© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Advertisements

Töihin kalatalousalalle
Kunnat työnantajina • Suomen 320 kuntaa ja noin 140 kuntayhtymää toimivat itsenäisiä työnantajia • Työpaikkamme sijoittuvat halki Suomen: voit valita.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kohderyhmä tilastojen valossa sekä ensimmäisiä tuloksia Erno Hyvönen Jyväskylä
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Jyväskylän koulutuskuntayhtymän
Laajennetun työssäoppimisen mahdollisuudet
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Ammatillisen koulutuksen monet muodot 1.Ammatillinen peruskoulutus (53 perustutkintoa) Koko ikäluokka ja ennakoidut työelämän tarpeet huomioon. 2.Ammatillinen.
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Kauppakatu 28 B 3.krs, (Kauppakeskus Aapeli)
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA
vs. koulutuspäällikkö Eija Haverinen,
Savonian koulutus tulevaisuudessa Vararehtori Mervi Vidgrén
Toimialue Muonio Kolari Pello Ylitornio Tornio Tervola Keminmaa Kemi
Jämsän ammattiopisto, aikuiskoulutus
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Reimari 2 Työvoimahallinnon toimenpiteet
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Opettajat Suomessa Pedagoginen toimikunta Heljä Misukka koulutusasiain päällikkö Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Suomen koulutusjärjestelmä
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Opiskelijatilastointi Ammatillinen peruskoulutus, 5647 opiskelijaa Lukiokoulutus, 375 opiskelijaa Oppisopimuskoulutus, 1039 opiskelijaa Huom!
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Yksilölliset opintopolut oppisopimuskoulutuksessa
Ajankohtaista tuloksellisuusrahoituksesta Suomen Oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry Lea Juhola.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Kuopio Mari Pastila-Eklund.
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
VOIMAA Voimavaroja maahanmuuttajista. MITÄ? VOIMAA-hankkeen tavoitteena on kehittää maahanmuuttajataustaisille joustava väylä opintojen aloittamisesta.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2012
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Oulun seudun ammattiopisto OSAO. 2015OSAOn esittelydiat2.
Toimintaympäristö Muuttajien taustatiedot Leena Salminen Muuttajien taustatiedot julkaistaan verotuksen valmistumisesta johtuen yli kahden.
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMMATILLISTEN REHTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄT Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja tiedonkeruu – ajankohtaiskatsaus Laskentapäällikkö.
Oulun ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Oulu ja Oulainen.
Pirjo Virtanen Etelä-Suomen läänin ennakointikatsaus  Ennakointikatsauksen tavoitteet  Ennakointikatsauksen sisältö  Käytetyt ennakointiaineistot.
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
VALITSE OIKEIN. VALITSE AMMATTI. - OPISKELE SATAKUNNASSA!
Perustiedot Valmentavaa koulutusta KAO:lla vuodesta AVA, MAVA, Ammattistartti ja nyt VALMA VALMA:ssa 50 opiskelijapaikkaa Opetustiimi: 3 opettajaa,
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2013 Reijo Ailasmaa.
UUDISTUKSIA Sataedun opopäivä, Opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen.
Opiskelijatilastointi Ammatillinen peruskoulutus, 5647 opiskelijaa Lukiokoulutus, 286 opiskelijaa Oppisopimuskoulutus, 1071 opiskelijaa.
Vanhempainillan ohjelma
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Yhteishaku 2017 tunnuslukuina
Palvelu- ja hyvinvointitoimialojen osaava työvoima
Ammattikorkeakoulun kehittämispäivä
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Nuorten työllisyys Esr -hankkeet ja jatkopolut Etelä-Savo MYR
YHTEISHAKU 2019.
Tilastotietoa teknologiateollisuuden rekrytointitarpeista, henkilöstön koulutustaustasta ja teknologia-alojen koulutuksesta.
SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!

OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Sivistystoimiala Kuukausiraportti
Ajankohtauskatsaus OPSO ry:n kevätseminaari, Vaasa
Esityksen transkriptio:

© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Huippuosaamista ja syrjäytymisen ehkäisyä Koulutamme arjen ja juhlan tekijät Saatamme yhteen työnantajan tarpeet ja opiskelijoiden resurssit Joustava, monipuolinen ja asiakkaiden tarpeet huomioiva Oppilaitoksissa, oppisopimuksella, työssäoppimassa Aikuisia, nuoria, suomalaisia, maahanmuuttajia OKM:n, TEM:n, työnantajien rahoittamana 52 perustutkintoa, 120 suuntautumisvaihtoehtoa 192 ammattitutkintoa 133 erikoisammattitutkintoa

© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. 1,95 miljardia euroa vuonna 2015 Valtion talousarvio 2015 Valtion ammatillisen koulutuksen toimintamenot € Ammatillisen koulutuksen kehittäminen € Valtionosuus ammatillisen koulutuksen käyttökustannuksiin € Kuntien rahoitusosuus € Ammatillinen lisäkoulutus € Oppisopimuskoulutus € Nuorten aikuisten osaamisohjelma ja aikuisten osaamisperustan vahvistaminen €

© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Yhteishaku keväällä 2015 Ammatilliseen koulutukseen haki , edellisestä vuodesta Paikkoja tarjolla , edellisestä vuodesta paikkaa lukion suorittaneille Suosituimmat alat ammatillisessa sosiaali- ja terveysala hakijaa ajoneuvo- ja kuljetustekniikka hakijaa liiketalous ja kauppa hakijaa arkkitehtuuri ja rakentaminen hakijaa majoitus- ja ravitsemisala hakijaa sähkö- ja automaatiotekniikka hakijaa Eniten aloituspaikkoja on sosiaali- ja terveysalalla noin 5800 (v n. 5800), liiketalouden ja kaupan alalla noin 5200 (v noin 5300), majoitus- ja ravitsemisalalla noin 4700 (v noin 4600). Ruotsinkielisessä ammatillisessa koulutuksessa on n on aloituspaikkaa. Yhteishaku keväällä 2015

© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Opiskelijat ja tutkinnot Lähde: OPH, Koulutuksen tilastollinen vuosikirja OpiskelijatTutkinnotOpiskelijatTutkinnotOpiskelijatTutkinnot Ammatillinen peruskoulutus Ammatillinen lisäkoulutus (ammatti- ja erikoisammattitutkinnot) Yhteensä

© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Nuorille suunnatun ammatillisen koulutuksen uusien opiskelijoiden opintojen kulku vuoden 2012 loppuun mennessä Lähde: OPH, Koulutuksen tilastollinen vuosikirja Aloittamis- vuosi Uudet opiskelijat joista tutkinnon suorittaneet vuonna 2012 Osuus % Talousarvio 2015: Tavoitteena on, että peruskoulutuksen keskeyttämisaste laskee 7,5 prosenttiin Läpäisyastetta pyritään nostamaan 65 prosenttiin vuonna 2015

© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Työllistyminen tutkinnon jälkeen Vuonna 2011 ammatillisen perustutkinnon suorittaneista oli vuoden 2012 lopussa päätoimisia työllisiä 56 prosenttia ja työttömiä 14 prosenttia. Työllisiä opiskelijoita oli 10 prosenttia tutkinnon suorittaneista, päätoimisesti opiskeli 8,5 prosenttia ja 11,5 prosenttia oli muussa toiminnassa. Koulutusaloista parhaiten työllistävä ala oli sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, jossa työllisiä oli 87 prosenttia kaikista tutkinnon suorittaneista. Työllisyystilanne oli heikoin luonnontieteiden alalla, jossa työllisten osuus oli vain 44 prosenttia tutkinnon suorittaneista.

© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. AMKE:n jäsenet AMKEn jäsenorganisaatiossa opiskeli v 2013 yhteensä ihmistä Eniten opiskelijoita oli Etelä-Suomessa ( ) ja vähiten Itä-Suomessa (24 053) Kuntayhtymillä opiskelijoita oli , yksityisillä ja kunnilla AMKElla on 85 jäsentä (2015), joista Eniten järjestäjiä on Etelä-Suomessa (36) ja vähiten Itä-Suomessa (8) Yksityisiä yhteisöjä on 45, kuntayhtymiä 32 ja kuntia 8 AMKEn jäsenorganisaatiolla on 497 toimipistettä (2014) Eniten toimipisteitä on Etelä-Suomessa 186 ja vähiten Itä-Suomessa 51 Kuntayhtymillä toimipisteitä on 213, yksityisillä 174 ja kunnilla 110 AMKEn jäsenorganisaatioilla on yhteensä henkilöstöä (2013) Henkilöstöä on eniten Etelä-Suomessa (9 818) ja vähiten Lounais-Suomessa (3046) Kuntayhtymillä henkilöstöä on , yksityisillä 6706 ja kunnilla 5551 AMKE:n jäsenorganisaatioiden yhteenlaskettu liikevaihto 2,18 miljardia euroa Lähde: Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry, jäsenmaksukysely ja muut tietokannat