Innovatiiviset kaupungit

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tekesin strategia DM
Advertisements

Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
Kite – Kites – Leija ? Kites - Language Cluster Finland Kites-toimialalla tarkoitetaan tietotekniikan, kielen ja kulttuurin sekä.
Tekesin ohjelmarahoitusinstrumentit
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Tekesin innovaatiorahoitus
Rahoitusta vapaa-ajan palvelu- innovaatioihin. OPM ©Tekes Ihmisten vapaa-aika lisääntyy ja sitä myötä myös vapaa-ajan palvelujen kulutus kasvaa.
Materiaalitehokkuuden edistäminen Lahden kaupungissa
osaava harjoittelija kilpailukyvyksi •Kaksi mahdollisuutta kv-harjoittelussa •Ottaa kansainvälinen harjoittelija –Kansainvälistyminen kotimaassa –Erityistä.
-kansainvälistä liiketoimintaa turvallisuusratkaisuista
Tekesin innovaatiorahoitus tutkimusorganisaatioille 2013 Visioita, osaamista ja mahdollisuuksia tutkimuksen keinoin.
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
Akavan elinkeinopoliittinen ohjelma Vesa Vuorenkoski Tiedotustilaisuus
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Copyright © Tekes Rahoitus– ja tukiklinikka Hattula Milloin Tekes on sopiva yhteistyökumppani yritykselle ? Erkki Jääskeläinen Hämeen ELY-Keskus,
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Kulttuuriverkoston toiminta Alueelliset työpajat luovien alojen kehittäjille: loppuraportti - Jatkotyöpajoja/tilaisuuksia 5 alueella - Hyvien käytäntöjen.
ISO 9000 –sarjan uudistus – Mikä muuttuu?
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Oppimisratkaisut-ohjelma
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Tervetuloa LADECiin Tomi Tura. LADEC lyhyesti Tukee Lahden kaupunkiseudun elinkeinoelämän uusiutumista ja kasvua Syntyi vuoden 2013 alussa Lahden tiede-
Copyright © Tekes Innovatiiviset hankintamenettelyt Kestävä yhdyskunta -ohjelmassa Riihimäki Virpi Mikkonen, Tekes.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
BuildingSMART Infra-toimialaryhmän strategia
Tekesin rahoitus media-alan yrityksille
PK-yritysten liiketoiminnan kehittäminen osana perusopetusta 1 A M K: perustehtävät OPETUST & KALUE- VAIKUTUS.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Tekesin strategia 2015.
FinnWell -ohjelma 2007 – 2009 Kalevi Virta. Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaviivat FinnWell- ohjelman jatkoa ja Tekesin positioitumista terveydenhuollon.
Tekesin rahoitus ja palvelut tutkimusorganisaatioille 2015
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
INKA Biotalous -teeman Roadmap Liite innovaatioklusterihakemukseen Joensuu, Seinäjoki, Jyväskylä Muokattu Vaasa.
Kyberturvallis uus on arjen turvallisuutta TIEKARTTA.
CEE:n TEHTÄVÄ ON LUODA INNOVAATIOSTA LIIKETOIMINTAA! Tuomalla yhteen tutkimuspartnerit, yritykset sekä rahoittajat ja nyt myös innovaatioenkeleitä Uusien.
Forssan kaupungin hankintapolitiikka, järkivihreät hankinnat
KASSU LIVES – Kasarminmäki Living Lab
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Agrobiotalouden innovaatioyhteisö Ari Sivula Projektipäällikkö.
Tekesin rahoitus yrityksille DM Tähtää korkealle Rahoitamme yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa DM
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Oulu-Kemi-Pori ArcMaTe - Suomi-konsortiolla kehitetään arktisen alueen tuotteita ja palveluita sekä yritysten liiketoimintaa , Helsinki Johtaja.
Avoin tiede ja tutkimus -tiekartan vastuut tutkimusrahoittajille Ilona Lundström
Asuntomarkkinat Asuntovaikuttajien areena Hotelli Scandic Park Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Mikä on järkevää alue- ja kaupunkipolitiikkaa?
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
Tekesin viestit 2016 VIESTIT Markkinat
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Tekesin EAKR-rahoitus Pohjois-Savossa
Team Finland – palvelutarjonta
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
AJANKOHTAISTA Ammattikorkeakoulujen sopimusseminaari Mikkeli
Mitä on esikaupallinen hankinta?
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Pohjois-Savon EU-rahoitusinfo 7. 11
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
Suomella on erinomaiset mahdollisuudet saada osansa kasvavista metsäteollisuustuotteiden markkinoista Suomen mittava ja kasvava raaka-ainepotentiaali kestävästi.
Aluekehittämisen keskustelu simulointi helmikuu 2018
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Esityksen transkriptio:

Innovatiiviset kaupungit LUONNOS INKA 2014-2020 Innovatiiviset kaupungit 17.3.2015 Markku Koponen

INKA luo ensimarkkinaa Innovaatiot nopeasti käytäntöön ja kansainvälisille markkinoille Kaupungit tarjoavat yrityksille aitoja kehitys- ja kokeiluympäristöjä sekä testialustoja palvelujen ja tuotteiden pilotointiin. Ratkaisuja testataan yhdessä loppukäyttäjien kanssa. Kaupunkien vahvuuksiin perustuvaa uutta ja uudistuvaa liiketoimintaa Kaupungit edistävät innovatiivisilla julkisilla hankinnoilla uutta liiketoimintaa. Kehitysalustoille eli palveluille, asuinalueille tai liikennejärjestelmille asetetaan kunnianhimoiset tavoitteet – kansainväliset hubit Yhteisöllinen foorumi yrittäjille, innovaattoreille ja muutoksentekijöille INKA yhdistää osaajat eri puolilta Suomea.

Kaupunkien kehityshankkeet yritysten pilottialustoina Turku Malmö Oulu Tampere Lahti PKS Kansainvälinen ja kansallinen yhteistyö YHTEISET TARPEET Roadmap Tamware ITS Factory Yritysklusterit Vahva verkosto ja vuoropuhelu Yritysklusterit ja -alustat Avoimet innovaatioalustat UUSI TEHDAS Kampusalustat YLIOPISTOT Innovaatiohubin: - Tuotteistaminen - Brändäys - Markkinointi ja viestintä Palvelut yrityksille: - Rahoitus (myös EU) - Kansainvälistyminen - Design, muotoilu - Projektinhallinta Liiketoiminnan kehitysalustat Katuratikka Aseman seutu Investoinnit ja hankinnat Hankintojen kehittäminen Esikaupalliset hankinnat Yksittäisiä ja ryhmähankkeita Kaupunkikehitysalustat Yritysten T&K Kehitysympäristöt DM xx-2013 MKP

Vuoden 2015 tavoitteet Parantaa sisäistä ja ulkoista viestintää Tuodaan esille INKAn perusviesti sekä pelisäännöt esimerkkien ja rahoitettujen hankkeiden avulla. Aktivoidaan kaupunkeja tekemään innovatiivisia julkisia hankintoja Hankintakoulutus Käynnistetään avainprojektit jokaisesta teemasta ja tuotteistetaan niiden ympärille kehitysympäristöt jotka toimivat yritysten pilottialustoina Rajapinnat, palvelut, pelisäännöt Sparraus Yritykset aktiivisesti mukaan, Tekesin rahoitusklinikat tapahtumiin

Ajankohtaista

”Kestävää kasvua” –kampanja osana Team Finland-toimintaa vauhditetaan suomalaisten pk-yritysten kansainvälistä liiketoimintaa cleantech ja biotalous ideoita, projekteja,… => kv. kasvua uudistumalla uudentyyppiset, markkinoille kokonaan uudet innovaatiot toimintamallien, tuotteiden ja palveluiden pilotointi- ja demonstrointihankket 12.4.2017

Kampanja on Tekesin merkittävin panostus aihealueelle v. 2015 Tekesin rahoitushaku pk-yrityksille 15.4.2015 asti tutkimus-organisaatioille (28.4.) yritysten ja tutkimusorganisaatioiden yhteisprojekteille (28.4) Yritykset voivat jättää ideoita tai muita yhteydenottopyyntöjä Tekesin tunnustelupalveluun. http://www.tekes.fi/ohjelmat-ja-palvelut/kampanjat/kestavaa- kasvua/ Tutkimushaku avautuu 10.2.2015 ja jatkuu 28.4.2015 asti. Hausta järjestetään infotilaisuus 13.2.2015 12.4.2017

Tekesin projektityypit ennallaan Pk-yritysten projektit: avustus tai laina Yritysten ja tutkimuslaitosten rinnakkaisprojektit kukin osallistuva organisaatio oma hakemus rinnakkaisprojektissa pk-yritysten budjettien yhteenlasketun summan tulee olla suurempi kuin tutkimuslaitosten yhteenlaskettu vastaava summa. rinnakkaisprojektissa tutkimuslaitoshankkeen tulee olla projektityyppiä ”Elinkeinoelämän kanssa verkottunut julkinen tutkimus” Tutkimuslaitoshankkeiden tulee olla projektityyppiä ”Elinkeinoelämän kanssa verkottunut julkinen tutkimus” 12.4.2017