Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Helsingin seudun yhteistyön arviointi 2008 kaupunginjohtaja Jussi Pajunen 18.12.2008.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Helsingin seudun yhteistyön arviointi 2008 kaupunginjohtaja Jussi Pajunen 18.12.2008."— Esityksen transkriptio:

1 Helsingin seudun yhteistyön arviointi 2008 kaupunginjohtaja Jussi Pajunen 18.12.2008

2  Kuntajohtajien valmistelukunta on huolehtinut arvioinnin valmistelusta ja raportoinnista apunaan valmistelusihteeristö  Arviointi on suoritettu ns. itsearviointina yhteistyösopimuksen toimeenpanossa syntyneen aineiston pohjalta  Arviointia on täydennetty erillisin kyselyin HSYK:n (vastausprosentti 48,5) ja MAL- neuvottelukunnan jäsenille (vastausprosentti 57)

3 n=16 (PKS n=8, KUUMA n=7, Neloset n=4)

4 n=16 (PKS n=5, KUUMA n=7, Neloset n=4)

5

6 HSYK:n jäsenten näkemyksiä:  Asioita on ollut varsin vähän, tosin sitäkin merkittävämmältä alueelta  Muut osa-alueet paitsi MAL vielä ”hakusessa”  Yhteistyössä vältelty konkreettisia kysymyksiä / ei vielä päästy konkreettisiin asioihin  Uusi toimintamuoto, joten sikäli vielä vähän haparoivaa  Yhteistyökokoukset ovat hyvin muodollisia eikä niissä synny keskustelua  Tapaamiset ovat harvoin  PKS ja etenkin Helsinki on ajanut enimmäkseen omaa etuaan ja yhteistyö on kärsinyt siitä

7 Kuntaryhmien arviot seutuyhteistyöstä PKS: Helsingin seudun kuntien yhteistyö on edennyt hyvin. KUUMA-kunnat: Yhteistyö nähtiin myönteisenä asiana ja sen kehittämisen nähtiin olevan kaikkien 14 kunnan yhteinen asia. Neloset: Pääosin tyytyväisiä seudun yhteistyöhön etenkin MAL-asioissa. Nelosten ja KUUMA-kuntien yhteistä roolia ja näkymistä seudun yhteistyössä on kehitettävä ja korostettava. Kokonaisuutena seudun yhteistyön toimintamuotoa on selkeytettävä.

8 Kuntajohtajien valmistelukunta 24.11.2008  Helsingin seudun yhteistyöllä on saatu hyviä tuloksia  Tulokset paremmat kuin toteutunut muoto  Pääpaino MAL-asioissa  Yhteistyötä ehdotetaan jatkettavaksi nykymuodossa  Menettelytapoja ja valmistelua tulee kehittää  Ei tarvetta yhteistyösopimuksen tarkistamiseen


Lataa ppt "Helsingin seudun yhteistyön arviointi 2008 kaupunginjohtaja Jussi Pajunen 18.12.2008."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google