Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke 13.3.2009 IH/oprek.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OPI:n arkkitehtuurityö,
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Ajankohtaista
YHTEISTYÖSSÄ Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisoinnin esiselvitysprojekti 11/2011-6/2012.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto JURE RAKETTI-hankkeen.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-XDW Käsitemäärittely,
Ministeriön tietotarpeet ja käsitemalli Jukka Haapamäki
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen TKI-käsitemallinnustyöpaja klo Esittäytyminen 5 min Käsitemallin.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
4.4 Yhteismitallista ja yhteentoimivaa tietoa hyödyntävien palveluiden tuottaminen s Toimenpiteet s.15.
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
Laitosneuvojien tapaaminen Opetusohjelmaprosessi, vaihe mennessä –Päivitetyt moduulisisällöt ja moduulien vastuuhenkilöt –Kurssien päivitetyt.
Kontekstinhallinta ja muut rajapintatarpeet Mika Tuomainen Juha Mykkänen SerAPI-projekti, HIS-tutkimus Kuopion yliopisto, Tietotekniikkakeskus, Centek.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Mitä.
Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti Synergiaryhmälle Totti Tuhkanen.
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Opi ja Kartturi Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa saattaa olla Koostanut Pekka Linna, CSC.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Viitearkkitehtuurityön tilanne
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto JURE.
Tiedon hyödyntämisen evoluutio. Tieto työvälineenä Valtaosa kaikkien työn kannalta tärkeästä tiedosta tallennetaan yhteisiin tietojärjestelmiin Tietoa.
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Moodle-Oodi Integraatio Itä-Suomen yliopisto ja Savonia- AMK
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietohallinto-ohjausryhmän.
Oodin versio 3.1 1Opiskelijarekisteri.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-hankkeen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Raportointi ja Oodi-tietovarasto Oodi-päivät Sari Zitting ja Hilkka Hanhenoja.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Oodi-konsortio ja yliopistojen yhteistyö
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Oodin kehityksen painopistealueet HY:n näkökulmasta, vuosi
OILI-ajankohtaista LS. Oilin tilannekatsaus Oili-palveluun ovat liittyneet kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut! Version 1.0 valmistelu.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Koodistojen ylläpidon ja uusien koodien hankkimisprosessi Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä, ,
Opetus- ja koulutusyhteistyöhön liittyvä korkeakoulujen tietojärjestelmien yhteentoimivuuden kehittäminen ja arkkitehtuurityö – HAHMOTELMAA
Finnan ohjelmisto ja sen kehittäminen
OILI-palvelun tilanne
06/16.
Oodi-tietojen tuonti XDW-malliin HY:n tietovarastoon
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
Finnish Enterprise Architecture Research
Toimeksianto ”KA-seminaari” Tuija Raaska, kehityspäällikkö, CSC
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä
Tervetuloa Oodi-päiville 2010!
Organisaatiouudistus Oodissa
Ajankohtaista VIRTA-opintotietopalvelussa ja oppijan tietovirroissa
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto tietojärjestelmätilanne Opiskelijan polku järjestelmien läpi opiskelemaan Joanna Veinio
OpeOodi: missä mennään
Avoin yliopisto projekti
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Yleistä opintokohteista
Esityksen transkriptio:

Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek

IH/oprek Tulevia haasteita Ylipiston hallinnollisen aseman muutos ja toisaalta sisäinen organisaatiouudistus: Miten vaikuttaa Oodiin? RAKETTI-hankkeen OPI -osahanke Uusi järjestelmä??? Mikä on Oodin tulevaisuus?

IH/oprek Yliopistouudistus Oodin kannalta kaksi asiaa: 1. Kvestuurin tarpeista lähtien vastuualuekoodisto muuttuu kokonaan uudenlaiseksi Oodissa organisaatioiden tunnisteet vastuualuekoodeja 2. Organisaatiorakenteen muutos Uuden isot laitokset

IH/oprek Vastuualuekoodiston muutos Oodissa organisaatioiden tunnisteet vastuualuekoodeja Uudet koodiarvot ei vielä tiedossa. Organisaation tunniste ei aikaversioitu tieto Oodissa Siis: joko uusi organisaatiohierarkia vanhan rinnalle uusilla tunnisteilla, tai vanhojen tunnisteiden päälle päivittäminen Ensimmäinen vaihtoehto todella monimutkainen ja hankala Oletettavasti siis päivitetään koodisto, eikä historiatieto tältä osin säily

IH/oprek Uudet isot laitokset TDK Laitos Opintokohde TDK Uusi ISO laitos Oppiaine (entinen ”laitos”) Opintokohde Uudet isot laitokset Mikä organisaatio jatkossa ”omistaa” opintokohteet, opiskelijat, opetustapahtumat, jne,..? Meneekö esim. suurin pirtein seuraavasti: Eli uudet organisaatiot vain lisätään vanhaan hierarkiaan väleihin, ja organisaatioiden tyyppejä muutetaan(?)

IH/oprek RAKETTI ”RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto” Opetusministeriö käynnisti, CSC koordinoi ” käynnistyneen hankkeen tavoitteena on korkeakoululaitoksen ohjauksessa ja vaikuttavuuden seuraamisessa sekä korkeakoulujen sisäisessä johtamisessa tarvittavan tiedon sekä käytössä olevien IT- ratkaisujen laadun, yhteentoimivuuden ja käytettävyyden edistäminen kansallisella tasolla. Hanke koostuu korkeakoululaitoksen kokonaisarkkitehtuurimallin rakentamisesta, opintohallinnon perustietojärjestelmän kehittämisestä sekä käsitemallin ja tietovaraston luomisesta. ”

IH/oprek RAKETTI OPI “Osahanke tuottaa korkeakoulujen opintohallinnon prosesseja tukevan palvelun, jonka taustalla voi toimia joko jo käytössä oleva tai uusi tietojärjestelmä. “ Hiukan auki mitä edellinen käytännössä tarkoittaa Sekä ammattikorkeakoulut ja yliopistot mukana Paljon selvityksiä tehty, mutta liikkeelle ei ole vielä oikein lähdetty (ks. OPI-osahankkeelle vuoden alussa koordinaattori ja sovellusasiantuntija, sekä oma ohjausryhmä.

IH/oprek Oodin tulevaisuus ja Raketti Tämän verran on ainakin selvää: Oodi suurin pirtein nykyisellään käytössä noin 5 vuotta – ehkä pitempään Oodi-konsortiohallinto tekee yhteistyötä Raketin kanssa. Pitää tasapainoilla nykyisen Oodin kehityksen ja tulevan miettimisen kanssa. Vaatimuksia uudelle järjestelmälle: ainakin nykyinen toiminnallisuus parempana helppokäyttöisempänä (ja halvemmalla)

IH/oprek Uusi järjestelmä? ”Uudesta järjestelmästä” erilaisia skenaarioita Valmisjärjestelmän räätälöinti (esim. saksalainen HISinOne) Oodin (tai muun käytössä olevan järjestelmän) uuden sukupolven rakentaminen Kokonaan uuden järjestelmän rakentaminen …tai vielä selvittelyä (esim. mitä valmisjärjestelmiä maailmalla on tarjolla?)

IH/oprek RAKETTI-OPI aikataulu? Maalis-huhtikuussa 2009 hankkeelta tulossa yliopistoille kommentoitavaksi ”linjapaperi” Ammattikorkeakoulujen IT-johtajat esittäneet, että HISinOne –järjestelmän käyttöönottomahdollisuudet pitäisi selvittää

IH/oprek Lisätietoa raketista

IH/oprek Oodin kehitys 2009 Oodi-konsortiossa etenevät: Rajapintahanke OpeOodin uudistaminen

IH/oprek Torstain ohjelma Aamukahvi tarjoillaan 3. kerroksen aulassa Aamupäivä Raportointi Aud IV OpasOodi Aud VII Priorisointi sali 9 Oodin hops (alkeis) sali 11 Iltapäivä Raportointi Aud IV Opetustapahtuma Aud VII PalauteOodi sali 9 Oodin hops sali 11

IH/oprek Illanvietto… päärakennuksen operuokalassa klo 16 alkaen (…klo 20) Ruokaa ja juomaa!