Allergiat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Advertisements

KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
HUS-Työterveys Anne Ranta kehittämispäällikkö
Myrkytystapaturmat.
Kansantaudit.
Univaikeudet.
Iriitti Mikael Suviola
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
Parkinsonin taudin ensioireet ja diagnosointi
IgE-laboratorioanalytiikka atopian diagnostiikassa, 2013
Allergiat s
Anni Lindberg Laura Lehtinen Aino-Maria Lahdensuo
Kotitehtävä.
Allergiat.
Allergiat.
Sydän- ja verisuonisairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
RUOKA-ALLERGIAT Terhi Kinnunen 2012.
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
ASTMAN HOITOTYÖ. Astma eli asthma bronchiale Minkälainen sairaus on astma? -Keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus  Keuhkoputket ahtautuvat tulehduksen.
Allergia s. 88 Puolustusjärjestelmän epätarkoituksenmukainen reagointi ympäristössä esiintyviin aineisiin (proteiini / molekyyli / hiukkanen )  allergeenit.
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Osteoporoosi.  Osteoporoosi, joka tunnetaan yleisemmin nimellä luukato, on sairaus jossa luun tiheys ja rakenne on heikentynyt ja se saa luun murtumaan.
Lääkkeen vaiheet ja vaikutukset elimistössä
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Myrkytystapaturmat.
Päänsärky – ”kansantauti” * % / 20-45v. / naiset / vähenee iän myötä A. Varsinaiset sairaudet: Jännityspäänsärky, 30-78% < lihasjännitys, yksipuoliset.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
Kansantaudit Tartuntataudit
Multaa kynsien alla – allergiaterveitä lapsia? Hyppysellisessä maata:  milj. bakteeria  Miljoonia alkueläimiä  Miljoona sientä (hiivat, homeet.
Astma on lapsuusiän tavallisin pitkäaikaissairaus. Noin prosenttia lapsista potee astmaa ja lisäksi noin viidellä prosentilla on astman kaltaisia.
LÄÄKKEIDEN HAITTAVAIKUTUKSET. osa ennakoitavissa – perustuu lääkkeen tunnettuun vaikutusmekanismiin osa odottamattomia – lääkevalmisteen aiheuttama haittavaikutus,
IMMUNITEETTI puolustuskeinomme. Syöpäsolut ja mikrobit ovat uhkana elimistölle.
Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig
KELIAKIA MIKÄ/MISTÄ JOHTUU? Elinikäinen autoimmuunisairaus. Rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolle.
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä.
LÄHTEET Hengitysliitto, 2009 TherapiaFennica-lasten allergiat, 2009 Käypä hoito – suositukset,
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
Allergiassa immuunipuolustus reagoi poikkeavalla tavalla - tunnistaa aiheuttajan viholliseksi ja alkaa puolustautua  allergisen elimistössä on vasta-aineita.
Epilepsia.
Sinuiitti Käypä hoito.
Syömishäiriöt 5.6.
Oireiden vaikeus ja haittaavuus
Päänsärky – ”kansantauti” % / 20-45v
Liikunta+ravinto.
Syöpä.
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Kpl 34 Monien ihmisten ruokavalioita rajoittaa jokin allergia tai sairaus, jolloin elimistö ei siedä jotakin ruoka-ainetta.
Kansantaudit 7 Allergia ja astma.
Vesirokko.
16 Persoonallisuushäiriöissä piirteet ilmenevät äärimmäisissä muodossa
IHOTTUMAT.
Tuki-ja liikuntaelinsairaudet
Lapsuus ja nuoruus.
Tekniikan yliopistokoulutusta kehittämässä 12. 5
Tekniikan yliopistokoulutusta kehittämässä 12. 5
Puolustuskeinot: 1. ulkoinen puolustus 2. sisäinen puolustus
Allergiamekanismit Aleksi Lamminen.
Oireiden vaikeus ja haittaavuus
Esityksen transkriptio:

Allergiat

Tunnustettiin sairaudeksi 1906 Immunologisen järjestelmän häiriö Taustalla geneettiset tekijät, perinnöllisyys ja ympäristötekijät Yleensä allergia diagnosoidaan pistokokeella eli prick-testillä Hoitokeinoina siedätyshoito, antihistamiini, kehitteillä oleva allergiarokote, erilaiset lääkkeet Oireita: vuotava nenä, punoittavat silmät, ihottuva, turvotus Allergiaa esiintyy eniten lapsilla ja nuorilla Allerginen voi olla muun muassa eräille ruoka-aineille ja ampiaisen myrkylle

Nimet Arttu Albert Nikolas