonen Huone 6535, päivystys pe 16-17
Ohjelmistotuotanto - kurssin yleiset asiat Kevät 2004 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Monimedian työkurssi Johdantoluento Ilmari Laakkonen Huone 6535
Ohjelmistotekniikka - kurssin yleiset asiat Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTKK/Tite.
Projektityöskentely Luento 1: kurssin käytännön asiat Hanna-Kaisa Lammi
RAPORTTIEN JA WWW-SIVUJEN OHJEET Projektityökurssi KLTITE05OH/SU.
3D –animaatio ja simulaatio Kurssiasiaa. Kurssin suoritus Luennot 7x2h Labrat 7x3h Tentti Harjoitustyö Extratehtävät Mallinnuskilpailu.
Ti Sisältötuotanto Abdoulmajid Hakki DI Sisältötuotanto.
Monimedian työkurssi www-teknologioiden rajoitteet Ilmari Laakkonen.
Opinnäytetyön eteneminen ”Karjavaunu vai karuselli?” Case - Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Hypa-seminaari
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektinhallinta it. lut
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
Projektisuunnitelma Juuso Lehtonen, Ossi Valtonen.
PALVELUTEHTÄVISSÄ TOIMIMINEN Mitä näytössä näytetään.
Työpaikalla oppiminen Mobiili käyttöön ! Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
Multimediatekniikka OPS
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Projektitoiminta TUOL0006 Harjoitustyö Projektisuunnitelma
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Korkealämpötilakemia
Opettajan nimi | kurssin numero
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Rakennetun ympäristön paikkatiedot RYM-C2004
Tervetuloa jatkamaan DIGITAALI- TEKNIIKAN opiskelua!
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Esityksen transkriptio:

MONIMEDIAN TYÖKURSSI 3 ov Ilmari Laakkonen

Ilmari Laakkonen Kurssin opetushenkilökunta Ilmari LaakkonenIlmari Laakkonen Huone 6607Huone 6607 Vastaanotto to klo (alkaen )Vastaanotto to klo (alkaen ) Matti JuutilainenMatti Juutilainen Ilmari LaakkonenIlmari Laakkonen Huone 6607Huone 6607 Vastaanotto to klo (alkaen )Vastaanotto to klo (alkaen ) Matti JuutilainenMatti Juutilainen

Ilmari Laakkonen Kurssin tarkoitus Tutustuttaa opiskelijat monimediassa käytettyihin työkaluihin ja soveltaa niitä monimedian suunnitteluun ja toteuttamiseen.Tutustuttaa opiskelijat monimediassa käytettyihin työkaluihin ja soveltaa niitä monimedian suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tutustua erilaisiin ohjelmistoihin, joilla voidaan toteuttaa multimediaa verkkoympäristössä.Tutustua erilaisiin ohjelmistoihin, joilla voidaan toteuttaa multimediaa verkkoympäristössä. Tutustuttaa opiskelijat monimediassa käytettyihin työkaluihin ja soveltaa niitä monimedian suunnitteluun ja toteuttamiseen.Tutustuttaa opiskelijat monimediassa käytettyihin työkaluihin ja soveltaa niitä monimedian suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tutustua erilaisiin ohjelmistoihin, joilla voidaan toteuttaa multimediaa verkkoympäristössä.Tutustua erilaisiin ohjelmistoihin, joilla voidaan toteuttaa multimediaa verkkoympäristössä.

Ilmari Laakkonen Kurssin suoritus Kurssiin kuuluu johdantoluentoja joissa esitellään aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä, termejä ja tekniikoita.Kurssiin kuuluu johdantoluentoja joissa esitellään aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä, termejä ja tekniikoita. Näiden lisäksi kurssilla käytettävissä olevista sovelluksista pidetään demonstraatioluentoja.Näiden lisäksi kurssilla käytettävissä olevista sovelluksista pidetään demonstraatioluentoja. Kurssin läpäisyyn vaaditaan hyväksytysti suoritettu harjoitustyöKurssin läpäisyyn vaaditaan hyväksytysti suoritettu harjoitustyö Kurssissa ei ole tenttiäKurssissa ei ole tenttiä Kurssiin kuuluu johdantoluentoja joissa esitellään aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä, termejä ja tekniikoita.Kurssiin kuuluu johdantoluentoja joissa esitellään aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä, termejä ja tekniikoita. Näiden lisäksi kurssilla käytettävissä olevista sovelluksista pidetään demonstraatioluentoja.Näiden lisäksi kurssilla käytettävissä olevista sovelluksista pidetään demonstraatioluentoja. Kurssin läpäisyyn vaaditaan hyväksytysti suoritettu harjoitustyöKurssin läpäisyyn vaaditaan hyväksytysti suoritettu harjoitustyö Kurssissa ei ole tenttiäKurssissa ei ole tenttiä

Ilmari Laakkonen Johdantoluennot, 6h WWW- ja multimedia projektien erityispiirteet.WWW- ja multimedia projektien erityispiirteet. WWW- ja multimedia teknologioiden perusteet.WWW- ja multimedia teknologioiden perusteet. WWW-teknologioiden ja internetin ongelmat tiedon jakelukanavana.WWW-teknologioiden ja internetin ongelmat tiedon jakelukanavana. 2. periodin ensimmäisellä ja toisella viikolla2. periodin ensimmäisellä ja toisella viikolla sali sali sali sali sali sali 1382 WWW- ja multimedia projektien erityispiirteet.WWW- ja multimedia projektien erityispiirteet. WWW- ja multimedia teknologioiden perusteet.WWW- ja multimedia teknologioiden perusteet. WWW-teknologioiden ja internetin ongelmat tiedon jakelukanavana.WWW-teknologioiden ja internetin ongelmat tiedon jakelukanavana. 2. periodin ensimmäisellä ja toisella viikolla2. periodin ensimmäisellä ja toisella viikolla sali sali sali sali sali sali 1382

Ilmari Laakkonen Demonstraatioluennot, 8h Adobe ohjelmistot, Ilmari Laakkonen, 4hAdobe ohjelmistot, Ilmari Laakkonen, 4h PhotoShop. Illustrator, LiveMotion, GoLive, AcrobatPhotoShop. Illustrator, LiveMotion, GoLive, Acrobat sali sali sali sali sali sali 1382 Videoeditointi, Matti Juutilainen, 2hVideoeditointi, Matti Juutilainen, 2h sali 1382 Adobe Premiere sali 1382 Adobe Premiere Adobe ohjelmistot, Ilmari Laakkonen, 4hAdobe ohjelmistot, Ilmari Laakkonen, 4h PhotoShop. Illustrator, LiveMotion, GoLive, AcrobatPhotoShop. Illustrator, LiveMotion, GoLive, Acrobat sali sali sali sali sali sali 1382 Videoeditointi, Matti Juutilainen, 2hVideoeditointi, Matti Juutilainen, 2h sali 1382 Adobe Premiere sali 1382 Adobe Premiere

Ilmari Laakkonen HarjoitustyöHarjoitustyö Opiskelija esittää itse aiheenOpiskelija esittää itse aiheen www-sivut, Multimedia CD-ROM, DVD levywww-sivut, Multimedia CD-ROM, DVD levy Tarjolla on pari erikoisprojektia, joihin löytyy ohjaaja eli ns. asiakas.Tarjolla on pari erikoisprojektia, joihin löytyy ohjaaja eli ns. asiakas. Työssä arvioidaan teknisen toteutuksen lisäksi myös työn sisällön ja raportoinnin laatua.Työssä arvioidaan teknisen toteutuksen lisäksi myös työn sisällön ja raportoinnin laatua. Oletuksena yhden hengen töitä, mutta ryhmätyötkin ovat mahdollisia.Oletuksena yhden hengen töitä, mutta ryhmätyötkin ovat mahdollisia. Työmäärä lisääntyy suorassa suhteessa tekijöiden määräänTyömäärä lisääntyy suorassa suhteessa tekijöiden määrään Opiskelija esittää itse aiheenOpiskelija esittää itse aiheen www-sivut, Multimedia CD-ROM, DVD levywww-sivut, Multimedia CD-ROM, DVD levy Tarjolla on pari erikoisprojektia, joihin löytyy ohjaaja eli ns. asiakas.Tarjolla on pari erikoisprojektia, joihin löytyy ohjaaja eli ns. asiakas. Työssä arvioidaan teknisen toteutuksen lisäksi myös työn sisällön ja raportoinnin laatua.Työssä arvioidaan teknisen toteutuksen lisäksi myös työn sisällön ja raportoinnin laatua. Oletuksena yhden hengen töitä, mutta ryhmätyötkin ovat mahdollisia.Oletuksena yhden hengen töitä, mutta ryhmätyötkin ovat mahdollisia. Työmäärä lisääntyy suorassa suhteessa tekijöiden määräänTyömäärä lisääntyy suorassa suhteessa tekijöiden määrään

Ilmari Laakkonen Tilat ja ohjelmistot Käytössä Adobe:n ja Macromedia:n sisällöntuotantosovelluksiaKäytössä Adobe:n ja Macromedia:n sisällöntuotantosovelluksia Adobe PhotoShop, Illustrator, LiveMotion, GoLive, Acrobat, PageMaker ja PremiereAdobe PhotoShop, Illustrator, LiveMotion, GoLive, Acrobat, PageMaker ja Premiere Macromedia Flash, Director, Freehand ja Dreamweaver (vanhoja versioita)Macromedia Flash, Director, Freehand ja Dreamweaver (vanhoja versioita) Ohjelmistot asennettu erikoistyötilaan 6307 (4 konetta) ja kiltatilaan 6305 (2 konetta)Ohjelmistot asennettu erikoistyötilaan 6307 (4 konetta) ja kiltatilaan 6305 (2 konetta) Adobe Premiere on kahdessa koneessa erikoistyötilassa 6307Adobe Premiere on kahdessa koneessa erikoistyötilassa 6307 Käytössä Adobe:n ja Macromedia:n sisällöntuotantosovelluksiaKäytössä Adobe:n ja Macromedia:n sisällöntuotantosovelluksia Adobe PhotoShop, Illustrator, LiveMotion, GoLive, Acrobat, PageMaker ja PremiereAdobe PhotoShop, Illustrator, LiveMotion, GoLive, Acrobat, PageMaker ja Premiere Macromedia Flash, Director, Freehand ja Dreamweaver (vanhoja versioita)Macromedia Flash, Director, Freehand ja Dreamweaver (vanhoja versioita) Ohjelmistot asennettu erikoistyötilaan 6307 (4 konetta) ja kiltatilaan 6305 (2 konetta)Ohjelmistot asennettu erikoistyötilaan 6307 (4 konetta) ja kiltatilaan 6305 (2 konetta) Adobe Premiere on kahdessa koneessa erikoistyötilassa 6307Adobe Premiere on kahdessa koneessa erikoistyötilassa 6307

Ilmari Laakkonen MääräajatMääräajat Harjoitustyösuunnitelma Harjoitustyösuunnitelma Väliraportti jos lopullista työtä ei ole tähän mennessä palautettu, lisäksi siihen mennessä tehdyt mediatiedostot palvelimelle Väliraportti jos lopullista työtä ei ole tähän mennessä palautettu, lisäksi siihen mennessä tehdyt mediatiedostot palvelimelle Loppuraportti ja harjoitustyön tiedostot palvelimelle Loppuraportti ja harjoitustyön tiedostot palvelimelle. Määräaikojen ylitys tiputtaa arvosanaa yhdellä ja ilman lupaa myöhässä palautettuja töitä ei arvostella.Määräaikojen ylitys tiputtaa arvosanaa yhdellä ja ilman lupaa myöhässä palautettuja töitä ei arvostella Harjoitustyösuunnitelma Harjoitustyösuunnitelma Väliraportti jos lopullista työtä ei ole tähän mennessä palautettu, lisäksi siihen mennessä tehdyt mediatiedostot palvelimelle Väliraportti jos lopullista työtä ei ole tähän mennessä palautettu, lisäksi siihen mennessä tehdyt mediatiedostot palvelimelle Loppuraportti ja harjoitustyön tiedostot palvelimelle Loppuraportti ja harjoitustyön tiedostot palvelimelle. Määräaikojen ylitys tiputtaa arvosanaa yhdellä ja ilman lupaa myöhässä palautettuja töitä ei arvostella.Määräaikojen ylitys tiputtaa arvosanaa yhdellä ja ilman lupaa myöhässä palautettuja töitä ei arvostella.

Ilmari Laakkonen Suunnitelma harjoitustyöstä Palautettava marraskuun mennessäPalautettava marraskuun mennessä Sähköpostilla PDF-muodossa tai paperimuodossa Ilmari Laakkoselle (sisäinen posti tai päivystysaikana huoneeseen 6607)Sähköpostilla PDF-muodossa tai paperimuodossa Ilmari Laakkoselle (sisäinen posti tai päivystysaikana huoneeseen 6607) SisältöSisältö Kansisivuun kurssin, vastaavan opettajan ja opiskelijan tunnistetiedotKansisivuun kurssin, vastaavan opettajan ja opiskelijan tunnistetiedot Harjoitustyön aihe/sisältö,Harjoitustyön aihe/sisältö, Rakenteellinen/tekninen suunnitelma toteutuksesta,Rakenteellinen/tekninen suunnitelma toteutuksesta, projektissa käytettävät materiaalilähteetprojektissa käytettävät materiaalilähteet ja työaika-arviot (ryhmätöissä kaikkien tekijöiden osalta).ja työaika-arviot (ryhmätöissä kaikkien tekijöiden osalta). Palautettava marraskuun mennessäPalautettava marraskuun mennessä Sähköpostilla PDF-muodossa tai paperimuodossa Ilmari Laakkoselle (sisäinen posti tai päivystysaikana huoneeseen 6607)Sähköpostilla PDF-muodossa tai paperimuodossa Ilmari Laakkoselle (sisäinen posti tai päivystysaikana huoneeseen 6607) SisältöSisältö Kansisivuun kurssin, vastaavan opettajan ja opiskelijan tunnistetiedotKansisivuun kurssin, vastaavan opettajan ja opiskelijan tunnistetiedot Harjoitustyön aihe/sisältö,Harjoitustyön aihe/sisältö, Rakenteellinen/tekninen suunnitelma toteutuksesta,Rakenteellinen/tekninen suunnitelma toteutuksesta, projektissa käytettävät materiaalilähteetprojektissa käytettävät materiaalilähteet ja työaika-arviot (ryhmätöissä kaikkien tekijöiden osalta).ja työaika-arviot (ryhmätöissä kaikkien tekijöiden osalta).

Ilmari Laakkonen Väliraportin palautus Palautettava mennessäPalautettava mennessä PDF-muodossa sähköpostitse tai paperimuodossa Ilmari LaakkosellePDF-muodossa sähköpostitse tai paperimuodossa Ilmari Laakkoselle Kaikki harjoitustyössä valmiina olevat tiedostot mediaserver nimiselle palvelimelleKaikki harjoitustyössä valmiina olevat tiedostot mediaserver nimiselle palvelimelle \\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05\\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05\\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05 Kerrotaan mitä tähän mennessä on tehty ja millä aikataululla harjoitustyö on tarkoitus tehdä loppuun.Kerrotaan mitä tähän mennessä on tehty ja millä aikataululla harjoitustyö on tarkoitus tehdä loppuun. Tehdään vain jos harjoitustyön lopullista versiota ei ole palautettuTehdään vain jos harjoitustyön lopullista versiota ei ole palautettu Palautettava mennessäPalautettava mennessä PDF-muodossa sähköpostitse tai paperimuodossa Ilmari LaakkosellePDF-muodossa sähköpostitse tai paperimuodossa Ilmari Laakkoselle Kaikki harjoitustyössä valmiina olevat tiedostot mediaserver nimiselle palvelimelleKaikki harjoitustyössä valmiina olevat tiedostot mediaserver nimiselle palvelimelle \\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05\\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05\\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05 Kerrotaan mitä tähän mennessä on tehty ja millä aikataululla harjoitustyö on tarkoitus tehdä loppuun.Kerrotaan mitä tähän mennessä on tehty ja millä aikataululla harjoitustyö on tarkoitus tehdä loppuun. Tehdään vain jos harjoitustyön lopullista versiota ei ole palautettuTehdään vain jos harjoitustyön lopullista versiota ei ole palautettu

Ilmari Laakkonen Harjoitustyön palautus Palautettava mennessäPalautettava mennessä PDF-muodossa sähköpostitse tai paperimuodossa Ilmari LaakkosellePDF-muodossa sähköpostitse tai paperimuodossa Ilmari Laakkoselle Kaikki harjoitustyössä käytetyt tiedostot mediaserver nimiselle palvelimelleKaikki harjoitustyössä käytetyt tiedostot mediaserver nimiselle palvelimelle \\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05\\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05\\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05 Jos työ ei toimi sellaisenaan palvelimen levyltä niin linkit toimivaan työhön sille palvelimelle jossa sitä ajetaanJos työ ei toimi sellaisenaan palvelimen levyltä niin linkit toimivaan työhön sille palvelimelle jossa sitä ajetaan CD-ROM/DVD työ palautetaan lisäksi toimivana CD- tai DVD-levynä.CD-ROM/DVD työ palautetaan lisäksi toimivana CD- tai DVD-levynä. Palautettava mennessäPalautettava mennessä PDF-muodossa sähköpostitse tai paperimuodossa Ilmari LaakkosellePDF-muodossa sähköpostitse tai paperimuodossa Ilmari Laakkoselle Kaikki harjoitustyössä käytetyt tiedostot mediaserver nimiselle palvelimelleKaikki harjoitustyössä käytetyt tiedostot mediaserver nimiselle palvelimelle \\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05\\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05\\mediaserver.it.lut.fi\monimedia\harjoitustyot_04-05 Jos työ ei toimi sellaisenaan palvelimen levyltä niin linkit toimivaan työhön sille palvelimelle jossa sitä ajetaanJos työ ei toimi sellaisenaan palvelimen levyltä niin linkit toimivaan työhön sille palvelimelle jossa sitä ajetaan CD-ROM/DVD työ palautetaan lisäksi toimivana CD- tai DVD-levynä.CD-ROM/DVD työ palautetaan lisäksi toimivana CD- tai DVD-levynä.