LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
YLIOPPILAS - KEVÄT 2014 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
Ohjeet ja aikataulut Ohjeet kesällä valmistuville
Opiskelu Kurssit Esittely Pääsivu Aikataulut Opettaja Yhteystiedot eLukio ?eLukion lukiot? eLukion toimijat Toimintasuunnitelma Strategia Historia Mitä.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
JATKAISINKO LUKIOSSA?.
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Oulun aikuislukio 2014.
INFOA ABEILLE.
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
YHTEISHAUN AIKATAULU PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS HAKUKORTTI JÄTETTÄVÄ OPOLLE VIIMEISTÄÄN
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Lukiolaisen opintopolut
YLIOPPILAS - KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Lukion oppimäärä.
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YO-INFO Ti Oulunsalon lukio, Tuula Tervonen rehtori.
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
Ro -12B Oppituntien ajat, opinto-opas s. 6 Miten lukiossa opiskellaan, s.9.
Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Tervetuloa vanhempainiltaan. Opiskelu lukiossa Lukion oppimäärä 75 kurssia ( 3v) Lukion päättötodistus edellytys ylioppilastutkintotodistuksen saamiseksi.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Yhteiset valinnaiset tutkinnon osat (=VYTOT)
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
MIKSI LUKIOON???.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
Abiturientin ohje syksy 2017
Lukion tuntijakotaulukko 2016
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Vanhempainilta -15 Keuruun lukio internetissä
Ykkösten vanhempainilta
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Lukion päättötodistus
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Vinkkejä opintosuunnitelman miettimiseen
Lukio-opinnot ja miksi juuri Kuusankosken lukioon?
MIKSI LUKIOON???.
2. Luokan OPO1 osa 2.
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
YLIOPPILASTUTKINTO Syksy 2013
Ylioppilastutkinnosta
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
Esityksen transkriptio:

LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS

 Ylioppilastutkinto on sovitettu luokattoman lukion päättötutkinnoksi.  Lukio-opintojen suunnittelu ja ylioppilastutkinnon suorittaminen muodostavat erottamattoman kokonaisuuden.  Opiskelijat saavat päättötodistuksen suoritettuaan lukion oppimäärän.

 Opiskelija on suorittanut lukion oppimäärän, kun hän on: 1) suorittanut kaikki pakolliset kurssit (47-51 matematiikan laajuuden mukaan) 2) suorittanut syventäviä kursseja vähintään 10 3) suorittanut yhteensä vähintään 75 kurssia 4) saanut hylättyjä kursseja (arvosana 4 tai H) enintään kussakin oppiaineessa sallitun määrän. Pakollisista ja valtakunnallisissa syventävissä kursseissa sallittu hylättyjen kurssiarvosanojen enimmäismäärä on määritelty seuraavasti: 1-2 kurssia 0 3-5 kurssia 1 6-8 kurssia 2 9 kurssia tai enemmän 3

 Päättötodistuksessa kurssiarvosanojen keskiarvo on arvosanan lähtökohta. Opettaja voi korottaa arvosanaa keskiarvosta, mikäli päättövaiheen taidot sitä edellyttävät.  Suoritusmerkintä annetaan opinto-ohjauksesta sekä opiskelijan pyynnöstä liikunnasta, sellaisista oppiaineista, joissa opiskelijan suorittama oppimäärä käsittää vain yhden kurssin sekä valinnaisista vieraista kielistä, mikäli opiskelijan suorittama oppimäärä käsittää enintään kaksi kurssia.

. Tutkintotodistukseen merkitään arvosanat hyväksytysti  Tutkintotodistukseen merkitään arvosanat hyväksytysti suoritetuista kokeista. Todistukseen merkitään siihenastisista suorituksista paras.  Kompensoituneen kokeen hylätty arvosana merkitään todistukseen. Myöhemmistä suorituksista saa erillisen todistuksen.  Ylioppilastutkintotodistuksen saamisen ehtona on hyväksytyn tutkinnon lisäksi myös se, että lukion päättötodistukseen tulevien kaikkien oppiaineiden suoritukset ovat kunnossa.  Ylioppilaaksi tuleminen edellyttää sekä hyväksyttyä ylioppilastutkintoa että lukion oppimäärän hyväksyttyä suorittamista.