Greater Helsinki Vision 2050 Tilannekatsaus 30.9.2008 apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Reija Viinanen/ KKTM ry
Advertisements

Barents-Parents Lapin yliopiston harjoittelukoulu.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Liikevaihdon kehitys Pirkanmaalla 2009
PRIIMA -kehittämispäivä
Väestönmuutokset suurissa kaupungeissa vuodesta 2000.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.

Suupohjan seutuportaali –hanke
Arjen seudullisuus Arjen seudullisuus Aija Staffans.
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pirkanmaan liikennejärjestelmä- suunnitelma Aiesopimuksen julkistaminen Johtaja Juha Sammallahti.
TULEVAISUUS TYÖRYHMÄN MIELESTÄ (1 KAUPUNKI)
Hannu Penttilä apulaiskaupunginjohtaja
NELIÖT KOHDALLEEN KESTÄVÄSTI KAUPAN TAVOITTEITA TUKIEN?
Kyläsuunnittelumalli
Helsingin seutu 2050, visiotyön jatkon tulokset Laituri, Helsinki Rolf Paqvalin kaupunginjohtaja,
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteet Seutuhallituksen tavoiteseminaari Kuntajohtajakokous Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä.
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Metropolialueen kuntajakoselvitys Metropolområdets kommunutredning Millaiseen metropoliin Helsingin valtuusto Matti Vatilo Kuntajakoselvittäjä.
Tampereen kaupunkiseudun ilmastostrategia Mikä on elinkeinostrategian merkitys ja rooli ilmastostrategian valmistelussa ja toteutuksessa.
Väestö pääasiallisen toiminnan mukaan Etelä-Savon maakunnassa aluejako ETELÄ-SAVON MAAKUNTALIITTO Lähde: Tilastokeskus, työssäkäyntitilasto.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? EN HURUDAN METROPOLSTAD? Helsingin valtuusto / Helsingfors fullmäktige Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Missio Suomen Kauppakeskusyhdistys ry on kauppa- ja ostoskeskusten järjestö, jonka toiminnassa omistajat, kauppa, palvelut,
Muuramen malli – itsenäisen kunnan valinta
Strategisesti eheytyvä kaupunkiseutu? Näkökulmia Tampereen seudun rakennesuunnitelmatyöhön Jari Kolehmainen Olli Ruokolainen Tampereen yliopisto.
Seminaarin tavoitteet Murmanskissa joulukuu 2010 Mare Rantaniemi ja Natalia Strelskaja Projektipäälliköt.
Minne menet kansalaisopisto? Helsinki Jyrki Sipilä Helsingin aikuisopisto.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Helsingin seudun yhteistyön arviointi 2008 kaupunginjohtaja Jussi Pajunen
KUUMA-seudun eväät kohtuuhintaiseen asumiseen – onko tarvetta tarkistaa suuntaa? KUUMA-seminaari Teija Ojankoski Selvityshenkilö.
Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihanke HANKEFOORUMI Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan.
Ongelmaperustainen oppiminen
Kokkolan ammattiopisto
Tilastoja Vantaalta , laaja sarja. Vuosittainen väestönmuutos Vantaalla henkilön äidinkielen mukaan, vuodet (2014 ennakkotieto) Lähde:
TYÖVOIMA JA TYÖPAIKAT vuotiaan väestön työllisyysaste (%) Helsingissä peruspiireittäin Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2.
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
Hyvinvointifoorumi II Ennakointitiedosta toimintaan Turussa Varsinais-Suomen ELY-keskus, Petri Pihlavisto.
Tilinpäätös 2004.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Esteettömyys päiväkodeissa koulutuspäivä
Sosiaalimenot ja rahoitus 2012 Hannele Tanhua, Nina Knape Tilastoraportti 4/2014. Suomen virallinen tilasto, Sosiaalimenot. THL
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Maahanmuuttajat, ulkomaiset tutkinto-opiskelijat ja rekrytointi: Case Helsingin kaupunki VTT Annika Forsander Maahanmuuttoasioiden johtaja Maahanmuutto-osasto.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
TAMPEREEN KAUPUNKI – TALOUS- JA STRATEGIARYHMÄ 1 Ennakkotietoja työpaikoista vuodelta 2004 Vuoden 2004 ennakkotiedot työpaikoista julkaistiin
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
Kuukausittaiset väestönmuutokset Vantaalla ja suurissa kaupungeissa.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Ops seminaari Askola.
TYÖVOIMA JA TYÖPAIKAT vuotiaan väestön työllisyysaste (%) Helsingissä peruspiireittäin Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2.
Tilastoja Vantaalta , laaja sarja rakentamistiedot päivitetään seuraavan kerran viikolla 37 työttömyystiedot päivitetään seuraavan kerran viikolla.
Tilastoja Vantaalta ja muista kaupungeista
Työpaikka- ja elinkeinorakenne
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Teksti tiedotteen julkaisuun:
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Väestö ja väestönmuutokset
Tilastoja Vantaalta Tilastokeskuksella on ongelmia väestön ennakkotilastojen tuottamisessa. Vuoden 2017 syyskuun jälkeen ei ole tullut uusia.
Elinvoimainen asumiskaupunki Hämeenlinna kuuluu Suomen viiden suosituimman matkailukaupungin joukkoon. Jotta tähän päästään,
tilastot päivitetään tammikuussa.
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Valtuustoaloitteesta yhteiseen tahtotilaan
Työmarkkinat Helsingissä tuoreimmat tilastotiedot
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
Työmarkkinat Helsingissä tuoreimmat tilastotiedot
Esityksen transkriptio:

Greater Helsinki Vision 2050 Tilannekatsaus apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä

GHV-jatkohankkeen tavoite Kuntien asiantuntijoiden ja asukkaiden ideat ja kommentit palkituista ideoista muodostavat perustan, jonka pohjalta 14 kuntaa laativat jatkossa yhteisen Helsingin seudun vuoteen 2050 ulottuvan vision. Koko visiotyön tavoitteena on löytää alueen kunnille yhteinen tulevaisuuden tahtotila ja täten vastata yhdessä paremmin tulevaisuuden haasteisiin mm. ilmastonmuutokseen, ikääntymiseen, hajarakentamiseen ja liikkumisen lisääntymiseen

GHV2050-jatkohankkeen sisältö 1. Kilpailun tulosten analyysi ja jatkotyön lanseeraus Kilpailun tulosten analyysi ja vertailu Kilpailun tuloksista tiedottaminen julkisuudessa ja kansalaisosallistumisen käynnistäminen 2. Kunta-/kuntaryhmäkierros Kilpailun tulosten esittely metropolialueen kunnille / kuntaryhmille Kuntien näkökulmien ja palautteen tuominen osaksi synteesiä 3. Ideahaavi Kansainvälinen asiantuntijaseminaari, mukana palkitut ja kuntien asiantuntijat Kilpailun ideoiden arviointi ja jatkokehittäminen pohjaksi Helsingin seudun yhteiselle visiolle 4. Synteesi vision pohjaksi Prosessin tulosten synteesi pohjaksi Helsingin seudun yhteiselle visiolle Sisältää analyysin, kuntakierroksen, ideahaavin ja kansalaisosallistumisen annin 5. Viestintä ja kansalaisosallistuminen kulkee prosessin rinnalla vuoden 2008 loppuun saakka

Ideahaaviseminaarin tavoite palkittujen suunnittelijoiden ja kuntien asiantuntijoiden kohtaaminen ”epävirallisessa” työseminaarissa, kansainvälinen ideariihi kilpailun ideoihin tutustuminen teemoiteltujen ideakorttien avulla kilpailun ideoiden arviointi ja jatkokehittäminen - ”IDEAHAAVI”- pohjaksi Helsingin seudun yhteiselle visiolle visiokeskustelun avaaminen yhteisellä foorumilla seudun kehittäjien kesken

Seminaarin anti Seminaari oli onnistunut, ja antoi tärkeän sysäyksen seudun visioinnille Keskustelu yhteisestä visiosta on alkanut! GHV tarjoaa todella runsaasti ratkaisuja kuntien ja muiden toimijoiden eri kysymyksiin, toimii työkalupakkina ja ideapalettina Seminaarissa tutustuttiin kilpailun tuloksiin rakentavalla tavalla, itse vertaillen ja eteenpäin kehittäen

Seminaarin vahvoja teemoja kestävä kehitys ja vähähiilinen arki tiivistäminen ja täydennysrakentaminen laadukkaasti joukkoliikennettä tukeva maankäyttöstrategia työpaikkojen ja kaupan sijoittumisen ohjaus seudullisen maisemastrategian tarve kuntien ennakoiva, aktiivinen ote seudun yhteinen brändi ja eri alueiden profilointi silti yhteinen visio, tahtotila tulevaisuudesta seudulla v on mahdollinen!

Mitä muuta tapahtuu? Megapolis 2023 –tapahtumassa : kansalaistyöpajat Internetsivustolla vaihtuvia artikkeleita ja asiantuntijahaastatteluita sekä mahdollisuus kommentoida blogissawww.helsinginseutu2050.fi Ideahaaviseminaarin synteesi mukaan loppuraporttiin koko jatkohankkeen loppuraportin luonnos valmiina marraskuun alussa, jatkohanke päättyy vuoden lopussa 2009 käynnistyy kuntien yhteinen visio- ja strategiatyö

Seudun keskusta tiivistyy Väestönkasvun ja taajama-alueen kasvun suhde

Keskustassa tasaisesti kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja

Keskustassa työpaikat lisääntyneet nopeammin kuin väestö indeksi 1996=100 Lähde: Tilastokeskus, otospohjainen työvoimatutkimus (liukuvat vuosikeskiarvot) ja väestömuutosten ennakkotiedot %/v +3 %/v +7 %/v +9 %/v Pitkät työmatkat 2x vuodesta 1996

Työpaikkalisäys Lähde: Tilastokeskus, Työssäkäyntitilastot

Minne sukkulointi suuntautuu? Lähde: Tilastokeskus, Työssäkäyntitilastot

Anna palautetta kilpailusta