Nettikiusaaminen Reetta & Jaakko.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Satakunnan lapsi- ja nuorisopolitiikan foorumi
Advertisements

Nettikiusaaminen ja seksuaalirikokset netissä
Mediakasvatus MLL:ssa
Vanhempainilta koulukiusaamisesta
LUVALLISET POISSAOLOT
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
KIUSAAMISEN TOVERIARVIOINTI
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Media vaikuttamisen ja vuorovaikuttamisen välineenä
Ysiltä elämään Eväitä peruskoulun jälkeiseen elämään
Tekijänoikeudet koulun arjessa
Taulukko1.. Naisten ja miesten tietoturvaa koskevat huolenaiheet vuonna Prosenttia 12 kuukauden aikana internetiä käyttäneistä 16–74-vuotiaista.
Sari-Katja Niiles, Eeva Hiltunen ja Henna Kalima
Hannola, I. & Ikonen, T  Internetin ”käytössäännöt”  Kohteliaisuus  Yksilönsuoja  Harkintakyky  Tiedä mihin sitoudut!  Lähdekritiikki  Lakiasiat.
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
Mihin kiusaamisen muotoihin KiVa Koulu vaikuttaa?
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Turvallinen internetin käyttö
Kaikille kaveri -vanhempainilta
JOKELAN YLÄKOULUN OPPILASKYSELY KOULUVIIHTYVYYDESTÄ JA KIUSAAMISESTA lukuvuosi 2012 – 2013, yhteensä vastaajia 320.
Pohdittavaksi Oletteko puhuneet kotona kiusaamisesta?
Nummenpakan koulu Nummen yksikön järjestyssäännöt
Kampanja erilaisten hyvien tekojen huomaamiseksi on viikoilla 7 ja 8. Tee itse hyvää ja ilmianna kaverisi! Huomioi toisia edes pikkuriikkisen paremmin.
1.Miten muodostetaan hyvä salasana ja miten sitä säilytetään? Vaikka esim. iertqio296598jkdfg378 ei kerro kenellekkää.
Monenlaiset oppijat verkossa Anne Rongas. Tämän esityksen laati Anne Rongas Töissä Kotkan aikuislukiossa (opo, ope) aikuiskasvatustieteilijä, maalaisihminenAnne.
Sosiaalinen media opetuksessa Pirita Nurmi Miksi? Yleensä lisämauste – etä- vai monimuoto? Ajasta ja paikasta riippumaton Antaa uusia välineitä.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Netiketti ja nettikiusaaminen
HSPACE Maija, Oona, Viljami, Ilkka, Ville S.
Jowain Niko setämaa.
Kotkatjärven keskikoulu (kylän sosiaali- ja kulttuurikeskus)
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
Turvallinen internetin käyttö
ROT
 Ilmoittautuminen uusintakuulusteluun wilmassa ”Tentit”-osiossa  Uusintapäivät: ja klo alkaen. Uusintakokeesi sijoitetaan.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
Vältä koukkua – Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Joutsenon koulu on KiVa-koulu
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Etäopetuksen avustajien koulutus Asialista O Esittelyt ja yhteystiedot O Etäopetus Turussa O Connect Pron lyhyt esittely O Etätunnin.
Tietoturvaprojekti 6h.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Helmi -oppilashallintojärjestelmä
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Kiusaamisesta Ruut Ruokonen Koulukiusaaminen on ”Koulukiusaamisella tarkoitetaan yhteen ja samaan oppilaaseen toistuvasti kohdistuvaa tahallisen.
Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.
Kiusaamisasioiden käsittely Kaustisen perusopetuksessa
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
Vanhempainilta Tervetuloa!
KiVa-kyselyn tuloksia Matin ja Liisan yläkoulu
Vanhempaintoimikunnan kokous 4/2017 Anna Niemi koulukuraattori, YTM
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
KiVa Koulu -ohjelma.
Tervetuloa.
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Sihteerityön yksikkö.
Sosiaaliset mediat alakoulussa
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
Monikanavainen työpaikkatiedotus
Tunnetaidot Valintojen stoori-tunnilla Tunnetaidot pops
Esityksen transkriptio:

Nettikiusaaminen Reetta & Jaakko

Nettikiusaaminen http://www.youtube.com/watch?v=paSxfz1atas

Nettikiusaamisen muodot Lähteet MLL. 2011. Ei nettikiusaamiselle! - opetusmateriaali 4.-6. -luokille. https://mll-fi-bin.directo.fi/@Bin/8d8f0166570a90d1afe859e7f31ed5fa/1361801358/application/pdf/13707181/MLL%20Ei%20nettikiusaamiselle%2012042011kor.pdf

Miten nettikiusaamiseen voi puuttua? Oppilas Laita itsestäsi nettiin vain tietoja, jotka voisit julkaista myös sanomalehdessä Muista hyvät salasanat! Älä jaa salasanaasi! Muista myös vaihtaa salasanaa tasasin väliajoin! Kerran julkaistua ei saa koskaan pois. Hyväksy SOME:ssa kavereiksi vain ne, jotka oikeasti tunnet Opettaja Keskustele luokkasi kanssa netiketistä Keskustele avoimesti nettikiusaamisesta (esimerkit, työpajat...) PUUTTUMINEN Palvelun tarjoaja (ilmianto, ylläpidolle ilmoittaminen, mustat listat...) Kuvankaappaus (todistusaineisto kiusaamisesta) Tallenna viestit Virtuaalinen lähipoliisiryhmä (fb, irc-galleria) Netin aikuiset (esim. MLL) Vanhemmat ja opettajat

Nettikiusaamisen erityispiirteitä Näennäinen nimettömyys ja kasvottomuus Sosiaalista ja henkistä väkivaltaa Julkista ja pysyvää Jatkuvaa Piilossa aikuisilta Uhri ei ole välttämättä vertainen (esim. oppilaat voivat kiusata opettajaa netissä)

Linkkejä: http://www.mll.fi/nuortennetti/mina_ja_media/nettikiusaaminen/ http://www.pelastakaalapset.fi/toiminta/mediakasvatus/tietoa-kasvattajille/kiusaaminen/nettikiusaaminen/ http://www.poliisinpaiva.fi/intermin/hankkeet/poliisinpaiva/home.nsf/pages/E5182DCFAF5245C2C2257768002A5E17?opendocument